Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Temporizator

BoGdI

Postări Recomandate

Buna, as dori sa imi fac un sistem care sa imi ude cateva rasaduri,apa o depozitez intr-un rezervor de 1000 de l ca sa fie si calda.Sistemul ar trebui sa proneasca o electro-valva sau asa ceva o data la 1 ora si jumatate cate 2 minute.M-ar interesa un circuit simplu,probabil cu un lm555.Ar fi bine daca ar avea si un senzor de umiditate.M-ar putea ajuta cineva cu o schema.Chiar daca o face pe o foaie.nu vreau ceva foarte explicat(gen eagle)Multumesc frumos

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Stefan

2

• BoGdI

2

• blazeu

1

Top autori în acest subiect

daca nu ai chef de scheme complexe cu MCU si vrei ceva bun si ieftin iti recomand o priza programabila digitalapoti modifica timpii in functie de perioada din zi sau luna si costurile sunt intre 15 si 30 lei

Link spre comentariu

Omu' ti-a dat solutia cea mai buna: simpla si ieftina! Un programator electromecanic e 12-13 lei, dar are unele limitari in privinta timpului minim de comanda (unele merg minim20 de min, altele minim 1 ora). Un programator electronic e in jur de 30 de lei, dar e mult mai flexibil: al meu se poate programa cu 10 programe diferite, cu functionare simultana, timp de o saptamana, cu durate de functionare incepand cu 1 minut (recomand). De gasit, in magazine gen Praktiker, Carrefour, Selgros, etc.Cu 555 se pot realiza temporizari analogice de max. jumatate de ora.Succes!

Link spre comentariu

priza mea programabila a costa 30lei, are baterie de back-ul,20 programe de ON si 20 programe de OFF setabile din minut in minut pe zile pare/impare, o sg zi sau pe toata saptamana.

cu 555 cred ca o sa iasa ceva jenant pentru o temporizare asa de mare, calculasem parca niste valori pentru "R1,R2 si C" dar valorile alea erau pur teoretice gen 5M , 97K4 si 1000uF :nebunrau:

http://www.csgnetwork.com/ne555timer2calc.html

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări