Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

kit panel meter

fwfw

Postări Recomandate

salut,am si eu un kit cu icl 7107 cu display cu led folosit ca voltmetru ,are alimenatre la 5v si intrare vin- si vin+ ,pe intrarea vin- are un smd de 10 megaohm notat cu 106 si pe intrarea vin+ are un smd notat cu 0 ,,l-am alimentat si se aprinde am pus pe intrarea notata cu smd-ul notat cu 0 o rez de 10 k,apoi una de 100 k si una de 1k ,am aplicat semnalul de masurat intre vin+ si vin- si voltmetrul arata numai bazaconi ,ce trebuie sa ii fac sa arate tensiunea care o aplic .rezistentelke de 1k de 10 k si de 100k au fost puse pe rand nu toate odata , asa scrie pe instructiuniile lui de folosire sa se aplice rez ptr a largi domeniul de masurare , ce crede-ti ca are.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 23
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fwfw

15

• Depanatoru

9

am inteles ca ii trebuie un divizor pe intrari pus, problema este ca nu gasesc rez de 9.9megaohm,9,99megaohm si 9,999 de megaohm aceste am inteles ca trebuie puse pe o intrare ,si celelalte de 1k ,10 ksi 100k pe cealalta intrare ,ca sa pot sa ii maresc domeniul de masurare .eu vreau sa-l fac ptr .20 de v ,el din fabrica este setat pe 200mv are pe intrare o rez de 10megaohm (smd notat cu 106 ) si pe cealata intare un smd notat cu 0 (am inteles ca asta ar fi de trecere ,respectiv ar trece traseu de cablaj pe sub el), cineva mi-a zis ca pot sa inlocuiesc divizorul acela cu rez de 1k,9k,90k,900k mi-a facut un desen dar nu am inteles mare lucru de acolo .

aici este volmetrul:

http://www.adelaida.ro/product_info.php ... ts_id=4130

Link spre comentariu

nu stie nimeni ce divizor trebuie aplicat pe intarea lui icl 7107 cpl ptr a putea masura 20 de v ,intrarea vin- o are legat la -,iar pe vin+ are orezistenta de 10M SAU 1M (este notata cu 106).

Link spre comentariu

Deci rezistenta intre intrari cum e acolo desenata R3 trebuie sa fie 10,1K in cazul tau pentru divizare cu 100 . 20V/100=200mV . Voltmetrul de pe site are sensibilitatea de 2V , de asta nu coincide divizarea . 10,1 / ( 1000 + 10,1 ) = 0.009999... foarte aproape de 0,01 ( divizare 100 )

Link spre comentariu

deci mie imi trebuie rezistenta de 0,1ohm ,ca nu mai inteleg nimic ,in manualul lui scria ca sa pun pe vin - care este de fapt legat la masa o rez de 10k sau 100 de k numai tin minte exact, iar pe vin+ ceva la genul de 0.9sau 0,99 sau 0.999 de M , unde este gresala de nu a functionat iar cele doua intrari ale lui practic erau suntate desupra resistentei de 1m ,de este pe intrarea vin+ acolo am curatat eu cablajul si acum am intrarile separate numai ca vin- este legat acum la masa(-) .acum mai am si o problema probabil ca am stricat integratul cu atatea teste ca imi arat numai 1888.

Link spre comentariu

Nu , cu 100K te duci la 2V ( de fapt 111,1K trebuie pentru precizie ) . Pentru 200V ai nevoie de 1KCa sa fie mai clar , cu nimic - 200mV cu 111,1K - 2V cu 10,1K - 20V cu 1.001K -200Vsi asa mai departe ...

Link spre comentariu

e perfect ,acum am inteles .mersi mult am stricat 2 montaje din aste pana acum si am mai ars si 2 icl7107 ,dupa cum vezi la scanul de la manualul lui mi-a desenat cineva acolo un divizor si eu cu ala am lucrat si am incercat sa-l fac .

Link spre comentariu

maine o sa vin cu rezultate , ca trebuie sa imi cumpar icl-ul din nou ca arata -1888.cred ca sa intamplat ceva cu el.dar, in manual zice ca la 20v trebuie sa aiba 100k rez si u ai zis ca la 20 trebuie sa aiba 10k.?

Link spre comentariu

Dar cu 0 ohm acolo initial ti-ar fi indicat incontinuu 000 fiind in scurt intrarile , asa facea ?Ei zic sa modifici si rezistenta de 1M ce zici ca o ai tu la 9,9M , atunci trebuie 100K . S-au posibil se refera la un divizor facut in afara placii .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări