Vizitator alin_inf Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Am un stabilizator de tensiune APC Line-R 1200VA Automatic Voltage Regulator model LE1200I ( http://www.apcc.com/products/resource/i ... umentation ). Problema este ca atunci cand tensiunea coboara sub limitele admise, AVR-ul "intra in functiune" si ridica tensiunea foarte mult in jurul valorii de 246-247V, in orice caz peste 245V. AVR-ul are un LED si indica atunci cand tensiunea la intrare este sub limita (220V), astfel ca in acea situatie am masurat cu un multimetru si am sesizat ceea ce spuneam. As dori sa stiu daca este normal ca AVR-ul sa ridice atat de mult tensiunea? Am luat in calcul si varianta ca multimetru sa indice gresit, dar am eliminat-o repede deoarece l-am verificat pe prize, baterii si pare sa indice corect. Link spre comentariu
adynis Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Ma gandeam la o posibilitate pe care n-o garantez dar:Stiu ca ups-urile in general dau semnal dreptunghiular la iesire cand comuta pe baterie. Imi inchipui ca APC-ul tau ca voltage regulator ar trebui sa foloseasca doar un transformator ceva... dar totusi ... poate forma de unda nu este perfect sinusoidala si asta pacaleste aparatul de masurare. Incearca un aparat analogic si vezi daca ala arata la fel.PS. In acelasi timp stiam ca UPS-urile APC ar scoate sinusoida in comparatie cu alte ups-uri. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Subscriu vis-a-vis de utilizarea unui voltmetru analogic! Poate ca nu atat forma dreptunghiulara a tensiunii de iesire deranjeaza(un digital true-RMS ar indica corect), ci faptul ca se suprapune o armonica(unda dreptunghiulara e plina de armonici...)exact pe frecventa DAC-ului din multimetrul digital, si arata cu cca. 14% mai mult decat in realitate. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 sigur e electronic ?alin_inf e cu autotransformator si servomotor? astea mai au si un semireglabil pe placa de comanda ce regeleaza tensiunea de iesire.ai un comutator prin spate ce selecteaza voltaju de intrare. Link spre comentariu
Vizitator alin_inf Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Mentionez ca ce am eu este doar AVR, nu UPS, deci n-are baterie.. Referitor la servomotor si altele, nu ma pricep ca sa va spun daca are sau, dar in primul post am pus link cu modelul pe care il am.AVR-ul are in spate un switch cu care sa selectez tensiunea la intrare. Momentan am selectat 220, dar si pe 230 tot aceeasi problema e. Alte switch-uri nu prea vad sa aiba.. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum