zal Postat Decembrie 18, 2014 Partajează Postat Decembrie 18, 2014 (editat) Sper că realizaţi că e ceva de concepţie tipic ptr 1980, eu aş alege o schemă total simetrică. Unii tot reinventează roata pe net, deşi avem avioane de peste un secol. ................ Nici unul nu are vreo legătură cu clasa A de funcţionare, sînt AB, deşi dacă sînt supradimensionate pot fi forţate spre intrarea în clasă A doar din superdiodă. Editat Decembrie 18, 2014 de zal Link spre comentariu
fritz_vali Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 "zal" poti recomanda vreo schema cu 2n3055 mai moderna?(cu ocazia asta impusc doi iepuri dintr-o data: facand un amplificator din nostalgie cu 2n3055 si in acelasi timp ma bucur si de o schema mai moderna cu tranzistori vechi) Link spre comentariu
flomar60 Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 De ce nu construiti schema publicata de Barbu Popescu in Tehnium 9 si 10/85 , e o schema simetrica , stabila , aveti acolo si varianta cu cu finali cvasicomplementari ...am construit-o si cu finali complementari si cvasicomplementari si in varianta cu finali dublati ( in ambele configuratii) si , de fiecare data mi-a oferit satisfactii ...a fost " frecata " aceasta schema zeci si zeci de ore de functionare continua de-a lungul multor ani, fara probleme...bineinteles construita cu componente la nivelul acelor ani...sigur , se poate spune ca e o schema veche depasita moral dar , credeti-ma , am construit-o in 10 exemplare de-a lungul timpului si toate acele exemplare functioneaza si la ora actuala...daca doriti ceva vintage e o schema potrivita... Link spre comentariu
fritz_vali Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 (editat) Adica aceasta sau mai e o schema cu alimentare diferentiala?Vad ca asta este cu iesirea prin condesator! Editat Februarie 3, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
zal Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 (editat) Uite o schemă total simetrică simplă cu 2N3055. Amplificarea aşa cum e acum (x47) s-ar putea să fie cam mare ptr sursele de semnal actuale. Dacă constaţi paraziţi, foşnete, recepţii radio, micşorezi amplificarea mărind R8 la 1,2...1,5k. Trz din diferenţiale cu beta 250...300 împerecheaţi toţi 4, piloţii la minim 150, prefinalii şi superdioda la minim 100. Ar trebui să aibă o derivă sub 50mV la ieşire. În lipsa unei protecţii, siguranţe de 2...2,5A temporizate pe alimentări (montate după cond de filtraj) şi una de 3,15A temp la ieşire sînt suficiente. Editat Februarie 3, 2015 de zal 1 Link spre comentariu
fritz_vali Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 oooooo , mersi, mersi! . Saptamana asta sau cea viitoare ma apuc si eu de ea. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Nu ezita să întrebi dacă ai vreo nelămurire. Foloseşte piese de calitate. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 O sa ma duc pe la fostul meu profesor de electronica din liceu ( cand ma duceam in tinerete ) ) sa vad ce are pe la naftalina daca nu are o sa cer la sectiunea cumparari niste tranzistori(2n3055 am vreo 3 bucati) Link spre comentariu
zal Postat Februarie 3, 2015 Partajează Postat Februarie 3, 2015 Asta dacă e neapărat impusă condiţia folosirii 2N3055, altfel se pot pune orice trz acolo, se poate modifica ptr perechi finale complementare, sau ptr trz darlington, cu schimbarea tensiunilor de alimentare, iată o mulţime de opţiuni. Însă nu ar mai fi un amplif cu 2N3055. Link spre comentariu
George Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 Daca intereseaza pe cineva, schema lui Barbu Popescu este aceasta: Si a aparut in revista Tehnium nr. 9 si 10 in anul 1985. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 (editat) Ca sa fiu sigur inainte sa fac pcb-ul o sa pun cateva intrebari! Tranzistorii din etajul pilot(T8 si T10) si T7 trebuiesc pusi pe radiator?( dupa mine sunt aproape sigur ca da)? Rezistentele R11 si R17 sunt la 1W ca putere? Aici ma refer la schema lui "zal"! Editat Februarie 4, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
George Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 T7 trebuie pus pe radiatorul tranzistorilor finali, undeva la egala distanta intre cei doi tranzistori finali. T8 si T10 trebuie sa aiba radiatoare individuale. Conform vechii notatii care se folosea mai demult, R11 si R17 ar fi de 0,25W si R22 de 1W, dar poti pune fara probleme si rezistente de wataj mai mare. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 De fapt am vrut să simbolizez rez de 0,5W cu diagonala aceea, findcă o linie pe axa rezistenţei s-ar fi confundat cu un traseu. ............... Se poate face foarte bine şi schema lui Barbu Popescu (derivată din Dual CV1500/1700), doar trebuie modificate rez 15, 18 la 2...2,2k cu noua tensiune de alimentare. Rez de 82 Ohmi se pot pune şi de 100, iar rez de emitor de 0,22/3W. Link spre comentariu
fritz_vali Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 (editat) Am reusit cat de cat sa desenez schema in eagle iar acum incerc sa asez pe cablaj in eagle. E foarte greu pentru mine; am mai incercat si acum cateva luni si m-am lasat pagubas. Sunt sanse mari sa rog pe cineva sa imi faca in eagle cablajul; eu mai am de invat cu softurile astea. Editat Februarie 4, 2015 de fritz_vali Link spre comentariu
dj_bryz Postat Februarie 4, 2015 Partajează Postat Februarie 4, 2015 (editat) Sunt foarte curios ce o sa iasa. SI eu sunt bata rau cu eagle.....si daca nu am pcb-ul facut cu dispunerea pieselor sunt un dezastru . Zal....arata intr-un mare fel etajul final de la CV1500!! images upload Editat Februarie 4, 2015 de dj_bryz Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum