Untold Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 Dupa umila mea parere, ar merge foarte bine, deoarece suportul s-ar comporta ca un radiator. Si mai eficient ar fi daca suprafata lui ar fi lucioasa, ceva gen oglinda. Astfel, o mare parte din caldura ar fi reflectata in aer si nu s-ar mai incalzi tare nici el. Oricum, foarte frumos arata acel suport. E facut pe CNC, banuiesc... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iunie 26, 2014 Administratori Partajează Postat Iunie 26, 2014 Oglinda e greu de facut pentru ca trebuie mult slefuit sa nu se vada deloc urmele de la freza, iese scump din cauza manoperei. Este facut doar pe calculator dar si in realitate iese la fel. Inca caut solutii pentru acest amplificator... tare disproportionat este din cauza trafurilor de iesire mari. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Iulie 10, 2014 Administratori Partajează Postat Iulie 10, 2014 Am mai dat peste o schema cu 6aq5... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Octombrie 5, 2014 Administratori Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Se leaga careva sa proiecteze in cablaj pentru acest amplificator ? Se pare ca eu nu prea mai am timp si nu as dori sa abandonez de tot proiectul... macar sa imi fac unu pentru mine, asa un pic mai pzdos daca se poate. Am cautat pe cineva sa ii dau de lucru permanent dar nu mai gasesti asa ceva(toti se plang ca nu au de munca dar nimeni nu vrea sa munceasca) asa ca renunt la a face ceva in serie. Nici nu mai stiu exact care era schema cea mai performanta penttru lampile 6P1PEV si 6N2P :( dar o gasim noi. Care vrea sa proiecteze frumos cablajul in ceva program unde se mai poate aduce imbunatatiri in caz de nevoie(cam orice program, preferabil eagle) ii dau si lui toate piesele sa-si faca un amplificator stereo cu aceste tuburi, cand zic toate piesele ma refer si la trafurile de iesire si cel de alimentare. Deci cine se leaga il face ca/si pentru el... Vreau pe cablaj sa pun si partea de redresare si filtraj a alimentarii pentru anodica. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Octombrie 5, 2014 Administratori Partajează Postat Octombrie 5, 2014 Se poate si pentru bani, dau 100 euro pentru proiectatul cablajului, conditia sa fie bine gandit. Obligatoriu in Eagle ca doar pe asta il stiu cat de cat si pot face modificari acolo unde nu-mi place... de modificat e mai usor, mai rapid si mai simplu decat de-l gandit tot. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Octombrie 9, 2014 Administratori Partajează Postat Octombrie 9, 2014 Nu sunt interesat de solutia propusa de dvs Nici un doritor ? Clar ca am gresit forumul... aici sunt doar oameni cu bani, nu se incurca cu munca Link spre comentariu
adrian_pic Postat Octombrie 9, 2014 Partajează Postat Octombrie 9, 2014 vasile la sectiunea servicii de la bazar sunt cativa useri care se ocupa cu proiectatul cablajelor (mai sunt si pe la sectiunea de amplificatoare SS care fac repede proiectarea cablajului). Tu sa ai schema si ei sa aiba (daca nu isi fac) soclul de cablaj in librarie. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 12, 2015 Administratori Partajează Postat Februarie 12, 2015 readuc in discutie acest amplificator, problema e ca nu mai stiu care este schema propusa ca am pierdut datele de pe un hardisk impreuna cu diverse proiecte... deci pana la urma tot doresc sa il construiesc dupa o pauza de 1 an de zile(alte treburi mai importante) asta era schema finala ? Link spre comentariu
George Postat Februarie 12, 2015 Partajează Postat Februarie 12, 2015 Seamana cu cea de mai jos: Are doar cateva mici modificari. Link spre comentariu
csongore Postat Aprilie 13, 2015 Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Eu am facut deja necesarul pentru schema asta ieri am bobinat traful de alimentare o sa folosesc cu doua trafuri de iesire(5k,9cm2 din tole M de calitate) facute pentru un alt proiect . Ideal cred ca ar fi 8-10k dar am gasit intr o carte un calcul si cu 4k5 Ug.-18V sa vedem in practica Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 13, 2015 Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Eu am facut deja necesarul pentru schema asta ieri am bobinat traful de alimentare o sa folosesc cu doua trafuri de iesire(5k,9cm2 din tole M de calitate) facute pentru un alt proiect . Ideal cred ca ar fi 8-10k dar am gasit intr o carte un calcul si cu 4k5 Ug.-18V sa vedem in practica http://www.r-type.org/pdfs/6aq5el90.pdf 10K Raa Ua 250V P 10w,5% distorsiuni !! Un -15V PP AB2 Link spre comentariu
csongore Postat Aprilie 13, 2015 Partajează Postat Aprilie 13, 2015 Corect asa am mai gasit si eu,atuncea calculul facut in poza atasata pentru ce clasa e? Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Aprilie 14, 2015 Partajează Postat Aprilie 14, 2015 EL90 este diferit de 6P1P Link spre comentariu
mojnost Postat Februarie 8, 2019 Partajează Postat Februarie 8, 2019 (editat) Am facut si eu schema pp de mai sus cu 6n2p si 6p1p si a mers foarte bine la o prima testare cu semnal din telefon si cu boxe mici. Fara semnal se aude putin brum cand potentiometrul de volum este la mijloc, la capete nu se mai aude brum, am pus de 500k potentiometrul, voi incerca cu o valoare mai mica. Toate piesele sunt recuperate, doar vreo 3 rezistente noi si potentiometrele. Inclusiv transformatoarele de iesire sunt recuperate din niste blocuri de alimentare, am dat de unele cu priza mediana si o infasurare cu sarma mai groasa pentru secundar. Dezavantajul pieselor recuperate este ca ia mult timp gasitul lor, avantajul este ca daca am avut destule am avut de unde sa sortez sub 1% la toate pasivele. Am pus la nimereala tuburi folosite pentru prima incercare in ideea ca poate am gresit ceva dar se aude bine cu tuburile acestea. Urmeaza niste teste cu generator si osciloscop, poate si distorsiometru daca functioneaza ca nu l-am folosit niciodata, sa vad ce imbunatatiri mai pot fi aduse cu tuburi imperecheate, ceva reglaje/tatonari si alte transformatoare. Acesta va ramane ciorna ca am facut multe greseli la el, cum ar fi spatiul pentru transformatoare (nu prea mai e spatiu pentru traf de alimentare intre cele de iesire), asezarea tuburilor dupa aspect fara sa tin seama cum vor fi asezate regletele dedesubt etc., urmeaza altul ”pe curat”. Daca tot l-am alimentat la sursa am modificat tensunea si am constatat ca merge cu alimentare intre 30V si 300V, sub 100V doar la volum mic si cu scadere treptata a bassului, intre 100 si 300V urechea mea a auzit la fel muzica. Editat Februarie 8, 2019 de mojnost Link spre comentariu
mojnost Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) Cateva oscilograme, 400mV v-v la intrare, volumul la maxim, Ua 240V, sarcina rezistiva 8 ohmi. Cu Ua = 300V Si 2 oscilograme cu dreptunghiular. La 10Khz nici urma de dreptunghi. Editat Februarie 9, 2019 de mojnost Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum