George Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Tot Sprint Layout foloseste si alex mm. http://www.elforum.info/topic/46040-ce-soft-imi-recomandati/?p=1073929 Link spre comentariu
fritz_vali Postat Februarie 6, 2015 Partajează Postat Februarie 6, 2015 Am rezolvat pana la urma. Sper sa nu fii facut greseli. Cand am tras la imprimata imi da senzatia aia ca e prea mic! Link spre comentariu
Chiriac Dragos Postat Februarie 7, 2015 Partajează Postat Februarie 7, 2015 (editat) C Dragos, un amplificator nu distorsioneaza neaparat pentru ca este prost, de cele mai multe ori distorsioneaza pentru ca ii este aplicat la intrare un semnal mai mare decit are nevoie de a reproduce P-Max. Arareori ca este folosit in subimpedanta sau ca este prost reglat. Deci greseala esta a utilizatorului in cele mai multe cazuri, nu a schemei... am sa tin minte mersi oricum sunt foarte bune la petreceri si baeramuri , sunt multumit de ele Editat Februarie 7, 2015 de Chiriac Dragos Link spre comentariu
fritz_vali Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 (editat) Am facut pana la urma cablajul dar momentan aman testul pana fac rost de tranzistori buni. Din pacate nu imi place cablajul care l-am cumparat de aici din calarasi; o sa cumpar de la un user de aici de pe forum mi se par ieftine rau si probabil foaia aia de cupru e mai groaza nu asa subtire ca asta care il am eu acum. Editat Februarie 8, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 Traseele dintre piese nu au fost bine acoperite si la corodare s-au cam "ciuruit". Daca nu vrei sa ai surprize nedorite, trebuie sa le cositoresti. 1 Link spre comentariu
maxente Postat Februarie 8, 2015 Partajează Postat Februarie 8, 2015 (editat) Le cositoresti normal si acolo unde crezi ca e mai grav refaci traseele cu,,, conductor de grosimea terminalelor unei rezistente sau chiar din terminalele ramase de la copmponentele ramase Verifica atent intre trasee sa nu ai puncte necorodate si curati cu un cutter Editat Februarie 8, 2015 de maxente Link spre comentariu
fritz_vali Postat Februarie 13, 2015 Partajează Postat Februarie 13, 2015 Asta am observat si eu "remus68". O sa refac din nou desenul in sprint; dar mai "aerisit" si traseele principale mult mai groase. Sunt prins in alte , treburi si am timpul c-am limitat. Link spre comentariu
jvl_77 Postat Februarie 14, 2015 Partajează Postat Februarie 14, 2015 On topic , legat de module SC480 , varianta de cablaj , care se gasea de vanzare pe site-uri specializate . Am facut-o si eu odata si suna bine , cu bas si inalte pline si placute! Alimentarea este ok +/-40V max , pentru componentele specificate in schema. 1 Link spre comentariu
Vizitator Hobbyzaurul Postat Aprilie 10, 2016 Partajează Postat Aprilie 10, 2016 Buna ziua! Am facut recent modulele SC480 si au iesit relativ ok,cu exceptia ca a trebuit sa modific putin cablajul ca sa beneficiez de acel filtru Boucherot,in rest e ok.Problema este ca vreau sa-l alimentez la +/- 48V spre deosebire de +/-40V ca in schema.La ce valoare trebuie sa reglez curentul de mers in gol pentru tensiunea de +/-48V si cum? Pun intrarea in scurt,cu ampermetrul inseriat cu alimentarea si fara sarcina?In afara de condensatori cu tensiuni de lucru mai mari,ce ar trebui ca sa nu apara eventuale probleme datorata tensiunii usor marite? Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 11, 2016 Partajează Postat Aprilie 11, 2016 Înainte de asta modifici valorile rez de 15k din sursa diferenţialului la 18k/1W, şi cea de 6,8k din etajul pilot la 8,2k/2W. Polarizarea trz finali o reglezi la fel ca la alimentarea originală, cum e dată în schemă la aprox 0,55V b-e fără semnal. Link spre comentariu
DIYWorks Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Buna seara tuturor! M-am apucat si eu de amplificatorul SC 480 dar m-am lovit de un mic mare inconvenient...nu gasesc pe nicaieri un semireglabil de 200 ohmi.Ce valoare pot pune in locul sau si ce trebuie sa mai schimb pentru ca amplificatorul sa functioneze corect dupa schimbare? Link spre comentariu
jvl_77 Postat Iunie 3, 2016 Partajează Postat Iunie 3, 2016 Buna seara tuturor! M-am apucat si eu de amplificatorul SC 480 dar m-am lovit de un mic mare inconvenient...nu gasesc pe nicaieri un semireglabil de 200 ohmi.Ce valoare pot pune in locul sau si ce trebuie sa mai schimb pentru ca amplificatorul sa functioneze corect dupa schimbare? Pune unul multitura de 1K si in paralel , peste el , o rezistenta de 390ohm//0.15W. Cu aceasta modificare esti mai in siguranta in caz ca se defecteaza semireglabilul... Link spre comentariu
DIYWorks Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 Si nu mai trebuie sa modific alte valori ale componentelor? Link spre comentariu
jvl_77 Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 Si nu mai trebuie sa modific alte valori ale componentelor?Nu! Poți pune chiar 330ohm....în paralel. Acordul fin al bias-ului îl faci din semireglabil..... Link spre comentariu
DIYWorks Postat Iunie 4, 2016 Partajează Postat Iunie 4, 2016 OK,multumesc mult de tot! Am vreo doua semireglabile multitura de 1k pe stoc,o sa le pun cum mi-ati indicat,in paralel cu o rezistenta de 390 ohmi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum