Vizitator gigyk Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 daca am un transformator simplu care scoate 27v si aprox(cred eu) 1,5-2 A, pot sa-i reduc tensiunea cu o rezistenta serie la 18-20v(redresat) si sa obtin apoi o alimentare diferentiala dupa ce am facut inca un circ pararel si sa leg la masa un + si un - din circ obtinut? nu stiu daca se intelege prea clar ce vreau sa fac dar daca aveti vreo alta solutie astept raspunsuri si corectari. multumesc anticipat Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 daca am un transformator simplu care scoate 27v si aprox(cred eu) 1,5-2 A, pot sa-i reduc tensiunea cu o rezistenta serie la 18-20v(redresat) si sa obtin apoi o alimentare diferentialaO varianta ar fi aceasta.[attachment=0]untitled.JPG[/attachment] Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 e buna varianta lui miron. singura problema e ca artificiile astea nu se pot folosi pentru sarcini mari. tu ce vrei sa alimentezi? Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 nu se pot folosi pentru sarcini mari. Depinde de cat poate transformatorul, este in fond o redresare monoalternanta. Link spre comentariu
Vizitator gigyk Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 in principal un amplif cu tda2030 si un mic proiectel pentru facultate si momentan din lipsa banilor pentru un traf m-am gandit la varianta asta. Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 un amplif cu tda2030Puteti opta si pentru alimentare cu o singura polaritate, nu simetrica, poate fi alimenta la +/-18V sau la 36V. Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 TDA 2030 are la absolute maximum ratings tensiunea de alimentare de +/-18V. la tine, dupa redresare si filtrare o sa fie 38V, adica +/-19V, cu schema aia cu masa flotanta. mai bine folosesti TDA 2050. sunt compatibili pin la pin si se pot inlocui direct. sa ai grija sa folosesti o capacitate generoasa la filtraj, si sa suntezi electroliticii mari cu cate un cond. de 100n/50V cu poliester (mkt, mkp). Link spre comentariu
Vizitator gigyk Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 ar merge asa ceva macar in teorie? scuze pt. calitatea schemei in paint dar nu am instalat orcadu pe calculatorul asta Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 ar merge asa ceva macar in teorie?Nu, obtineti maxim 1,4V si cat curent poate transformatorul si diodele(puntea).[attachment=0]Untitled.png[/attachment] Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 eu asa as face. merge dar injumatateste puterea transformatorului (teoretic). este o schema de dublor de tensiune... Link spre comentariu
AlinEX Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 ar merge asa ceva macar in teorie?Nu, obtineti maxim 1,4V si cat curent poate transformatorul si diodele(puntea).[attachment=0]Untitled.png[/attachment]asta daca nu se strapunge una din diode si o sa iasa ceva fum pe acolo... care oricum iese Link spre comentariu
Vizitator gigyk Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 aveti perfecta dreptate...am sa incerc dublorul sa vad ce iese Link spre comentariu
miron1947 Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Configuratia pe care v-am propus-o eu, este aceasi doar ca este utilizata o punte in locul diodelor, in ideea ca o punte de 3A este mai usor de gasit. Pentru 3A aveti nevoie de 2 diode ca aceasta. http://www.vitacom.ro/SearchList/type/1/key/1N5408+ dupa redresare , asa cum era in schita aveti nevoie de stabilizatoare de 18V . Link spre comentariu
Vizitator gigyk Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 am folosit traful care-l aveam pana la urma pt. a alimenta un circuit cu tda2030 dar neavand la indemana un 4700uF am pus unul mai mic de aprox 3000 si ceva nu mai stiu exact de curiozitate sa vad daca merge. Pe voltmetru aveam tens dorita dar cand sa-l pun in functiune in boxe doar pocnituri, brum, nici urma de muzica pusa de pe telefon. aveti idee daca din cauza condens de filtraj se intampla chestia asta si daca aproape sigur va fi o rezolvare sa pun unul recomandat sau mai mare? Link spre comentariu
boederyakumo Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Ce nu inteleg e de ce va trebuie un montaj de alimentare diferential pentru un integrat TDA2030 monolitic.Tda 2005 se poate folosi in varianta punte (mono) si stereo si cu alimentare simpla + si -. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum