Vizitator marinike Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Buna seara!Am 2 probleme:1. Am intalnit intr-o schema componenta electronica din fisierul atasat si nu imi pot da seama ce reprezinta. Ce rol are acea dioda? Se poate masura un astfel de tranzistor?2. Care este dispunerea pinilor la un tranzistor de tip 2N6352 cu o carcasa de tip TO24?Va multumesc! Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 http://www.alldatasheet.com/ http://www.datasheetcatalog.com/ http://www.google.ro/ Atunci cind nu cunosti datele unei componente electronice, foloseste unul din linkurile de mai sus. Link spre comentariu
Vizitator marinike Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Multumesc pentru indicatii insa crede-ma ca pe acele site-uri am cautat prima data iar rezultatele gasite nu m-au lamurit absolut deloc.In privinta primei probleme nu am gasit nimic care sa imi explice ce reprezinta acea componenta iar referitor la 2N6352 in toate foile de catalog am gasit doar referiri la tipul de carcasa (TO-24) insa nicaieri informatii despre dispunerea terminalelor. Link spre comentariu
francezu Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Buna seara! 1.Componenta respectiva este un tranzistor bipolar npn cu dioda de regim liber incorporata. Acea dioda are rolul de a conduce curentul cand acesta are sens opus curentului de conductie al tranzistorului,cat si de a proteja tranzistorul la aparitia unei tensiuni inverse C-E. 2.Din pacate nici in datasheet nu este aratata dispunerea pinilor, dar cred ca se poate determina experimental. Link spre comentariu
+_Florin_+ Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Dioda aceea este pentru protectia tranzistorului la eventualele tensiuni inverse ce pot aparea intr-un anume montaj.Terminalele unui tranzistor care nu au o astfel de dioda pot fi identificate cu ohmmetru. Cele doua jonctiuni ale tranzistorului , baza-colector si baza-emitor se comporta ca 2 diode care au catozii legati impreuna ( la pnp) sau anozii legati impreuna (la npn). Punctul de legatura intre anozii (sau catozii) diodelor imaginare reprezinta de fapt baza tranzistorului.Intre colector si emitor rezistenta trebuie sa fie foarte mare, practic ohmmetrul nu va indica nimic la un trz bun.Colectorul este legat de obicei la capsula.Celalalt e obligatoriu emitorul.Unele tranzistoare de putere si radiofrecventa (care au aspect de surub) de genul 2N3375 au emitorul legat la carcasa. Link spre comentariu
Vizitator marinike Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Multumesc pentru raspunsuri!Stiu cum se masoara un tranzistor bipolar cu ajutorul ohmetrului. Eram curios daca exista vreo metoda pentru a verifica un tranzistor cu dioada incorporata. Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Daca vrei sa identifici pinii tranzistorului mergi pe varianta tensiunii EB.Vezi in datasheet la ce tensiune apare strapungerea zener a jonctiunii.La 2N6352 se pare ca ai un darlington NPN cu colector comun si bazele tranzistoarelor scoase in exterior,la care la unul ai eb=6V si celalalt ai eb=12V(eb1+eb2) ,daca e sa iau ce zice alldatasheet despre el.Intre cele 2 baze ai eb=6V.Restul combinatiilor apar ca diode sau circuit intrerupt pentru un aparat de masura. Link spre comentariu
Vizitator marinike Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 Multumesc tutror pentru raspunsuri! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum