Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rebobinare transformator

Mishu_17

Postări Recomandate

Am un transformator pe tole care are in secundar tensiunile de: a) 18V (are doua secundare , pe care daca le leg in serie obtin 36V , la amandoua secundarele , diametrul sarmei este de 0,5 - 0,7 mm) , b) tot 18V (are doua secundare pe care daca le leg in serie obtin 36V , diametrul sarmei este de 1 mm) . Vreau sa rebobinez acest transformator , insa am cateva nelamuriri : daca scot secundarele de 18V (adica cele de la punctul a) , iar apoi il desfac pe unul din secundarele de 18V (de la punctul b) , in asa fel incat sa imi ramana vreo 6 Volti in loc de 18 V . Dupa acestea , vreau sa leg secundarul de 18V (cel care ramane la puntul b) cu cel de 6V sa am 24 V . Se poate face asa ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Relav

2

• remus68

1

• Mishu_17

1

Top autori în acest subiect

Se poate. daca nu vrei un curent mai mare de 1,5 A poti face cum ai spus. dar daca tot desfaci transformatorul, da secundarele afara de tot si rebobineazal cu o sarma mai groasa pentru un curent mai mare. Nu uita sa notezi tensiunea care o scoate, sa numeri spirele cand il desfaci pentru a sti cate spire/volt au fost bobinate. Stiind acest numar vei sti cate spire sa dai jos din al 2-lea secundar.

Link spre comentariu
Vizitator albut

salut daca vrei 24 de volti cc tensiunea din secundar trebuie sa fie mai mica cu radical din 2 (1,41)v numarul de spire/volt esteS patrat supra 55laturille supurtului la bobina pe interior

Link spre comentariu

D-le Albut, Acea constanta (55) pe care o propuneti este dependenta de mai multi factori printre care: regimul de functionare al transformatorului (continuu sau discontinuu), mediul termic in care lucreazatransformatorul (temperatura mai joasa sau mai ridicata, calitatea miezului magnetic, s.a. Daca vrea ca transformatorul sa lucreze dupa modificare ca si in condtiile initiale rebuie sa faca masuratorile care i le-am recomandat mai sus. In acest fel el nu va modifica acea constanta si va afla corect nr.spire/ volt folosit de producator.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări