Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Baterie de condensatori iluminare champing?

Vizitator nch

Postări Recomandate

Salutare lume!!! Deschid si eu un subiect care ma macina, pe forumul dumneavoastra! Daca va e drag si vreti sa lamuriti cateva intrebari punctuale. 1. Daca este posibil folosirea condensatorilor pentru a tine in functiune un LED , in conditii de champing? 2. Bateria de condensatori presupunem ca sunt din recuperari (cost zero) 3. Ce tipuri de condensatori ar fi cei mai potriviti? 4. Din cate am citit pe anumite forumuri, electricitatea statica si umiditatea scazuta poate incarca un condensator!? Ce trebuie sa stiu pentru a realiza proiectul asta? Mai trebuiesc piese sau neuroni? Daca imbrac un anumit tip de condensator intr-o camasa de blana (artificiala ori sintetica) si il pun in vant constant se incarca? Asta ar fi explicatia numarului atat de mare de frunze intr-un copac sau arbust? :d MITICA! Te rog sa nu mai postezi dupa mine! :bataie

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danzup

3

• Liviu M

2

• lorik199

2

• remus68

2

Top autori în acest subiect

Salutare lume!!! Deschid si eu un subiect care ma macina, pe forumul dumneavoastra! Daca va e drag si vreti sa lamuriti cateva intrebari punctuale. 1. Daca este posibil folosirea condensatorilor pentru a tine in functiune un LED , in conditii de champing? 2. Bateria de condensatori presupunem ca sunt din recuperari (cost zero) 3. Ce tipuri de condensatori ar fi cei mai potriviti? 4. Din cate am citit pe anumite forumuri, electricitatea statica si umiditatea scazuta poate incarca un condensator!? Ce trebuie sa stiu pentru a realiza proiectul asta? Mai trebuiesc piese sau neuroni? Daca imbrac un anumit tip de condensator intr-o camasa de blana (artificiala ori sintetica) si il pun in vant constant se incarca? Asta ar fi explicatia numarului atat de mare de frunze intr-un copac sau arbust? :d MITICA! Te rog sa nu mai postezi dupa mine! :bataie

1.cam ineficienta metoda, mai bine folosesti acumulatori2.ti-ar trebui cam o sacosa de condensatori din valorile uzuale(fara gluma in privinta cantitatii)3.ideali sunt aia de cativa farazi la 5,5 V(pt memorii)4.nu stiu sigurpt realizat proiectul asta n-ai nevoi de cine stie ce cunostinte, dar ideea e ca un acumulator e mult mai rentabil zic eups: mitica e un user virtual pt reclame, poti sa-l certi cat vrei ca nu-i pasa :rade:
Link spre comentariu

Daca imbrac un anumit tip de condensator intr-o camasa de blana (artificiala ori sintetica) si il pun in vant constant se incarca? Asta ar fi explicatia numarului atat de mare de frunze intr-un copac sau arbust?

:aplauze Asteptam cu interes finalizarea experimentului tau. Ramine sa realizezi generatorul de vint constatant si sa testezi eficacitatea frunzelor de artar. Mult succes!

Mai trebuiesc piese sau neuroni?

Piese (adica frunze) sint destule ! Mai trebuie, doar, inca un neuron.
Link spre comentariu

lorik199 multumesc pentru raspuns!

Tu spui ca cei electrolitici de pe placile de baza sunt cei mai buni vad!....am cateva placi de baza si sasie tv si monitoare! In gluma sau in serios , daca stau sa ma gandesc , sunt electronist.... mai multe piese am dezlipit decat sa asamblez....este o forma de a invata oarecum ....

Acumulatorii, desi sunt disponibili, pe mine ma macina posibilitatea folosirii condensatorilor. De aici as dori sa stiu care este cea mai eficienta metoda, numai cu condensatori!

Pe Mitica il cunosc de vreo 400 de ore de citit pe forumul asta....este cel mai enervant user!!! :nebun: Ca orice forum care se respecta putea sa stea jos . :jytuiyu

Link spre comentariu

1. Nu !2. Nu !3. Nici un tip de condensatori !4. Ai citit/inteles gresit fenomenul electricitatii statice ,iar faptul ca multi sunt din ce in ce mai tampiti si necunoscatori in chestii simple si de baza din fizica o pun pe seama petelor din soare ! :)5. Sa zicem ca nu ai destui neuroni dar nici cunostinte elementare de fizica !@lorik : banuiesc ca nici tu nu stii cum functioneaza si ce este un condensator din moment ce spui asemenea tampenii !
Link spre comentariu

@danzup imi place ca esti punctual! Consideri ca este imposibil? Tine cont ca este vorba despre alimentarea unui singur LED! pentru o perioada decenta de timp... Pentru mine un condensator seamana oarecum cu o celula acumulator ca principiu....mai multe invat si eu de la voi!

Link spre comentariu

ai nevoie de ceva mai multe componente:1.un condensaor de foarte mare capacitate (cica a mai fost discutat de) 50F->5000F2.un dinam de bicicloanta3.o punte redresoare4.o roata pentru hamsteri5.un/doi hamsteri6.ceva mancare pentru hamsteri7.niste leduri si rezistoare8.rabdare si un gram de nebunieSuccesuri

Link spre comentariu

Ia un condensator, un led si o rezistenta de limitare a curentului prin led. Incarca condensatorul la o anumita tensiune si alimenteaza ledul. Posteaza rezultatul experimentului. Precizeaza capacitatea condensatorului utilizat, tensiunea la care l-ai incarcat si timpul cit a functionat. Experimentind inveti ! Mult succes !

Link spre comentariu

Ia un condensator, un led si o rezistenta de limitare a curentului prin led. Incarca condensatorul la o anumita tensiune si alimenteaza ledul. Posteaza rezultatul experimentului. Precizeaza capacitatea condensatorului utilizat, tensiunea la care l-ai incarcat si timpul cit a functionat. Experimentind inveti ! Mult succes !

Pai ceva de genul asta incerc sa inteleg! Pescar fiind, se da una bucata senzor avertizare -China- . Pe balta un senzor este activat(trage crapoaica). Numai ca eu fiind la 50 metri de lansete....la "ceai " , cand ajung langa ele nu stiu la care dintre ele a tras. Ajung acasa si demontez senzorul. Depistez (prin tatonare)un anumit condensator responsabil de timpul cat led-ul indicator ramane aprins. Am schmbat un C 50uf@16V cu un [email protected] LED-ul indicator a sarit de la 5 secunde la 30 secunde.... De aici incerc sa inteleg daca este posibil cu un C 15000@~V , odata incarcat de la o sursa poate sa tina un LED aprins o perioada de timp?
Link spre comentariu

@lorik : banuiesc ca nici tu nu stii cum functioneaza si ce este un condensator din moment ce spui asemenea tampenii !

si daca nu e cu suparare ce-am gresit?si da, stiu ce-i ala condensator
Link spre comentariu

@lorik : banuiesc ca nici tu nu stii cum functioneaza si ce este un condensator din moment ce spui asemenea tampenii !

si daca nu e cu suparare ce-am gresit?

si da, stiu ce-i ala condensator

Atunci daca stii ce e un condensator , stii ca descarcarea unui condensator se produce conform unei functii exponentiale (stii tu aia cu constanta "e" si cu constanta "RC" si cu fractie si cu multe minusuri ..... )!

Deci ???

Acum iti dai seama de prostie ?

Link spre comentariu

stii ca descarcarea unui condensator se produce conform unei functii exponentiale

Caracteristica aia exponentiala o obtii daca-i dai condesatorului voie sa "traga"/"dea" cat curent vrea el si cum vrea el.

Daca faci incarcarea/descarcarea cu curent constant (mai mic decat curentul normal "dorit" de condensator), poti obtine o caracteristica liniara. Sau? :nas:

LE Cred ca e suficienta conditia "curent mai mic"; pe portiunea respectiva caracteristica va fi liniara.

Link spre comentariu

stii ca descarcarea unui condensator se produce conform unei functii exponentiale

Caracteristica aia exponentiala o obtii daca-i dai condesatorului voie sa "traga"/"dea" cat curent vrea el si cum vrea el.

Daca faci incarcarea/descarcarea cu curent constant (mai mic decat curentul normal "dorit" de condensator), poti obtine o caracteristica liniara. Sau? :nas:

LE Cred ca e suficienta conditia "curent mai mic"; pe portiunea respectiva caracteristica va fi liniara.

Da doar daca mergi cu un tir incarcat cu condensatori dupa tine la camping !!!

Sau cumperi condensatori buni ( de cate 100 euro fiecare bucata ) atunci mergi cu o masina mica plina de condensatori ca sa luminezi o ora !

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări