Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Driver TB6560AHQ

Vizitator dan_n

Postări Recomandate

SalutVreau sa contruiesc un cnc relativ mic, nu am un scop bine definit , poate cate un cablaj, o mica tentativa de gravura, etcAm gasit ca si driver acest integrat, nu necesita alte integrate, programare PIC-uri, ceea ce ar fi perfect pentru mine.Ce nu am gasit a fost o schema si am cautat destul...Daca cineva are asa ceva, ii sunt recunoscator, :cadou

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 146
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bbogdanmircea

32

• Badman

13

• marianx

10

• sz3bbylA

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Vizitator dan_n

am reusit sa ajung prin Sf. Vineri si am placute, clorura, marker, burghie, tot ce trebuie, acum ma bag la facut cablajul apoi de mers la Vasile si cumparat integratele.Daca cineva a generat deja cablajul, salveaza natura deoarce simt ca o sa consum mult curent stand la calculator si incercand sa-l fac eu :rade:

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
Vizitator metalman_lsp

O varianta proprie ce foloseste un simplu MCU pt control dinamic Decay si torque. Pt. varianta Low-Cost se poate scoate releul si microcontroler-ul cel din urma fiind inlocuit de alte doua switch-uri dip-2 la +5V.Cablajul + BOM in curand!!(App in schema prezentata rezistentele de pull-up pe TQ, DCY si M nu isi au rostul deoarece acele intrari deja sunt PULL-Down la GND)P.S. daca observati o greseala nu ezitati sa o evidentiati :aut: :jytuiyu

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator adibadro

am construit si eu driverul la care e cablajul urcat de vasile. Am o problema: sunt 4 rezistente fara valoare acolo puse in paralel 2 cate 2. Banuiesc ca sunt pt fiecare faza. Am un motor pas cu pas, bipolar legat in paralel. Rezistenta specifica e de 3,3 ohm. Nu stiu ce sa fac pt ca rezistentele sunt puse la masa. Ar mai fi si problema jumperelor. Care le e rolul? Din foaia de catalog a microcontrollerului nu le vad rostul.Poate cineva sa ma ajute cu miste explicatii? Multumesc :speriat

Link spre comentariu

Rezistentele alea limiteaza curentul prin motoare. Pe iesirile respective vor fi 0.5 V. Nu trebuie depasit curentul maxim : 3.5 A.Nu trebuie neaparat cite 2 , dar e greu de gasit de valoare asa mica si de precizie.Concret in schema mentionata sinta de 0.33 ohmi fiecare.Si eu sint de acord ca rezistentele de 100k sint inutile deoarece respectivele intrari sint pull-down intern cu 100k intern conform catalogului.

Link spre comentariu

nu este secret cablajul dar care il am eu este dublustrat si destul de dificil de-l realizat in conditii de casa, oricum il pun aici este exact acelasi ce vand pe site http://www.hi-end.ro/driver-cnc-pentru- ... -2379.html

schema nu are si limitator de cursa sau E-stop?Si inca ceva ce nu inteleg in schema, sunt mai multi pini care nu duc nicaieri, de la rezistentele de putere, de la optocuploare, de la condesatori si cred ca mai sunt.Cumva alea duc la masa nu?Dar de ce nu sunt unite?
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator metalman_lsp

Cablaj in format eagle pentru schema propusa de mine. Motoarele se invart foarte "smooth" la microstep de 1/16 sau 1/8, la alte valori apar probleme de rezonanta. Din cauza ca schema nu include diode pentru Back-EMF, microcontroler-ul mentine driverul in mod mixed decay. De modificat: Condensatorul de oscilatie ar trebui modificat la valoarea de 100pF pentru a micsora minimul unui impuls la 10us

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Cablaj in format eagle pentru schema propusa de mine. Motoarele se invart foarte "smooth" la microstep de 1/16 sau 1/8, la alte valori apar probleme de rezonanta. Din cauza ca schema nu include diode pentru Back-EMF, microcontroler-ul mentine driverul in mod mixed decay. De modificat: Condensatorul de oscilatie ar trebui modificat la valoarea de 100pF pentru a micsora minimul unui impuls la 10us

Nu reusesc sa vad cablajul din arhiva cum trebuie, are multe legaturi unrouted si imi da eroare si ca "board and schematic are not consistent", etc.Eu nu am fol TB6560, acu ma documentez, dar cred ca cine il fol o face peste 1,5A si am ramas candva cum impresia ca de pe undeva in jur de~1.5A, diodele devin mai eficiente decat SR (sync rectification) cum au intern unele cipuri. Cred ca diode adaugate ar fi bune. Si inca o intrebare ca sunt cam noob: ATtiny13-20PU trebuie programat cumva? Si daca da, merge si in-system? Intreb pt ca am un usbtinyisp.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Vin si eu cu ceva intrebari privind driverul cu TB6560AHQ:[attachment=0]driver.JPG[/attachment]E corecta legarea la mufele X1 (1-4)? Enable trebuie legat sau ma pot duce in interfata doar cu Step si Dir? Motorul e pus bine? Alimentarea se face la 24Vcc dupa cum apare in desen pe 24V-1 si 24V-2?Ce reprezinta SJ1 si SJ2 (nu cunosc simbolul) si pt ce sunt ele?Alte sugestii sau sfaturi?Multumesc!

Link spre comentariu

necunoscut = gndmotoarele is ok , verifica doua cu doua cu ohmetrusj1 si sj2 is jumpere enable daca vrei sal folosesti il legi la lpt pe pinu 1alimentarea nu imi place , pune in fata stabilizatorului inca unu de 16 voltisper sa intelegisucces

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări