Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Stabilizator alimentare robotel

Vizitator tudor_niculescu

Postări Recomandate

Vizitator tudor_niculescu

Salut. Eu, impreuna cu niste prieteni am vrea sa construim un robotel. Am comandat o baterie de motocicleta de 12 V, un microcontroller care trebuie alimentat intre 5 si 7 V, senzori care trebuie alimentati la 5V, si niste H-bridge-uri care comanda niste motorase electrice. Se poate face alimentarea tuturor acestor componente in paralel de la bateria de 12V? Se poate face un stabilizator de la 12V la 7V si un stabilizator de la 12V la 5V, sau e prea mare diferenta de voltaj? Ar fi bine sa facem alimentarea microcontrollerului si a senzorilor separat? Din pacate, robotelul trebuie sa nu cantareasca prea mult si de aceea nu am vrea sa ii mai punem alt rand de baterii pentru microcontroller si senzori.Va multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• one

1

• Blind

1

• lorik199

1

Top autori în acest subiect

fara suparare, dar daca puneti intrebari de genul , adica daca poti alimenta 10 consumatori dintr-un acumulator,constructia dar mai mult partea de comanda va fi foarte anevoioasauite un exemplu practic: la o masina din acumulator alimentezi casetofon, faruri, invertor sa mai stiu eu ce alte prostii, si merg toate

Link spre comentariu

Ce microcontroller vrei sa folosesti care sa se alimenteze la 7V? De obicei 7V e tensiunea maxima admisa, mai sus se arde, cea de functionare normala e de 3 sau 5 V.Cred ca iti este suficient un singur stabilizator de 5V. Cauta o schema de stabilizator de 5V cu 7805, e cea mai simpla si merge foarte bine.

Link spre comentariu

Ce microcontroller vrei sa folosesti care sa se alimenteze la 7V? De obicei 7V e tensiunea maxima admisa, mai sus se arde, cea de functionare normala e de 3 sau 5 V

Cred ca are o placa "controller" ce contine microcontroller si stabilizatorul 7805 (si probabil alte periferice), care se alimenteaza cu minim 7V.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări