Depanatoru Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 El a zis ca respecta schema din datasheet , prin asta eu am inteles si valorile pieselor . Daca e asa functioneaza si la 110 si la 220 , daca nu e posibil ca din cauza asta sa tiuie , fiind obtimizate valorile pentru 110V . Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2010 Eu nu stiu domnilor uitativa si voi in datasheet si dativa cu parerea http://www.datasheetcatalog.org/datashe ... TK7308.pdf Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Si tu ce valori de piese ai in schema ta ? Ca in datasheet ? Daca nu modifica-le corespunzator . Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2010 Este exact ca in datasheet! Link spre comentariu
danb1974 Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Offtopic, va rog eu frumos, piesa aia arsa se cheama varistor (cel mai comun fiind mov - metal oxide varistor), nu o mai porecliti Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 24, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2010 Buna ziua! La schema din linkul de mai sus este un condensator intre pini 8 si 10 al integratului! Ce valoare are acel condensator? Eu am pus inainte unul de 470nF si facea chestile alea cu bazaitul! Am schimbat cu unul de 4,7nF si acuma se aude bazaitul dar daca ii pun sarcina nu se mai aude deloc! Am sa incerc sa pun si de 47nF sa vedem daca nu cumva este valoarea aia ca in datashet nu se vede clar! Va multumesc! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Pare sa fie 47nF... Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 24, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2010 Am pus 47nF si acuma sub sarcina nu scoate nici un zgomot! Cand nu are sarcina tiuie dar nu mai tiuie asa de tare cum o facea inainte! Asta ar insemna ca functioneaza? Va multumesc, Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 24, 2010 Partajează Postat Februarie 24, 2010 Daca si stabilizeaza corect si nu se incalzeste exagerat integratul ar trebui sa fie OK . Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 24, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2010 Dupa vreo 5 minute de functionare (cu bec de 40W pe iesirea de 150V) integratul este caldut! Cum as putea sa desfac transformatorul fara sa distrug miezu, primaru si secundaru? Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2010 Buna seara! Am reusit sa rebobine secundaru trafului! Am pus 2X3 spire si am o tensiune de iesire putin cam dezecilibrata adica 14-0-12 V cu acelas numar de spire ! Iar sub sarcina imi scade pana la 8-0-6 V ! Mentionez ca consumatorul este un simplu motoras care nu are un consum mai mare de 1W! Ce ar cauza instabilitatea asta si scaderea de tensiune asa de mare?Va multumesc, Link spre comentariu
Ciprian Alexandrescu Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 Pai ai grija ca asta e sursa flyback si nu are alternate simetrice..Trebuie sa bobinezi a doua bobina in sens invers pt tensiuni negative. Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 25, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2010 Multumesc pentru informatie nu am stiut de acest lucru! Dar eu am facut pentru teste asa normal sa am ambele iesiri sa fie pozitive ca sa le pot testa pe ambele sub sarcina! Daca las asa bobinarea si inversez o dioda redresoare nu ar trebui sa imi scoata o tensiune negativa? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 La flyback diodele redresoare trebuie sa fie blocate in timpul conductiei tranzistorului comutator , asta inseamna ca trebuie avut grija la sensul infasurarilor primar si secundar , nu e ca un traf de retea .Posibil sa fi gresit sensul si pentru tensiune pozitiva sa trebuiasca inversate capetele secundarelor , de asta nu functioneaza corect .Totusi nu mi-ai raspuns daca sursa stabiliza corect cum era bobinat traful initial .E bine ca toate testele sa le faci cu un bec de 100W in locul sigurantei , daca gresesti ceva becul se va aprinde si probabil integratul va supravietui . Link spre comentariu
mely17 Postat Februarie 26, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 26, 2010 Totusi nu mi-ai raspuns daca sursa stabiliza corect cum era bobinat traful initial .Sursa in gol imi scotea 145V iar in sarcina scadea foarte mult cam pana in jur de 105V! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum