Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistente

Bogdan

Postări Recomandate

• Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

4

• Bogdan

3

• Sharky

2

• cristimm

1

Top autori în acest subiect

Poate rodaj la boxe deoarece are parti mecanice in miscare. Dar la amplificatoare ce sa rodezi?!? Electronul in miscare prin semiconductor... :lol: Hai sa fim seriosi...

Link spre comentariu

Intra pe forum si vezi acolo...E f simplu de ajuns..intra intr-un magazin de HiFI si pune vanzatorul sa iti spuna vorbe frumoase despre cabluri, amplifuri pe lampi in configuratie single ended (nu stiu cum ii spune in romana) si despre cat de frumos suna...

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Pai eu vad ca esti pe dinafara altfel nu mai puneai asemenea intrebare.Eu fac astfel de calcule manual desi vad ca siteul acela e mult mai simplu la calcul, dar nu deschid de fiecare data calculatorul pentru doua formule.Foloseste-l linistit, siteul este pentru incepatori ca tine, care vor sa ajunga la rezultat, fara sa stie care e treaba, cum functioneaza montajul...La amatori ca tine e greu sa faca niste calcule, pentru ca nu cunoasti formule elementare ale electronici precum legea lui ohm... ca altfel nu ar pune asemenea intrebari.Nu a zis nimeni ca calculele sunt sofisticate dar tu nu ai habar de ele.Ce vroiai sa iti predau electronica aicea, sau sa ma apuc acuma sa iti calculez in timp ce tu probabil savurai o bere in ideea ca cineva iti va da rezultatul mura in gura, asa cum avea impresia si domnu DJ DOG.Pentru dinastia ca voi e binevenit un site care sa va rezolve fiecare problema care o aveti, pentru ca va ramine mai mult timp pentru savurarea berii, nu pentru incingerea creierului.

Domnule ai BAN pe forum !!! Timp de 1 luna nu o sa mai poti scrie nici un mesaj
Link spre comentariu

Ce vroiai sa iti predau electronica aicea, sau sa ma apuc acuma sa iti calculez in timp ce tu probabil savurai o bere in ideea ca cineva iti va da rezultatul mura in gura, asa cum avea impresia si domnu DJ DOG.

domnu balog nu cred ca ti-am cerut vrodata sa-mi calculezi cevadaca nu ma ducea capu sa calculez nu ma apucam de electronicaeu daca am cerut sfaturi am cerut sfaturi practice ca de exemplu cu mere un dif sa daca e bun un integrat asa ca nu mai manca matale aci ce nu trebe, da?bv vasile ai facut treaba bunacu banu. inca trebuia sa-i dai ban pe viatza shi 10 ani de puscarie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Link spre comentariu

Ii dai cumva timp sa citeasca pe Hi-Fi Multimedia ? Sa vada el acolo nervi si pasiuni :d. Cred ca pt. toti forumistii [nervosi] de aici este indicata macar o vizita acolo. Eu aproape in fiecare seara ma enervez si ma retrag aici sa ma calmez.

Link spre comentariu
Vizitator golaba

Domnule ai BAN pe forum !!! Timp de 1 luna nu o sa mai poti scrie nici un mesaj

Uite ca totusi pot sa scriu ce vreau pe forumul asta. 8) 8) :lol: :lol: Nu mi se pare corect sa dai ban fara sa faci nici macar o atentionare la adresa mea. Asa pur si simplu te-ai suparat si zbang. :mrgreen:
Link spre comentariu
Vizitator Vasile

uite ca nu o sa mai poti scrie niciodata :lol:Si ca ai fost obraznic primesti ban definitiv Normal, dau ban la cine nu se comporta cum trebuie, este forumul meu si eu fac regulile.

Link spre comentariu

balog

" Pai eu vad ca esti pe dinafara altfel nu mai puneai asemenea intrebare." Cum am mai spus, nu-s chiar pe dinafara. Este adevarat ca imi lipsesc unele baze ale fizicii, fiindca urmez o facultate care nu are deloc legatura cu fizica sau electronica, si liceul care l-am facut a fost tot cu profil economic, asa ca nici acolo nu prea am avut de-a face cu fizica. Si ceea cu ce ma ocup in viata de zi cu zi nu are deloc legatura cu fizica sau electronica. Intru din cand in cand, in putinul timp liber care-l am la dispozitie pe forumul asta din placere si pasiune pentru domeniul audio si nu neaparat pentru fizica sau electronica, astea-s domenii mai vaste, care nu ma pasioneaza chiar asa de tare. Asa ca nu am nevoie de observatiile tale, cum ca sunt pe dinafara!!

"Ce vroiai sa iti predau electronica aicea, sau sa ma apuc acuma sa iti calculez in timp ce tu probabil savurai o bere in ideea ca cineva iti va da rezultatul mura in gura, asa cum avea impresia si domnu DJ DOG." Si staii linistit ca nu ti-am cerut sa-mi calculezi nimic, si chiar daca imi calculai (ceea ce nu ti-am cerut!!!!!!) fii sigur ca nu-mi ramanea mai mult timp pentru savurarea berii. Astai problema ta, crezi toata lumea de pe forum iti cere TIE sa le calculezi ceva, dar fii linistit frate, nu vrem nimic de la tine!!!!!! Si daca te ducea capu cand ai citit intrebarea mea iti dadeai seama ca am intrebat numai de cati Watti ar trebui sa fie rezistentele din L-pad ca sa nu mi se arda. Nu am crezut ca e necesar sa fac calcule sofisticate pentru atata lucru. Aveam nevoie doar de doua rezistente suficient de mari ca sa nu mi se arda (valoarea lor o calculasem inainte cu un program asemanator cu cel din linkul lui cristimm) In rest ma descurcam eu singur. Deci nu era nevoie sa-mi calculezi nimic!!!! Pute-ai sa-mi spui din experienta ta in constructia de boxe, de cati W ar trebui sa fie rezistentele ca sa nu se arda, fara sa faci nici un calcul. Asta daca chiar ai asa ceva! Sau tu stai mai bine numai cu teoria!!! Apreciam daca imi puneai acolo si formulele de calcul, imi place sa invat lucruri noi, si e mai bine daca le primesti asa cum ai zis tu mura-n gura, pentru simplu motiv ca timpul nu-mi permite sa iau acuma fizica si sa invat tot ceea ce nu am facut in liceu. De un astfel de raspuns aveam eu nevoie iar daca nu ai vrut sa mi-l dai putei sa nu scrii nimic, dar in nici un caz NU AVEAM NEVOIE DE OBSERVATIILE TALE!!!!

" La amatori ca tine e greu sa faca niste calcule, pentru ca nu cunoasti formule elementare ale electronici precum legea lui ohm... ca altfel nu ar pune asemenea intrebari." Si ca sa-ti fie clar pot sa pun orice fel de intrebari vreau pe forum atata timp cat Vasile ma lasa, chiar daca pe tine te deranjeaza.(ia uitete deasupra avatarului lu Vasile sa vezi ce scrie!!) Daca nu-ti convine, nimeni nu te obliga sa intri pe forum.Cred ca scopul acestui forum este sa facem schimb de informatii sa ne dam sfaturi unul altuia si NU sa ne facem observatii de genul, ca unu-i mai pe dinafara ca celalalt. Am spus ca imi lipsesc unele baze ale fizicii si din aceasta cauza pun unele intrebari care multora li se par banale.

"Eu fac astfel de calcule manual desi vad ca siteul acela e mult mai simplu la calcul, dar nu deschid de fiecare data calculatorul pentru doua formule.

Foloseste-l linistit, siteul este pentru incepatori ca tine, care vor sa ajunga la rezultat, fara sa stie care e treaba, cum functioneaza montajul... " Bravo tie!! Eu le fac cu ajutorul unor programe ca si in linkul lui cristimm, si din moment ce amandoi ajungem la acelasi rezultat nu vad care-i faza! Scopul scuza mijloacele!!!! Numai ca eu le fac mult mai repede cu ajutorul programelului, si stii tu TIME IS MONEY!!!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări