Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Rezistente

Bogdan

Postări Recomandate

Buna,am o intrebare referitoare la rezistentele folosite in L-pad. Vreau sa atenuez un difuzor cu 3dB si stiu cum sa determin valoarea celor doua rezistente dar nu stiu stiu de cati W trebe sa fie. Adica daca folosesc boxa la 150W de cat ar trebui sa fie cele 2 rezistente?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Mircea Bartic

4

• Bogdan

3

• Sharky

2

• cristimm

1

Top autori în acest subiect

Vizitator balog

Pai trebuie facute citeva calcule simple, pentru ca se vede ca esti pe dinafara apeleaza la un prieten electronist sau la un matematician.3db inseamna un raport de 1,41 intre tensiuni si 2 intre puteri.Fa schema, aplica legile lui ohm, fa rezulta un grup de ecuatii pe care va trebui sa le rezolvi.

Link spre comentariu

Pai trebuie facute citeva calcule simple, pentru ca se vede ca esti pe dinafara apeleaza la un prieten electronist sau la un matematician.

Nu-s chiar asa pe dinafara, si nici nu cred ca am nevoie de un matematician! Nu stiam ca exista un algoritm pentru a determina si puterea rezistentelor folosite in L=pad. Stiam ca exista numai pentru a determina valoarea rezistentelor. Oricum asteptam un raspuns de genul pe care mi l-a dat cristimm. Adica sa folosesc rezistente de de 10W pt medii si de 5W pe inalte Mercy. Apropo de algoritmi Balog, ia uitete si tu pe linkul ala sa vezi ce simplu se calculeaza, fara sa fii matematician :d
Link spre comentariu
Vizitator balog

Pai eu vad ca esti pe dinafara altfel nu mai puneai asemenea intrebare.Eu fac astfel de calcule manual desi vad ca siteul acela e mult mai simplu la calcul, dar nu deschid de fiecare data calculatorul pentru doua formule.Foloseste-l linistit, siteul este pentru incepatori ca tine, care vor sa ajunga la rezultat, fara sa stie care e treaba, cum functioneaza montajul...La amatori ca tine e greu sa faca niste calcule, pentru ca nu cunoasti formule elementare ale electronici precum legea lui ohm... ca altfel nu ar pune asemenea intrebari.Nu a zis nimeni ca calculele sunt sofisticate dar tu nu ai habar de ele.Ce vroiai sa iti predau electronica aicea, sau sa ma apuc acuma sa iti calculez in timp ce tu probabil savurai o bere in ideea ca cineva iti va da rezultatul mura in gura, asa cum avea impresia si domnu DJ DOG.Pentru dinastia ca voi e binevenit un site care sa va rezolve fiecare problema care o aveti, pentru ca va ramine mai mult timp pentru savurarea berii, nu pentru incingerea creierului.

Link spre comentariu

balog, te rog nu mai fi asa de suparat pe ei. :? Atitudinea asta pe care o ai acum nu rezolva mare lucru.Te credem ca tu stii, dar nu e nevoie sa te bati de fiecare data cu caramida in piept. :wink: omul dorea un raspuns direct, si fii sigur ca ar fi apreciat si daca cineva ar fi postat si algoritmul.Nu toti s-au nascut mari electronisti :roll:

Link spre comentariu
Vizitator balog

Pai vezi dupa ce ca mai dai cite o sugestie (in cazul acesta partea cu dBeli), se gasesc uni sa critice ca e prea putin, sau ca nu le-am dat mura in gura.Sau ca uite asa, al ce raspuns mia dat- asa terebuia sa imi dai si tu.Parerea mea este ca mai bine taceau dracu din gura, sau sa dea cite o sugestie, asa cum am pus eu una, putea si DJ Dog sa puna alta, si altul alta, si poate pina la urma iesea modul de calcul.Dar trebuie sa ma enervez din nou ca se gaseste un prost sa ma critice in loc sa contribuie si el cu ceva pe topicul asta.Forumul asta e plin de critici dinastea seci si fara explicatii.Ia spuneti citi dintre cei care au postat aici au dat sfaturi mai bune sau mai putin bune?Raspuns: Numai doi.Citi au gasit sa critice ce au zis cei doi, fara sa ajute cu ceva?Raspuns: TREIConcluzie:la majoritatea le place sa vorbeasca anapoda, pe linga subiect sau sa critice pe altii asa de dragu de a umple forumul.

Link spre comentariu

si eu ma enervam la inceput cand apareau vrajitori care dadeau sfaturi aiurea, dar m-am calmat eu dau un sfat scurt si la obiect, in cel mai bun caz explic pe scurt din ce cauza este asa cum spun si gata. Este alegerea lui daca face cum spun eu sau nu.Daca face aiurea si vine si spune ca nu merge cum trebuie, e problema lui.Daca vrei sa vezi cate cunostinte are un User poti foarte simplu sa citesti mesajele scrise de el. :wink:

Link spre comentariu
Vizitator balog

Din pacate este al doilea dintre cele trei pe care le cunosc. La doua am renuntat pentru ca nu imi foloseau personal la nimic, erau numai incepatori.

Link spre comentariu
Vizitator DJ DNA

Din pacate este al doilea dintre cele trei pe care le cunosc. La doua am renuntat pentru ca nu imi foloseau personal la nimic, erau numai incepatori.

Stiu eu un tinut unde oamenii au reactii nervoase la auzul termenilor "decibeli" , "atenuare" , "presiune acustica" etc . Este un loc cu feti frumosi , zine rele ( da' bune ) , vrajitori , balauri , printi calare pe cai albi , pitici si spiridusi . In acest tinut de vis , oamenii cred inca in povestile cu zine si comori nemasurate . Muzica nu suna bine decat daca este purificata prin aur si argint iar tweeterele au membrana din diamant .Se numeste : " Tara Audiofililor " Nu vrei sa le faci o vizita ?
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări