Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

impedanta

Vizitator X-max

Postări Recomandate

Vizitator X-max

am si eu o intrebare (cam stupida,poate)dak am un dif de bas pe 8 ohm si un tw tot pe 8 si le leg in paralel si pe tw pun un cond de 2,2 in serie care v`a fii impedanta boxei ? 8 sau 4 ?raspundeti`mi pls

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

1

• cristimm

1

Top autori în acest subiect

Vizitator balog

Se considera 8ohm desii la frecvente inalte pentru ca functioneaza amindoua difurile va rezulta 4ohmLa frecvente inalte puterea este mult mai mica ca la bas astfel ca se ia in considerare impedanta boxei la frecvente joase.

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Se considera 8ohm desii la frecvente inalte pentru ca functioneaza amindoua difurile va rezulta 4ohmLa frecvente inalte puterea este mult mai mica ca la bas astfel ca se ia in considerare impedanta boxei la frecvente joase.

Doar teoretic .Practic acest lucru nu este posibil pentru ca impedanta difuzorului de joase este mai mare de 8 ohm la frecvente ridicate . Avem o crestere progresiva iar la 20Khz poate avea si citeva zeci de ohmi .
Link spre comentariu

In practica se considera impedanta si puterea difuzorului mare. Am intalnit persoane care spuneau ca au boxe de 100W in felul urmator: 50 W joase + 30W medii +20 W inalte = 100W. :lol: De fapt acela boxa se considera ca are 50W.

Link spre comentariu

depinde si de frecventele de taiere ale filtrelor..Daca taierea e f jos (200Hz) atunci pt diful mijlociu ai nevoie de ceva putere ca sa duci restul benzii la nivel mare.

Link spre comentariu
Vizitator kameleon

In practica se considera impedanta si puterea difuzorului mare. Am intalnit persoane care spuneau ca au boxe de 100W in felul urmator: 50 W joase + 30W medii +20 W inalte = 100W. :lol: De fapt acela boxa se considera ca are 50W.

Si au dreptate . Pt ca daca exciti fiecare difuzor in zona lui de lucru cu puterea maxima a sa, si simultan(trei tonuri de ex) =100wDar daca exciti doar bassul , atunci are 50w. e doar matematica....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări