Vizitator gigyk Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 pai fix asta am facut...alimentare simpla...numai ca nu am folosit la redresor condensator de 4700 ci mai mic si ma intrebam daca de la asta apar pocniturile in boxa Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Aceasta este schema Dvs.?[attachment=0]untitled.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Vizitator gigyk Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 da Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Masurati tensiunea pe pinul 4. Link spre comentariu
Vizitator gigyk Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 am masurat 1,1v dar la scurt timp dupa masuratoarea (5 secunde) a explodat integratul...pur si simplu a pocnit si s-a strapuns in doua Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 am masurat 1,1vAveti un scurt, acolo trebuie sa masurati cca.1/2 din tensiunea de alimentare, verificati montajul, inclusiv sursa de alimentare. Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 verificati cablajul daca e facut de dumneavoastra sau chiar daca e industrial sa nu existe scurt dupa cum zice si d-nul miron, dar mare atentie si la calitatea componentelor folosite, verificati mai ales condensatorul electrolitic de pe iesire si cel 100nF (sa nu fie in scurt) de altfel va recomand si la intrare sa folositi condensator nepolarizatspor la treabaAlinEX Link spre comentariu
Vizitator gigyk Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 multumesc tuturor de sfaturi....am sa incerc pe un pcb cand o sa mai am timp pentru ca cel care a pocnit l-am facut pe placuta de test si era cam inghesuit si posibil sa fi fost un scurt...defapt mai mult ca sigur a fost Link spre comentariu
boederyakumo Postat Februarie 23, 2010 Partajează Postat Februarie 23, 2010 Asa se invata electronica, cu pocnitori si capace de condensatori zburati pe langa ureche.Atentie la componentele scumpe!!! Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 dacă avem de exemplu trei borne de la o sursa diferentiala: +12V, -12V, si GND, teoretic GND este cu 12V mai pozitiv ca ˝-12V˝, intrebarea e ca daca masori cu Voltmetrul, pui creionul rosu la GND si creionul negru la -12V, pe afisaj ar trebui sa avem 12V fără minus in faţă...?n-am avut placerea de a ma juca cu astfel de montaje...vreau sa cumpar un amplificator de subwoofer...ceea ce ma ˝dezlamureste˝ la amplificatoarele auto este la fel +,- si GND... firul rosu +, firul negru - si GND se leaga la caroserie adica la minusul bateriei pt ca tot aia e... Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 12, 2010 Partajează Postat Aprilie 12, 2010 La amplificatoarele auto e o sursa care face din 12v 2 tensiuni identice de ,sa zicem 25v,adica +,- si GND. Iar intre + si GND ai +25v,intre - si GND ai -25v iar GND se leaga la -usul de 12v Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 am inteles ideea....o schema de astfel de sursa este pe pagina dinainte, dar parca este prea simpla (doar doua diode in antifaza)...aveti o schema ceva mai completa?? Link spre comentariu
Vizitator mariannnn Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 O varianta ar fi aceasta.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment]niste valori ale componentelor? Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Sursa aia e pt curent alternativ,nu le incurca Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum