utzy Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Am o sursa ( asa cred , ca e sursa ) si vreau sa aflu cat scoate , volti eventual wati . Iesirile sunt numerotate 1 ; 5 ; 4 ; 3 ; 2 . Pe eticheta de pe traf , la numerotatia de la 1 la 19 e bifat 1 si parca 19 ( nu se vede bine , e cam sters ) . Cuma masor iesirile sa aflu voltajul si watii ? Multumesc . Link spre comentariu
tranzistor Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 ideea e ca sa o alimentezi...dar trebiue sa vezi daca e la 220 sau 110 ca sa nu faca poc de la ce aparat o ai?ps:verifica sigurantele Link spre comentariu
utzy Postat Februarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2010 In imagine se vede priza de la cablul detasabil cu steker pentru 220v care alimenteaza direct transformatorul , de altfel scrie si pe eticheta . E dintr-o masina de scris electromecanica , germana , dezansamblata de un amic de al meu . Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Se pare ca aceasta sursa are o mufa cu 20 se pini? Din ce scrie pe eticheta s-ar parea ca este o sursa de inalta tensiune (4125 V, 3300 V) ? Poate ma insel dar daca este asa ai grija ca e f. periculos. Fa mai multe poze din mai multe pozitii. Link spre comentariu
tranzistor Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 In imagine se vede priza de la cablul detasabil cu steker pentru 220v care alimenteaza direct transformatorul , de altfel scrie si pe eticheta . E dintr-o masina de scris electromecanica , germana , dezansablata de un amic de al meu .o da,imi cer scuze.....credeam ca e deconectat si ca nu mai stii pe unde sa o alimezi Link spre comentariu
utzy Postat Februarie 18, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 18, 2010 Mufa la iesire are 5 pini conectati la numerotatia aceea incercuita cu rosu , 1;5;4;3;2 . Sa fie ridicator de tensiune ?...si scuze , e dintr-un copiator de ala mare , model vechi . Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Din ce scrie pe eticheta se pare ca scoate tensiunile acelea de 3300V, 4125V, etc.Condensatorul acela dreptunghiular din stanga sigurantelor este sigur la tensiune foarte mare, am si eu cateva de genul si cel mai "mic" e la 1.6kV !Cablurile de iesire nu par insa a avea masuri speciale de izolatie, asa cum se impune la astfel de tensiuni (curios)Desfa-i capacul si pune o poza cu interiorul. Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Alimenteaz-o si masoara fata de firul negru ce tensuni ai pe celelalte fire. Pune instrumentul pe gama cea mai mare 1000v si atinge scurt (fractiune de secunda) firele (sa nu distrugi instrumentul). Iti vei da seama aproximativ pe unde te afli cu tensiunea ( > 1000 V sau < 1000 V ) Link spre comentariu
moro Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Ma indoiesc ca scoate 3-5kv dupa tipul acela de mufa Link spre comentariu
utzy Postat Februarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2010 Am rezolvat . Scoate 5v ; 10,8 v ; 38,2 v . Pe un fir nu scoate nimic . Care o vreti o vand , ca mie imi trebuia 24 v . Multumesc tuturor pentru pareri . Link spre comentariu
zal Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 4kV e tensiunea de încercare a izolaţiei la traf, aşa scriau nemţii pe ale lor. Link spre comentariu
utzy Postat Februarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2010 La fel mi-a spus si cel care a masurat-o Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum