Vizitator Ali_n Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Va salut! Am o statie facuta cu 4 kituri fet100 de la psc audio si vreau sa leg in punte,cu ajutorul unui defazor 2 kituri pe un canal si 2 pe celalalt.Defazoare nu gasesc sa cumpar si am de gand sa pun pe cineva sa m-le faca dupa schema asta - am inteles ca defazorul se leaga intre preamplificator si amplificator, dar spuneti-mi si mie de unde leg fiecare fir in parte pentru ca am mai vazut discutii despre defazoare si nu am inteles-dupa legarea defazorului, difuzorul \ incinta se leaga intre plusurile celor 2 kituri, corect?-nu am protectii si vreau sa pun tot de la psc audio, dar daca leg kiturile cate 2 , inseamna ca pot lega cate o protectie pe fiecare canal? Stiu ca se leaga intre kit si boxa.-pe viitor vreau sa-mi cumpar si un subwoofer activ, dar daca tot umblu in statie, vreau sa trag semnal si pentru el, e ceva gresit? vroiam sa-l iau de la preamplificator, dar nu va scadea puterea pe canalul de unde-l leg, pentru ca se va imparti in 2 ?...sau poate imi mai trebuie un montaj....voi stiti Va multumesc! Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Masa se leagă la comun între toate: preamp, defazor şi cele 4 kituri. Trebuie să faci două defazoare după schema arătată.Pentru un canal, intrarea defazorului se leagă la ieşirea preamplificatorului. Ieşirile din defazor se leagă fiecare la intrarea în cîte un kit. Difuzoarele se vor lega între ieşirile celor două kituri. Faci la fel şi pentru celălalt canal.Nu se întîmplă nimic dacă iei semnal după preamplificator şi-l duci mai departe spre sub. Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 cam asa arata principiul de functionare si conectare.....iar despre defazor gasesti si aici http://www.hi-end.ro/inversor-semnal-audio-p-2052.html Link spre comentariu
Vizitator Ali_n Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 am inteles cum functioneaza si cum trebuie sa-l conectez, dar cumva se alimenteaza la 12 v? de unde? in formatul pdf al protectiei , la intrarea de la kit si iesirea catre difuzor, nu scrie "+" si "-" si presupun ca pot lega doar plusurile celor 2 kituri. Daca metoda asta nu functioneaza, atunci nu cred,ca as mai putea pune protectii.Asta e pdf http://www.psc-audio.ro/catalog/html/ki ... _print.pdf Link spre comentariu
ratza Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Alimentarea e diferenţailă, +/-15V. Link spre comentariu
Vizitator Ali_n Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 bine , dar de unde leg firele de alimentare? am aflat: din inregrat, dar integratul asta are mai multi pini si nu stiu unde sa-i leg pe ceilalti,ca sa functioneze schema corect. Pdf-ul cu datasheet-tul integratului http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet- ... TL072.html multumesc Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 acel integrat "TL072" are 8 pini, in schema sunt trecuti decat 6, cei de alimentare nu sunt trecuti....tu cand faci cablajul si montezi capsula la pinul 4 legi minusul si la pinul 8 legi plusul. Link spre comentariu
Vizitator Ali_n Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 asta am inteles si se vede si in pdf, dar ce fac,cu ceilalti pini,unde-i leg? Link spre comentariu
Adrian_BBS Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 daca te uiti atent in schema integratului si in schema defazorului o sa observi 2 triunghiuri cu cate 3 conectori......ti-am notat pe schema cum se conecteaza Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum