pgh Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 D-nilor, nu de mult am primit niste sfaturi pe acest forum legat de umplerea cu tonner a cartusului, acum din pacate din nou revin cu o problema. Deci am umplut cartusul cu tonner, a printat bine , am scos cipul .dar acum dupa ce imprima 2 coli de hartie, a 3-a iasa murdara intr-o parte, caz in care sterg cu o carpa un tambur de culoare verde. si reaiau procesul. Cei care ati intilnit o astfel de problema ,rog sa-mi spuneti daca este vreo rezolvare, respectiv cum? Stima. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 inainte de operatia de incarcare trebuie curatat si "tancul" de toner rezidual, adica desfaceai suruburile si suflai bine tonerul ramas.daca problema reapare aproape imediat dupa dupa curatearea tonerului rezidual trebuie schimbat cilindrul fotosensibil. Link spre comentariu
pgh Postat Februarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2010 multumesc de raspuns, dar acum este tonnerul pus de la prima operatie de incarcare, deci nu s-a consumat. Imprimanta am folosit-o destul de rar.Acum am avut nevoie de mai multe printuri si am dat de problema. Nu am expierenta in imprimante, de aceea am si cerut sfatul altora, Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 stefan_ro n-a fost ridicol de clar, aşa că încerc să fiu eu. Există două rezervoare de toner, unul este cel sursă, care alimentează cu toner care ajunge, în final, pe hîrtie, şi celălalt, mult mai mic, în care se acumulează tonerul care n-a reuşit să ajungă pe hîrtie (niciodată nu se transferă 100% tonerul de pe cilindrul fotosensibil pe hîrtie). Dacă acel rezervor nu este curăţat, la rîndul lui, atunci capacitatea de curăţare a cilindrului fotosensibil este mult redusă şi parte din tonerul rezidual cade pe hîrtie necontrolat, consecinţa fiind "murdărirea" foii.Nu ştiu exact modelul cartuşului tău, dar e posibil ca, cu un pic de grijă, să poţi curăţa acel rezervor chiar şi dacă cel de toner "proaspăt" este plin. O să faci o grămadă de mizerie, deci încearcă să faci operaţiunea afară (balcon, curte etc.) şi ai grijă să nu inspiri praful. E cam toxic. Link spre comentariu
pusttiu Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 salut, am si eu o imprimanta laser, lexmark optra 1250s parca, e la munca dusa acum si ns exact modelul, la care hartia iese murdara de toner pe ambele fete.....ce sa fie oare/////taburul este ok, nu are cip si problema a aparut dupa ce imprimanta a statioant cam o jumatate de an, am crezut ca dupa ce printez 100-200de coli trece...dar face la fel :( pls help. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 mai bine o duci la un service si le spui exact problema, cartusul si imprimanta trebuie curatate de toner si tonerul schimbat daca "tras" a tras cumva umezeala din atmosfera.trebuie cautat un manual de service si vazut exact zonele prin care trece hartia in timpul printarii si gasita solutia.deci la service cu ea daca nu vrei sa iti bati capul. Link spre comentariu
pgh Postat Februarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2010 Mare multam BogdanA74, scuze daca unora li se par ridicole, sau banalitati aceste operatii, dar mie chiar s-ar putea sa-mi foloseasca explicatiile dumitale, avand in vedere ca este prima data cand am facut inarcarea cu tonner(nici macar nu stiam cum se numeste pina acum 2 luni). Am sa incerc sa curat "tancurile" de tonner.Am sa caut suruburile si am sa-l desfac in bucati, curatind tot.Poate ai, aveti si alte sfaturi la ce sa fiu atent cand desurubez?// Service la noi nu este, asa ca trebuie sa mi bat eu capul.cel putin pina am un drum la Resita sau Timisoara. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 Da, aş mai avea un sfat... demontează doar ceea ce este strict nevoie să demontezi. Unele cartuşe au nevoie de o distanţă foarte bine reglată între tamburul fotosensibil şi cel magnetic, de neutralizare şi dacă o dereglezi... o să ai probleme cu curăţenia paginilor. Sau cu fenomene de "umbre" a imaginii, imagini reziduale.În rest, multă baftă şi ai grijă la ce faci, nu strică să ai o cameră foto digitală cu funcţie de macro, ca să pozezi în diverse stadii ceea ce faci pentru a te ghida cînd pui totul la loc, şi să lucrezi pe o masă foarte curată şi mare (dacă-ţi sare un arculeţ sau ceva să-l poţi recupera uşor). Link spre comentariu
pgh Postat Februarie 21, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2010 Multumesc inca o data. am sa postez rezultatul.Mai am un pic de rabdare 1-3 zile dupa care ma apuc. Din spusele tale pare putin mai complex decit mi-am imaginat si trebuie sa-mi fac curaj. Link spre comentariu
pgh Postat Februarie 22, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2010 daca esti amabil, te rog spune-mi , la mine am observat ca doar pe o parte laterala se strang aceste "reziduuri",(imprimanta nu-mi apartine ,e a cumnatei, deci am reticente innainte sa ma apuc de depanat, fara un pic de documentatie), se poate sa fii incarcat prea mult tonner? A fost prima incarcare a cartusului original, facuta de mine, bineinteles fara expierenta Mai putin faza cu cipul, pe care doar l-amm scos. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Posibil şi asta, dar cred că se rezolvă cu o scuturare energică gen "cernut făina".Faptul că face mizerie doar pe-o parte mă face să cred că cilindrul magnetic de colectare a tonerului uzat e puţin mai departe în zona aia decît în rest, sau că sistemul colector a fost puţin dezechilibrat la desfacerea cartuşului. Experimentează, n-ai nimic de pierdut (în afară de toner şi timp, dar satisfacţia că te-ai prins de ce aşa şi pe dincolo e mult mai bună la psihic, îţi garantez!) Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Am si eu o intrebare in legatura cu reincarcarea cu toner:Inainte sa torn tonerul din sticluta de refill,trebuie sa golesc cartusul de tonerul vechi? Precizez ca e vorba de toner original si ochiometric mai e ceva pe fundul cartusuluiImprimanta mea e Brother HL 1250... Link spre comentariu
ghimpe-- Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Da, trebuie sa il golesti DAR si sa il cureti foarte bine, altfel vei avea probleme, cel mai des un fond negru pe pagina...PS: atentie si la ce tonner folosesti, recomand sa stai departe de SKY, am auzit ca face figuri. Personal am refilat cu 1200 de la Producton si nu am avut reclamatii Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Nu întreb de unde știi că a mai rămas pe fund, că mă tem că o să obțin un răspuns gen "păi l-am desfăcut, am văzut ce mai avea, am pus la loc...".Teoretic ar trebui terminat complet, dar e imposibil; nu cred că dăunează tonerul vechi, dar sigur dăunează tonerul "uzat", care trebuie curățat din rezervorul său, diferit de cel al tonerului "proaspăt". Fără a fi curățat complet, există riscul să apară pete, dungi, mizerie pe pagină din cauză că tonerul rezidual rămîne pe cilindrul fotosensibil.Deci dă-i înainte, n-ai ce strica. În cel mai rău caz o să ai cîteva zeci de pagini un pic inegale, pînă se uniformizează tonerul, dar trebuie să fii foarte atent să vezi inegalitatea asta. Nu se manifestă la pagini cu contrast mare (scris chior) ci doar la imagini printate (raster).Înainte de a-i da Send la post, am văzut că ghimpe-- a scris ceva aproape similar... dar invers. Cum spuneam, TEORETIC e bine să se termine complet, PRACTIC e imposibil să storci ultima particulă de toner din rezervor, dar CU SIGURANȚĂ trebuie curățat foarte bine tonerul.Eu n-am avut "plăcerea" să printez pagini negre decît la un HP 3, pe vremuri, cînd dacă băgam cartușul un pic strîmb, foaia ieșea neagră. Ce frumos era să printez negru pe coala de calc scump!... Eh, ce vremuri... :)Completare: Am zis la început că sper că nu a fost desfăcut cartușul și apoi pus la loc fără să fie umplut. Ideea e că tonerul este al naibii de avid de apă, iar umiditatea din aer o atrage ca pe nectar. Iar dacă praful se umezește, nu mai are fluiditatea necesară pentru a fi repartizat uniform pe cilindru și vei sacrifica rezerva de toner și mulți, mulți neuroni. Deci operațiunea de desfacere a tonerului trebuie însoțită de reumplerea lui, minimizînd timpul cît stă desfăcut. Spre binele lui. Link spre comentariu
Dr.L Postat Mai 5, 2010 Partajează Postat Mai 5, 2010 Da,l-am desfacut. Ca imi tot zicea ca nu mai are toner,dar cum eu nu prea printez...nu l-am crezut . Acu au trecut cam 3 ani de cand il am,deci e logic sa se termine. Nu cred ca e paguba ca am deschis cartusul,s-asa trebuia sa tin imprimanta inclinata ca sa nu zica ca n-are toner Am cumparat toner pelikan...singurul pe care l-am gasit mai ieftin (sub 60 ron).In cazul asta o sa incep reumplerea cu o curatare temeinica. Trebuie sa curat si rola care are un strat de toner depus pe ea?Multumesc de indicatii! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum