Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SC 480 amplifier module

ionut_sasa

Postări Recomandate

La o alimentare dupa filtraj de 36V cam ce putere aproximativa s-ar putea obtine? Undeva la 30W? Si schema ar deveni ceva de genul...... in cazul in care se foloseste complementarul.....

post-211087-0-28556000-1423131638_thumb.gif

Link spre comentariu

ZAL n-ar fi mai bine daca s-ar face niste surse de CC pentru tranzistorii aia din diferential, parca e prea rudimentar sa alimentezi tranzistorii aia din intrare doar prin rezistentele alea

Eu zic ca nu strica daca mai bagam cate doi tranzistori pe post de CC la fiecare aripa 

Link spre comentariu

Pai exact ca ampliful ala de 50w facut de Kreator, pare si el mai ''modern'', decat ii adapteaza partea de iesire cu 2n3055 pe ambele brate  :reytre

Editat de maxente
Link spre comentariu

ambele au fost testate de mine , doar atat , sa stii ca mie mi-a placut sunetul la prima schema a ta, dar la volum ridicat incepe sa fie distorsionat , nu la fel de distorsionat ca symasym5  , a doua pe la 75% din volum gajaie se aude distorsionat dar la petreceri si baeramuri sunt perfecte ambele , acum depinde de ce vrei tu . Pentru unul care are ureche muzicala isi da seama , uite un video facut de mine acum multi ani 

Editat de Chiriac Dragos
Link spre comentariu

C Dragos, un amplificator nu distorsioneaza neaparat pentru ca este prost, de cele mai multe ori distorsioneaza pentru ca ii este aplicat la intrare un semnal mai mare decit are nevoie de a reproduce P-Max.

Arareori ca este folosit in subimpedanta sau ca este prost reglat.

Deci greseala esta a utilizatorului in cele mai multe cazuri, nu a schemei...

Link spre comentariu

Am facut un mic calcul la prima vedere al necesarului de piese, asta in cazul in care se vor cumpara toate. Pretul pt niste piese de calitate ajunge la aproximativ 100Ron fara traf, deci dupa parerea mea mai bine se alege http://www.tehnium-a...imetric-de-50w/ o schema mai rasarita care va depasi probabil cu putin 100Ron. Insa daca se merge pe ideea schemei de mai sus din cauza simplitatii, e cu totul altceva

Link spre comentariu

ZAL n-ar fi mai bine daca s-ar face niste surse de CC pentru tranzistorii aia din diferential, parca e prea rudimentar sa alimentezi tranzistorii aia din intrare doar prin rezistentele alea

Eu zic ca nu strica daca mai bagam cate doi tranzistori pe post de CC la fiecare aripa 

Din punct de vedere al simplitati si nu numai ( ! ) e de preferat sa se adauge doar doua diode zenner de 15V  , doua rezistente de 7K5 spre emitoarele diferentialelor si doua condesatoare de 100 nF , montati paralel cu zenner-ele ...

Nu va detaliez de ce , dar cine stie , cunoaste .

Peste acest nivel de performante trebuie facute modificari serioase pentru un incepator ! 

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări