fgbogdan Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 imi cer scuze daca deja raspunsurile au fost date ... eu nu am reusit sa le gasesc.dupa ceva experiente pe tranzistori si apoi pe CI - incerc sa tatonez si tuburile (de fapt o statie pe tuburi a fost prima mea scula ce muzica - in 1985).- se pot folosi condensatoare de surse pc (in general sunt pentru 200V) - inseriate 2 cate 2 pentru condensatoare de filtrare alimentare ?- aceesi intrebare pentru punti redresoare tot din surse (cel putin ca si parametrii corespund ... dar cine stie)- se pot folosi in loc de socluri pentru novale - ceva de genul (mivarom.ro/catalog/index.php?cPath=132) - soclurile cu 9 pini. - preturile sunt mult mai bune decat ce este pe HighEnd sau altundeva - si prin piete de vechituri nu am vazut.si final ...incerc sa reconditionez o Delta Alfa - am urmat pasii gasiti aici pe forum, schimbare alimentare, condensatori, cu injectare semnal direct in defazor ... e ok, nu are zgomot dar am gasit mai multe probleme pe care nu le inteleg:- finalii 6p3 - desi sunt identici - nu functioneaza daca ii inversez in socluri. Mai mult - cu unul scos functioneaza (in oricare dintre socluri) cu celalalt nu - ceea ce ma face sa cred ca un final e dus - si ... ca poate sa functioneze si numai cu o lampa finala. si ... mai mult - dupa cam 10 minute de functionare - cel care presupun eu ca functioneaza ok - incepe sa se roseasca scade puterea si se aude din ce in ce mai rau. Stiam ca lampile nu se ambaleaza termic ... sau ?Oricum am gasit pe cineva in tm (tot de pe forum) si sper sa pot cumpara de la el finali.si ultima intrebare - am reglat totul conform schemei - tensiuni cel putin. Peste tot insa citesc despre reglarea BIAS(stiu ca as putea sa aflu ce este citind multa documentatie care este pe forum, dar poate imi zice cineva mai pe scurt).mersiB (sa nu ma certati pentru Link ... unele forumuri le permit - altele nu ...) Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 - se pot folosi condensatoare de surse pc (in general sunt pentru 200V) - inseriate 2 cate 2 pentru condensatoare de filtrare alimentare ?Teoretic da, dar nu se merita, se gasesc condensatori la 400V, si ofera un filtraj mai bun decat o pereche de condensatori inseriati.Statiile de amplificare pe tuburi e de dorit sa fie construite cu componente de calitate, o schema simpluta va da rezultate uimitoare, daca se dispune de trafuri de iesire "adevarate", si daca alimentarea este de calitate.Daca se merge pe principiul 'las` ca merge si cu asta!", suma tuturor compromisurilor pot face ca acea statie pe tuburi sa aiba performante sub un TDA de 10 lei.Cu o investitie de 500 lei se poate obtine un amp. de 2x4W, suficient pentru muzica de calitate, care va rivaliza cu amp-uri de multe sute de euro. Link spre comentariu
centeulacent Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 In primul rand schimba finalele. Daca mai apoi apare din nou fenomenul inrosirii anozilor regleaza semireglabilul R27 (cel de la alimentare de langa EFD 108) din schema de mai jos. Eu am o statie identica cu a ta si am schimbat puntea redresoare cu seleniu am pus redresare si filtraj pe filament si pe langa condensatorii din schema, care i-am inlocuit cu unii de aceasi valoare, am mai adaugat filtraj de aproape 1000 uf langa fiecare condensator electrolitic din filtrajul de alimentare. Mare atentie cu condensatorul C15 sa fie de 50uf si sa nu adaugi altul de valoare mai mare in paralel cu el deoarece incepe sa bazaie urat statia...eu am facut greseala, din lipsa de cunostiinta, crezand ca daca pun unul de valoare mai mare maresc filtrajul. Atentie codensatorii de decuplaj C2, C4, C9 sa fie de 50 uf (eu am pus 47) la o tensiune de vreo 25 V. Iti urez succes in reconditionarea acesteia eu sunt foarte multumit de ea, desi e o statie de instrument si are performante redusa cu privire la banda de frecventa reprodusa. http://i48.tinypic.com/el8jrn.jpg PS. Se numeste Doina Alfa Super. Daca am omis ceva sau am spus ceva gresit rog pe cineva cu mai multa experienta sa ma corecteze. Link spre comentariu
bocxoa Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Pe forum la sectiunea vanzari vei afla socluri si lampi la preturi mai mult decat decente, viewforum.php?f=59, schimba lampile uzate iar la restul intrebarilor las persoanele cu cunostintele necesare in domeniu sa te ajute. bafta Link spre comentariu
fgbogdan Postat Februarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2010 multumesc tuturor. Am primit ieri finalii de la utilizatorul: baltazar - mersi mult !o sa incerc in weekend sa continui - (mersi: centeulacent pentru recomandari).si revin cu detalii dupa. Link spre comentariu
centeulacent Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Pentru ca iti vor fi de folos (stiu ca se mai gasesc aici pe forum insa le postez aici ca sa nu mai cauti) schema amplasarii pieselor pe sasiu si detaliile transformatoarelor de iesire. http://it.tinypic.com/view.php?pic=10n84r8&s=6 http://it.tinypic.com/view.php?pic=3010psg&s=6 Succes la restaurare. Atentie: Toti condensatorii ,inafara de cei de decuplaj, sa fie la 400-600 V Link spre comentariu
fgbogdan Postat Februarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2010 Gata ... merge ... chiar acum ascult la ea.Am pus finalii.Am schimbat condensatorii de 22n/600Am schimbat condensatorii de cuplaj.in contiunare dau semnal in defazor - ca mi se pare ca suna mai bine decat prin partea de preamplificare.am scos treglajul de ton.tot nu m-am lamurit cu biasul ... dar am timp.Am gasit magazin de socluri si lampi in Timisoara.next step ... sau ii caut o sora, sau se reactiveaza vanzarea de kit-uri de pe forum.mersi tuturor. Link spre comentariu
blue Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Gata ... merge ... chiar acum ascult la ea.Am pus finalii.Am schimbat condensatorii de 22n/600Am schimbat condensatorii de cuplaj.in contiunare dau semnal in defazor - ca mi se pare ca suna mai bine decat prin partea de preamplificare.am scos treglajul de ton.tot nu m-am lamurit cu biasul ... dar am timp.Am gasit magazin de socluri si lampi in Timisoara.next step ... sau ii caut o sora, sau se reactiveaza vanzarea de kit-uri de pe forum.mersi tuturor.Bias-ul este curentul de repaos al etajului final, practic cu ajutorul lui se stabileste punctul de functionare a acestui etaj pt incadrarea lui in clasa aleasa (A, AB1, AB2, B ) Link spre comentariu
fgbogdan Postat Februarie 20, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2010 am inteles. pe schema e trecut 90mA.inseamna ca e acelasi lucru ca si la amplificatoatele pe tranzistori fara alimentare simetrica.presupun ca si BIAS-ul se regleaza cu intrarea la masa.multumesc. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum