Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SC 480 amplifier module

ionut_sasa

Postări Recomandate

C Dragos, un amplificator nu distorsioneaza neaparat pentru ca este prost, de cele mai multe ori distorsioneaza pentru ca ii este aplicat la intrare un semnal mai mare decit are nevoie de a reproduce P-Max.

Arareori ca este folosit in subimpedanta sau ca este prost reglat.

Deci greseala esta a utilizatorului in cele mai multe cazuri, nu a schemei...

am sa tin minte :) mersi 

oricum sunt foarte bune la petreceri si baeramuri , sunt multumit de ele :)

Editat de Chiriac Dragos
Link spre comentariu

Am facut pana la urma cablajul dar   momentan aman testul pana fac rost de tranzistori buni. Din pacate nu imi place cablajul care l-am cumparat de aici din calarasi; o sa cumpar de la un user de aici de pe forum mi se par ieftine rau si probabil foaia aia de cupru e mai groaza nu asa subtire  ca asta  care il am eu acum.

Posted Image

Editat de fritz_vali
Link spre comentariu

Le cositoresti normal si acolo unde crezi ca e mai grav refaci traseele cu,,, conductor de grosimea terminalelor unei rezistente sau chiar din terminalele ramase de la copmponentele ramase

Verifica atent intre trasee sa nu ai puncte necorodate si curati cu un cutter

Editat de maxente
Link spre comentariu

Asta am observat si eu "remus68". O sa refac din nou desenul in sprint; dar mai "aerisit" si  traseele  principale mult mai groase. Sunt prins in alte , treburi si am timpul c-am limitat. :) 

Link spre comentariu

Posted ImagePosted ImagePosted Image

On topic , legat de module SC480 , varianta de cablaj , care se gasea de vanzare pe site-uri specializate . 

Am facut-o si eu odata si suna bine , cu bas si inalte  pline si placute!

Alimentarea este ok +/-40V max , pentru componentele specificate in schema.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Hobbyzaurul

Buna ziua! Am facut recent modulele SC480 si au iesit relativ ok,cu exceptia ca a trebuit sa modific putin cablajul ca sa beneficiez de acel filtru Boucherot,in rest e ok.Problema este ca vreau sa-l alimentez la +/- 48V spre deosebire de +/-40V ca in schema.La ce valoare trebuie sa reglez curentul de mers in gol pentru tensiunea de +/-48V si cum? Pun intrarea in scurt,cu ampermetrul inseriat cu alimentarea si fara sarcina?In afara de condensatori cu tensiuni de lucru mai mari,ce ar trebui ca sa nu apara eventuale probleme datorata tensiunii usor marite?

Link spre comentariu

Înainte de asta modifici valorile rez de 15k din sursa diferenţialului la 18k/1W, şi cea de 6,8k din etajul pilot la 8,2k/2W. Polarizarea trz finali o reglezi la fel ca la alimentarea originală, cum e dată în schemă la aprox 0,55V b-e fără semnal.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Buna seara tuturor! M-am apucat si eu de amplificatorul SC 480 dar m-am lovit de un mic mare inconvenient...nu gasesc pe nicaieri un semireglabil de 200 ohmi.Ce valoare pot pune in locul sau si ce trebuie sa mai schimb pentru ca amplificatorul sa functioneze corect dupa schimbare?

Link spre comentariu

Buna seara tuturor! M-am apucat si eu de amplificatorul SC 480 dar m-am lovit de un mic mare inconvenient...nu gasesc pe nicaieri un semireglabil de 200 ohmi.Ce valoare pot pune in locul sau si ce trebuie sa mai schimb pentru ca amplificatorul sa functioneze corect dupa schimbare?

Pune unul multitura de 1K si in paralel , peste el , o rezistenta de 390ohm//0.15W. Cu aceasta modificare esti mai in siguranta in caz ca se defecteaza semireglabilul...

Link spre comentariu

Si nu mai trebuie sa modific alte valori ale componentelor?

Nu! Poți pune chiar 330ohm....în paralel. Acordul fin al bias-ului îl faci din semireglabil.....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări