Vizitator bogdanux Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Bunaziua, (Am facut un search dar nu prea am gasit raspuns la intrebare deci m-am gandit sa fac un topic nou. Rog moderatorii sa stearga thread-ul daca mai exista unul similar si imi cer scuze) Nou fiind pe acest forum, vreau sa va salut pe toti, caci am nevoie de ajutor la o mica problema: Mi-am cumparat, un sistem de iluminare disco, gen "Mushroom Effect Light" pentru o petrecere privata care se apropie. Acest sistem de iluminare, este actionat de muzica, dar inauntru "capului" este o platforma rotativa (actionata de motor, care este la randul lui actionat de muzica), cu suport pentru 2 Halogene (de 300 de W fiecare), . In primul rand acest dispozitiv se incalzeste destul de repede si mult, pentru ca l-am mai folosit odata la o petrecere si imi era frica sa nu se strice, de asta il lasam sa se raceasca din cand in cand, iar in al doilea rand, lumina care iese prin lentilele colorate este frumoasa, dar e totusi cam "multa" iar cum capacul nu se inchide chiar foarte etans pe parti, mai iese si un pic de lumina alba pe langa care nu face nici un efect si nici nu se misca prea mult. Odata am scos unul din halogene, si am bagat aparatul in priza, iar acesta nu se mai aprindea, pentru ca trebuie ca in ambele "slot-uri" pt halogene sa fie ceva. As vrea deci sa stiu cu ce se poate inlocui unul din halogene (o siguranta, sau o alta prostie) care sa nu produca lumina (sau poate una nesemnificativa) dar care sa faca totusi circuitul sa mearga ca sa functioneze dispozitivul si ca sa raman deci numai cu un halogen de 300 W nu cu 600 W ;)). Precizez ca nu prea am cunostinte in acest domeniu, adica stiu chestii de baza, dar as vrea sa-mi spuneti ce as putea face ca sa reduc cum am zis din caldura, si din lumina. Va multumesc anticipat, pentru timpul si ajutorul acordat ! Link spre comentariu
harman37arun Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 cel mai bine este sa gasesti niste becuri Halogen de calitate si daca lumina ti se pare prea mare poti alege niste becuri de putere mai mica sau pui un ventilator care sa raceasca becurile.Un amanut care nu poate il stii poate nu:pe becurile halogen nu se pune mana ele se monteaza cu o hartie sau daca accidental sunt atinse se spala cu alcool sau acetona(de calitate,sunt care contin apa si alte porcarii)...becul nu trebuie atins cu mana liberea deoarece pielea are niste saruri si grasimi care in contact cu becu prin infierbantare creeaza un strat izolator termic si caldura acumulata prin aprinderea filamentului nu se mai disipa in mediul ambiant si becul expodeaza sau se arde. Link spre comentariu
Vizitator bogdanux Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Mersi pentru raspuns. Chiar nu stiam de faza cu mana libera pe acest tip de bec, le voi curata inainte de show, multumesc pentru informatie. Racirea nu prea ma deranjeaza, ca de data asta va fi o petrecere mai scurta, si il voi tine aprins in continuu, dar ma deranjeaza ca e prea multa lumina cum am zis... As vrea sa scot ca sa zic asa unul din bec-uri din circuit, fara ca sa-l inlocuiesc cu unul mai slabut. Este posibila chestia asta? adica nu stiu, poate prin introducerea unei diode, sau stiu eu ceva care sa nu produca lumina dar sa tina circuitul inchis ca sa mearga aparatul. multumesc mult. Link spre comentariu
harman37arun Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 spor la munca si distractie placuta la viitorul chef Link spre comentariu
harman37arun Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 daca se monteaza dioda se reduce tensiunea dar apare efectul de palpaire care e deranjant poate cel mai bine e un varioator de tensiune dar unu adevarat nu un chici. Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 din cate am inteles eu becurile sunt inseriate. deci ca sa poti folosi doar unul va trebui sa pui in locul celui nefolosit ceva care sa aiba un consum egal cu acel bec, de preferat ar fi o rezistnta wattata , dar este putin probail din cauza dimensiunilor mari. Dat fiind ca sunt inseriate se exclude folosirea unei sigurante sau a altui dispozitiv (tip dioda sau altceva), pt ca pe becul care ramane va cadea o tensiune dubla fata de cum a fost proiectat sa mearga si astefel caldura si intensitatea luminoasa vor creste considerabil, asta daca rezista pt ca probabilitatea de ardere este foarte mare. Sfatul meu meu este sa scoti un bec si sa mergi la un magazin unde se vinde asa ceva si sa cumperi :-ori 2 la aceeasi tensiune dar de putere mai mica -sau unul care se alimenteaza la 220V , si sa aiba o putere de 300w si in acest caz se poate inlocui unul din becuri cu o siguranta.-mai poti lua de exemplu 2 de 220v cu aceeasi putere ca si cele originale si astfel vei avea lumina la jumatate din intensitate si mai scapi si de o parte din caldura. Spor la treaba. Link spre comentariu
Vizitator bogdanux Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Multumesc mult pentru raspunsuri. Chiar mi-ati fost de mare ajutor. Ma voi duce in curand la un magazin sa caut piesele necesare. o zi buna si inca odata multumesc. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 iti mai dau si eu un sfat: cumpara fie 2 becuri de aceeasi tensiune(110V inteleg?) dar putere mai mica si le inlocuiesti, fie 2 becuri de 220V si le legi in paralel, de asemenea de putere mai mica. Daca becurile sunt de 110V si incerci sa pui in locul lor 2 de 220V in serie, chiar putere mai mare iti vor face o lumina mai galbuie, ceea ce probabil nu vei vrea. Asa ca alege sa faci in asa fel incat becurile sa functinoze la tensiunea lor nominala. Link spre comentariu
Vizitator bogdanux Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 Multumesc tuturor pentru raspunsuri, dar -mai poti lua de exemplu 2 de 220v cu aceeasi putere ca si cele originale si astfel vei avea lumina la jumatate din intensitate si mai scapi si de o parte din caldura. Spor la treaba.eu pe sistemul asta de iluminare am 2 becuri de 120v si 300W; daca iau 2 tot de 120v dar de 150W (adica de putere mai mica) se vor arde? Pentru ca daca iau cum ai zis tu Good of Bass, doua becuri de 220v si 300w si se ilumineaza la jumatate, va aparea banuiesc o lumina galbuie cum a zis Bogdan_, nu? si atunci nu vor functiona la puterea nominala... Link spre comentariu
GooD of BaSS Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 pai eu n-am zis sa cumpere 2 la aceeasi tensiune dar de putere mai mica .cat despre treaba cu lumina galbuie este relativa pt ca oricul lumina isi schimba culoarea cand trece prin fantele colorate asa ca poti face cum vrei tu . Link spre comentariu
Vizitator bogdanux Postat Februarie 21, 2010 Partajează Postat Februarie 21, 2010 Aha Ok. Va multumesc mult pt raspunsurile voastre si pentru timpul acordat ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum