Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

linii orizontale tv philips 29pt8520/12

Vizitator sorin3660

Postări Recomandate

Vizitator sorin3660

salut.sunt nou pe acest forum si as avea o intrebare daca nu deranjez.cu search nu am gasit nimic legat de subiect.am un tv philips 29pt8520/12 100 hz si i s_a schimbat de curand traful de linii.acum functioneaza dar mai are o problema,apar in partea de sus a ecranului 6 dungi colorate orizontale (2 albastre,2 verzi si 2 rosii)care se vad mai ales pe fond negru.care ar fi cauzele si cum se pot remedia.multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 17
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GRIGORE

1

• elmar

1

• tv1

1

• depanatortv

1

Top autori în acest subiect

Tensiunea de la grila 2 (G2) de la TK este prea mare.O reglezi din potenriometrul de G2 de pe trafo linii (cel din partea de jos),rotind spre stanga usor pana liniile dispar.Asta fara sa folosesti un aparat de masura.

Link spre comentariu

Incercati sa inlocuiti condensatorii electrolitici din baleiajul vertical, sau intrati in meniul service si la Geometry, refaceti reglajele pe verticala(de preferat pe o mira de control). Intrarea in service se face prin tastarea de la telecomanda a urmatoarelor tate :0-6-2-5-9-6-OSD Iesirea din service se face oprind televizorul de la telecomanda. Philips 29pt8520/12 este un sasiu ES1E AA.

Link spre comentariu

salut.sunt nou pe acest forum si as avea o intrebare daca nu deranjez.cu search nu am gasit nimic legat de subiect.am un tv philips 29pt8520/12 100 hz si i s_a schimbat de curand traful de linii.acum functioneaza dar mai are o problema,apar in partea de sus a ecranului 6 dungi colorate orizontale (2 albastre,2 verzi si 2 rosii)care se vad mai ales pe fond negru.care ar fi cauzele si cum se pot remedia.multumesc

Despre modelul 29PT8520/12 s-a discutat acum cateva zile si pe aici:

Protectie TV Philips link

Link spre comentariu
Vizitator sorin3660

l-am dus la un mester la un service agreat de PHILIPS .NU I-A DAT DE CAP.a zis ca a mai avut unul cu aceleasi simptome si dupa o luna de bibilit nu i-a dat de cap.asta e asa intepeneste :da

Link spre comentariu

l-am dus la un mester la un service agreat de PHILIPS .NU I-A DAT DE CAP.a zis ca a mai avut unul cu aceleasi simptome si dupa o luna de bibilit nu i-a dat de cap.asta e asa intepeneste :da

Acel " mester " daca i-o fi schimbat condensatoarele electrolitice din cadre, oare nu l-o fi dus capul sa schimbe si finalul de cadre? Foarte des am intalnit ca finalul de cadre sa produca acest defect. Concluzia: din cei doi tranzistori finali din interiorul integratului, lucreaza numai unul, celalalt " distorsioneaza semnalul ". E clara? :da
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
Vizitator sorin3660

a spus ca i-a schimbat doar condensatorii .nu si integratul de cadre.cica nu a avut si trebuia sa faca comanda pentru el si dura.multumesc pentru atentie si sfaturi.o sa schimb circuitul cand o sa am timp.multumesc inca o data

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări