Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

iei a350

yoo

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• zal

4

• yoo

4

• remus68

2

• rares01

1

Top autori în acest subiect

Tensiunea b-e e aceeaşi ca la oricare amplif în clasă AB, optim între 500-550mVcc fără semnal, la fiecare trz final, cu specificaţia că, fiind schemă cvasicomplementară, la trz de pe ramura U- va fi mai mică, dar nu e nici o problemă, cu semnal se mai echilibrează. Peste 600mVcc se încing trz finali fără rost, merg în clasa A.

Link spre comentariu

Ptr puţin, dar ca sfat: schimbă semireglabilii de la superdiode cu unii mai de calitate, capsulaţi, iar trz respectiv (BC108, dacă nu mă înşel) cu un BD139, atenţie la picioare şi la izolare de radiator.

Link spre comentariu
Vizitator marcelbanu

Pai cred ca e vorba de batranul "Iei A350" probabil batran de vreo 20 de anisorii :limb: Vezi daca intelegi ceva din schema!

Schema nu este cumva de la egalizorul grafic, ca nu prea seamana cu amplificatorul de 35 W...Nu am reusit sa descifrez schema, dar daca poti, spune-mi care este valoarea potentiometrului de balans. Din cite am vazut este dublu, nu ? Am luat recent un A 350 cu tija de la potentiometrul de balans rupt, si mi-a venit sa pling, ca dupa atitia ani, EU am rupt sigiliile de la fabrica ca sa pot inlocui acel potentiometru.Poate ai vreun potentiometru de acest fel si mi-l poti trimite. Multumesc.
Link spre comentariu

Ptr puţin, dar ca sfat: schimbă semireglabilii de la superdiode cu unii mai de calitate, capsulaţi, iar trz respectiv (BC108, dacă nu mă înşel) cu un BD139, atenţie la picioare şi la izolare de radiator.

am facut si aceasta modificare am folosit multitura(cu toate ca este mai indicat o rez.fixa masurata imprealabil) iar tranzistorul folosit de mine este bd139
Link spre comentariu

Perfect, dacă mai schimbi şi cond electrolitici din calea de semnal, o aduci la lumină. Unde ai loc să pui nepolarizaţi MKT, MPP... La sursele de preuri mai poţi umbla. Eu desfiinţam cutia cu maimuţe şi preul de volum, mai scăpam de fîsîit.

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări