Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Probleme sursa in comutatie

Postări Recomandate

• Răspunsuri 39
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Buna ziua! La schema din linkul de mai sus este un condensator intre pini 8 si 10 al integratului! Ce valoare are acel condensator? Eu am pus inainte unul de 470nF si facea chestile alea cu bazaitul! Am schimbat cu unul de 4,7nF si acuma se aude bazaitul dar daca ii pun sarcina nu se mai aude deloc! Am sa incerc sa pun si de 47nF sa vedem daca nu cumva este valoarea aia ca in datashet nu se vede clar! Va multumesc!

Link spre comentariu

Buna seara! Am reusit sa rebobine secundaru trafului! Am pus 2X3 spire si am o tensiune de iesire putin cam dezecilibrata adica 14-0-12 V cu acelas numar de spire ! Iar sub sarcina imi scade pana la 8-0-6 V ! Mentionez ca consumatorul este un simplu motoras care nu are un consum mai mare de 1W! Ce ar cauza instabilitatea asta si scaderea de tensiune asa de mare?Va multumesc,

Link spre comentariu

Multumesc pentru informatie nu am stiut de acest lucru! Dar eu am facut pentru teste asa normal sa am ambele iesiri sa fie pozitive ca sa le pot testa pe ambele sub sarcina! Daca las asa bobinarea si inversez o dioda redresoare nu ar trebui sa imi scoata o tensiune negativa?

Link spre comentariu

La flyback diodele redresoare trebuie sa fie blocate in timpul conductiei tranzistorului comutator , asta inseamna ca trebuie avut grija la sensul infasurarilor primar si secundar , nu e ca un traf de retea .Posibil sa fi gresit sensul si pentru tensiune pozitiva sa trebuiasca inversate capetele secundarelor , de asta nu functioneaza corect .Totusi nu mi-ai raspuns daca sursa stabiliza corect cum era bobinat traful initial .E bine ca toate testele sa le faci cu un bec de 100W in locul sigurantei , daca gresesti ceva becul se va aprinde si probabil integratul va supravietui .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări