BoGdI Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 Buna, as dori sa imi fac un sistem care sa imi ude cateva rasaduri,apa o depozitez intr-un rezervor de 1000 de l ca sa fie si calda.Sistemul ar trebui sa proneasca o electro-valva sau asa ceva o data la 1 ora si jumatate cate 2 minute.M-ar interesa un circuit simplu,probabil cu un lm555.Ar fi bine daca ar avea si un senzor de umiditate.M-ar putea ajuta cineva cu o schema.Chiar daca o face pe o foaie.nu vreau ceva foarte explicat(gen eagle)Multumesc frumos Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 daca nu ai chef de scheme complexe cu MCU si vrei ceva bun si ieftin iti recomand o priza programabila digitalapoti modifica timpii in functie de perioada din zi sau luna si costurile sunt intre 15 si 30 lei Link spre comentariu
BoGdI Postat Februarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2010 dar fara micro controle nu exista???acelea trebuie programate??eu am auzit de lm555 ca ar avea ceva functie asemanatoare Link spre comentariu
blazeu Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Omu' ti-a dat solutia cea mai buna: simpla si ieftina! Un programator electromecanic e 12-13 lei, dar are unele limitari in privinta timpului minim de comanda (unele merg minim20 de min, altele minim 1 ora). Un programator electronic e in jur de 30 de lei, dar e mult mai flexibil: al meu se poate programa cu 10 programe diferite, cu functionare simultana, timp de o saptamana, cu durate de functionare incepand cu 1 minut (recomand). De gasit, in magazine gen Praktiker, Carrefour, Selgros, etc.Cu 555 se pot realiza temporizari analogice de max. jumatate de ora.Succes! Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 priza mea programabila a costa 30lei, are baterie de back-ul,20 programe de ON si 20 programe de OFF setabile din minut in minut pe zile pare/impare, o sg zi sau pe toata saptamana. cu 555 cred ca o sa iasa ceva jenant pentru o temporizare asa de mare, calculasem parca niste valori pentru "R1,R2 si C" dar valorile alea erau pur teoretice gen 5M , 97K4 si 1000uF http://www.csgnetwork.com/ne555timer2calc.html Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum