Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

PIC12C508A vs. PIC12C509A

SHADYYY

Postări Recomandate

Am scris un program (extas din PIC12C508A) ,intr-un PIC12C509A si cind l-am introdus in montaj acesta nu a functionat . Mentionez ca la programare nu au fost probleme iar la citirea programuluidin PIC acesta este similar cu cel original. In datele de catalog singura diferenta este ca 508A are un eprom de 512 biti iar 509A are 1024 biti , restul datelor tehnice sunt similare la cele doua tipuri . Acum stau si nu pot sa inteleg unde este gresala , poate ma ajuta cineva.PS. Stiu ca se scrie doar odata .

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SHADYYY

7

• francezu

4

• Everest

2

• puiu

1

Top autori în acest subiect

Proteus VSM-faci schema, incarci hex-ul in modelul de pic si dai simulare;poti sa faci si debug la nivel de cod sursa daca incarci fisierul cu extensia .cof generat de MPLAB. La nevoie poti sa simulezi si in MPLAB, daca nu e ceva prea complex.

Link spre comentariu

Proteus VSM-faci schema, incarci hex-ul in modelul de pic si dai simulare;poti sa faci si debug la nivel de cod sursa daca incarci fisierul cu extensia .cof generat de MPLAB. La nevoie poti sa simulezi si in MPLAB, daca nu e ceva prea complex.

Cind te-ai referit la facut schema era in sensul ca trebuie sa desenez schema electronica in Proteus ,nu sa cunstruiesc un simulator electronic . Dupa cunostintele mele Proteus este un program de realizat PCB , insa nu stiam ca poate fi folosit ca simulator .
Link spre comentariu

Cind te-ai referit la facut schema era in sensul ca trebuie sa desenez schema electronica in Proteus .

Da.

Dupa cunostintele mele Proteus este un program de realizat PCB , insa nu stiam ca poate fi folosit ca simulator .

Proteus contine programul ISIS pentru captura schema si simulare si ARES pentru PCB. Vezi aici
Link spre comentariu

Proteus contine programul ISIS pentru captura schema si simulare si ARES pentru PCB. Vezi aici

Am inteles ,dar mai este ceva . Dupa ce realizez schema in ISIS , cind si cum folosesc BIN-ul pe

care l-am obtinut sa testez functionarea acestuia , daca se poate sa ma luminezi inca putin.

Link spre comentariu

Pt francezu ,Te rog sa-ti dai cu parerea ,ca eu la simulare primesc 2 mesaje de eroare , unul se refera la HEX .Hexul este mai sus . Multumesc ca daca nu ma impingeai putin de la urma nu-mi bagam nasul .

Link spre comentariu

Salut!In primul rand ai niste greseli de conexiune in schema,dar nu de acolo vin erorile. Prima e de la OSCCAL (nu e de fapt eroare, ci mai degraba atentionare ca nu e simulat efectul rescrierii OSCCAL), a doua zice ca e rescrisa indirect adresa primului SFR din banca (nasol,ca e chiar registrul de adresare indirecta). M-am uitat putin pe net si am vazut ca Auraton asta e un termostat; iar partea la care vrei sa-i schimbi pic-ul banuiesc ca e receptorul. In cazul asta eu zic ca nu mai are rost sa te complici cu simulari pt ca oricum ai avea nevoie si de semnalele receptionate.Am dezasamblat hex-ul postat de tine si am gasit zona de cod in care este rescris indirect INDF (vezi eroarea de care spuneam mai sus). Am modificat codul sursa a.i. sa nu mai fie probleme pt pic12c509a. In atasament ai asm-ul si noul hex. Eu zic sa incerci cu acesta si sa verifici si ceea ce a zis colegul Liviu M in legatura cu OSCCAl-ul. La ultima adresa din memoria program a pic-ului este scrisa din fabrica o instructiune sub forma 0CXX,unde XX este valoarea osccal. Aceasta trebuie sa fie prezenta in acea locatie si dupa programare. Daca programatorul nu se ocupa automat de aceasta ( o citeste inainte de programare si o integreaza in cod,apoi scrie uC-ul), trebuie facuta operatia manual. Verifica la pic-ul pe care l-ai scris daca la ultima locatie din program ai acea instructiune.Francezu'

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări