Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

constructie statie CB

Vizitator tudorel92

Postări Recomandate

@ciripDa nene, am scris gresit un acronim, se mai intampla, din cauza oboselii , a postului "National Geografic" si a orei tarzii am ramas blocat pe "NTSB", aia cu avioanele :rade:E ok ca ai semnalat greseala, da' pentru asta nu trebuie sa te usture mai stiu eu pe unde sau sa o dam in poezii, ca nu suntem la gradinita.@tudorel92: Daca nu vrei sa cumperi statie ci doar sa mesteresti, varianta de receptor AM modificat + convertor simplu e cea mai realizabila. Performantele vor fi bune, iar convertorul nu e prea greu de realizat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• +_Florin_+

5

• remus68

3

• c_anicai

3

• Yo4You

1

Top autori în acest subiect

Vizitator tudorel92

multumesc de raspunsuri ... o ultima intrebare si va las...in principiu cred ca o sa imi cumpar o statie cb bunicica pentru ca vreu sa o folosesc si pe autoturism.cand ziceai de receptor AM modificat te refereai la cele folosite pe CB.nu?

Link spre comentariu

multumesc de raspunsuri ... o ultima intrebare si va las...in principiu cred ca o sa imi cumpar o statie cb bunicica pentru ca vreu sa o folosesc si pe autoturism.cand ziceai de receptor AM modificat te refereai la cele folosite pe CB.nu?

Ma refeream la un radio obisnuit AM cu unde medii (un Gloria de exemplu), la care se adauga un convertor care translateaza banda cb in gama de unde medii a radioului. Astfel se pot receptiona in conditii excelente statiile cb care emit cu AM.Daca cumperi o statie cb care lucreaza si AM si FM eventual si SSB, cum ti-a spus si c_anicai, nu ai ce modificare sa-i faci. Doar daca nu esti multumit de performante, poti sa o ajuti cu un preamplificator de antena, un amplificator de putere pt emisie, etc.Daca montezi statia pe autoturism, o sa ai un mare avantaj, si anume info-trafic pe canalul22. Afli de la camionagii si amplasarea radarelor si pe unde e vreun Garcea, etc.
Link spre comentariu

..Ma refeream la un radio obisnuit AM cu unde medii (un Gloria de exemplu), la care se adauga un convertor care translateaza banda cb in gama de unde medii a radioului.

Ca sa poti translata banda de CB intr-una din benzile receptionate de Gloria iti trebuie multa experienta in radio+ceva instrumente de masura si mai ales intelegerea adanca a fenomelenlor dipdv teoretic..

....Daca montezi statia pe autoturism, o sa ai un mare avantaj, si anume info-trafic pe canalul22. Afli de la camionagii si amplasarea radarelor si pe unde e vreun Garcea, etc.

Asa e, precum si foarte multe alte cuvinte, de un nivel intelectual atat de ridicat..Si placute de auzit, mai ales daca esti cu sotia sau copilul in masina. Pe de alta parte, ca sofer profesionist se cer doar 8 clase. Si cum azi cu 4 gaste si 2 rate...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări