Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Am si eu o intrebare scurta - de ce operationalele se folosesc intotdeauna ca amplificatoare inversoare? Am citit eu cate ceva ca nu sunt stabile in configuratia ne-inversoare dar vreau niste clarificari.Exemplu concret - am construit un mic amplif pe tranzistori cu preu pe operational (OPA2134) in config neinversoare, si am observat urmatoarele chestii: 1. Nu merge cu cuplaj prin condensator deci evident daca e CC pe intrare e cam naspa treaba.2. Scoate CC pe iesire daca semnalul e lasat in aer (iar naspa).3. Nu merge decat la ce sursa de semnal vrea el. Merge doar din PDA'ul meu, nu vrea din laptop sau din calculator. Pe PDA se aude beton, pe altceva scoate CC pe iesire si atat.Acum inteleg ca e mult mai bine cu condensator de cuplaj pe intrare, si pt asta trebuie musai configuratie inversoare. Am zis eu bine sau am gresit ceva? Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Posteaza schema ! Ai o greseala pe undeva sau e defect integratul. Un OP functioneaza foarte bine atit ca inversor cit si ca neinversor. Locul acestui subiect, era aici viewforum.php?f=35 Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 16, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2010 Da, aveam o greseala. Nu aveam rezistenta de la intrarea + la masa si de asta nu mergea cu condensator de cuplaj. S'a rezolvat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum