Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplif cu operational - inversor vs ne-inversor

Th3_uN1Qu3

Postări Recomandate

Am si eu o intrebare scurta - de ce operationalele se folosesc intotdeauna ca amplificatoare inversoare? Am citit eu cate ceva ca nu sunt stabile in configuratia ne-inversoare dar vreau niste clarificari.Exemplu concret - am construit un mic amplif pe tranzistori cu preu pe operational (OPA2134) in config neinversoare, si am observat urmatoarele chestii: 1. Nu merge cu cuplaj prin condensator deci evident daca e CC pe intrare e cam naspa treaba.2. Scoate CC pe iesire daca semnalul e lasat in aer (iar naspa).3. Nu merge decat la ce sursa de semnal vrea el. Merge doar din PDA'ul meu, nu vrea din laptop sau din calculator. Pe PDA se aude beton, pe altceva scoate CC pe iesire si atat.Acum inteleg ca e mult mai bine cu condensator de cuplaj pe intrare, si pt asta trebuie musai configuratie inversoare. Am zis eu bine sau am gresit ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Th3_uN1Qu3

2

• remus68

1

Top autori în acest subiect

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări