yoo Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 buna ziua.cine ma poate ajuta si pe mine cu o informatie?.si anume,care este tensiunea de polarizare a tranzistorilor finali la acest amplificator? va multumesc Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Care anume ? Link spre comentariu
rares01 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 iei a350 ? asta? sau care Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Te referi la tensiunea Ueb de prepolarizare a finalilor sau la tensiunea de alimentare a amplificatorului ? Link spre comentariu
alex20alex Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Pai cred ca e vorba de batranul "Iei A350" probabil batran de vreo 20 de anisorii Vezi daca intelegi ceva din schema! Link spre comentariu
zal Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Tensiunea b-e e aceeaşi ca la oricare amplif în clasă AB, optim între 500-550mVcc fără semnal, la fiecare trz final, cu specificaţia că, fiind schemă cvasicomplementară, la trz de pe ramura U- va fi mai mică, dar nu e nici o problemă, cu semnal se mai echilibrează. Peste 600mVcc se încing trz finali fără rost, merg în clasa A. Link spre comentariu
yoo Postat Februarie 17, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 17, 2010 va multumesc foarte frumos domnule zal Link spre comentariu
zal Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Ptr puţin, dar ca sfat: schimbă semireglabilii de la superdiode cu unii mai de calitate, capsulaţi, iar trz respectiv (BC108, dacă nu mă înşel) cu un BD139, atenţie la picioare şi la izolare de radiator. Link spre comentariu
Vizitator marcelbanu Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Pai cred ca e vorba de batranul "Iei A350" probabil batran de vreo 20 de anisorii Vezi daca intelegi ceva din schema! Schema nu este cumva de la egalizorul grafic, ca nu prea seamana cu amplificatorul de 35 W...Nu am reusit sa descifrez schema, dar daca poti, spune-mi care este valoarea potentiometrului de balans. Din cite am vazut este dublu, nu ? Am luat recent un A 350 cu tija de la potentiometrul de balans rupt, si mi-a venit sa pling, ca dupa atitia ani, EU am rupt sigiliile de la fabrica ca sa pot inlocui acel potentiometru.Poate ai vreun potentiometru de acest fel si mi-l poti trimite. Multumesc. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Asta e schema: Link spre comentariu
yoo Postat Februarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2010 Poate ai vreun potentiometru de acest fel si mi-l poti trimite. Multumesc. imi pare rau dar nu am decat unul si ala il foloseste ampu meu dar daca te intereseaza cauta la www.mivarom.ro si vezi ca au pot.dubli de 100k Link spre comentariu
yoo Postat Februarie 19, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2010 Ptr puţin, dar ca sfat: schimbă semireglabilii de la superdiode cu unii mai de calitate, capsulaţi, iar trz respectiv (BC108, dacă nu mă înşel) cu un BD139, atenţie la picioare şi la izolare de radiator.am facut si aceasta modificare am folosit multitura(cu toate ca este mai indicat o rez.fixa masurata imprealabil) iar tranzistorul folosit de mine este bd139 Link spre comentariu
zal Postat Februarie 19, 2010 Partajează Postat Februarie 19, 2010 Perfect, dacă mai schimbi şi cond electrolitici din calea de semnal, o aduci la lumină. Unde ai loc să pui nepolarizaţi MKT, MPP... La sursele de preuri mai poţi umbla. Eu desfiinţam cutia cu maimuţe şi preul de volum, mai scăpam de fîsîit. Link spre comentariu
Sharky Postat Februarie 20, 2010 Partajează Postat Februarie 20, 2010 mai exista un subiect despre capodopera industriei romanesti. Link spre comentariu
Postări Recomandate