Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Contor energie electrica

The Stressmaker

Postări Recomandate

Am un contor de bransament T2CA43 mecanic si are cam 15 ani in campul muncii.Ma intereseaza daca cineva stie care e procedura de solicitare a verificarii metrologice si eventualele costuri.Eu stiam ca verificarea metrologica e o data la 5 ani.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• The Stressmaker

2

• Stefan

1

• Spitfire

1

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Daca aveti dubii privind corectitudinea inregistrarii efectuate de contor, scoateti tot din prize in casa, cuplati un consumator care "papa" SIGUR 1000W, si, daca intr-o ora a consumat 1KW, contorul e ok. Va costa 50 de bani experimentul. Daca nu e ok, scandal. Sau tacere, daca e in favoarea dvs. :rade:

Link spre comentariu

chiar daca masoara corect sau nu tot trebuie avizat metrologic.cei de la electrica trebuie sa stie mai bine deoarece nu cred ca ai primit avizul metrologic si perioada de reverificare pentru respectivul contor.in mod normal contorul ala trebuie schimbatpentru un aparat (multimetru) de masura procedura e foarte simpla: te duci cu aparatul la metrologie, faci o cerere in care spui pe ce domenii de masurare vrei avizare si "banu gros", imi explicase o doamna exact modalitatea de calcul si tarifele dar cine sa mai tina mine.

Link spre comentariu

Stiu de "testul cu becul de 100W" dar nu asta ma intereseaza.Mai exact ma intereseaza sa scrie cineva care a cerut efectiv verificarea metrologica la un contor de bransament la expirarea perioadei de validitate si cat e perioada de valabilitate in continuare (eventual sa confirme daca la electrica valabilitatea e de 5 ani sau altfel).Vreau sa evit o discutie interminabila la telefon cu cineva paralel cu problema sau mai rau sa vorbesc singur cu tonul de ocupat.Referitor la scosul contorului nu e posibil datorita unor mici sigilii de plumb aplicate pe el de electrica.Din cate stiu pana acum,daca perioada de valabilitate a expirat,electrica (sau enel dobrogea tot aia e - furnizorul - :) ) e obligata sa verifice contorul pe banii ei.Daca se solicita reverificare in timpul valabilitatii metrologice atunci platesc eu.Aici apare intrebarea mea.Daca e valabilitatea 5 ani inseamna ca am tot dreptul sa cer verificarea/inlocuirea contorului pe cheltuiala electricii.La un contor trifazic cu 120 rot/kwh e mai greu sa sesizezi erori de 5% cand marja de eroare e de 2.5% de aceea vreau sa fie verificat.Se pare ca STAS 4198-79 dupa care a fost omologat nu mai e activ.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări