Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

el90

Dj_Dog

Postări Recomandate

... C9=100nF nu este bine ales deoarece filtreaza NFB pentru un domeniu extrem de ingust al benzi de frecventa,undeva la medii-inalte (vedeti pe diagrama Bode)...

Mai pe înţelesul tuturor ar veni aşa C9 are Xc variabil în raport cu frecvenţa practic şuntează progresiv R8 în raport cu frecvenţa cu alte cuvinte gradul de reacţie negativă este mai mic pentru frecvente medii-superioare înalte progresiv (când şuntarea R8 devine semnificativă/majoră) astfel creşte câştigul pentru medii-superioare înalte avem de fapt o corecţie de ton în bucla de reacţie negativă.C9 nici măcar nu trebuie să existe în schemă indifernt de valoarea sa dacă vrem un câştig constant în banda audio.
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 137
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

63

• THOMAS

13

• romicap

9

• George

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• Administratori

Am gasit dece la mine facea pe dos, cand decuplam RN scadea amplificarea, din cauza difuzorului de pe iesire, pe rezistenta nu mai face asa.

Foarte bun condensatorul ala acolo pentru ca difuzoarele imi pleaca de la 60-70Hz http://www.tb-speaker.com/detail/0624_11/w4-1337sdf.htm astfel ma scapa sa ii mai pun fts la intrare

Link spre comentariu

Am gasit dece la mine facea pe dos, cand decuplam RN scadea amplificarea, din cauza difuzorului de pe iesire, pe rezistenta nu mai face asa.Foarte bun condensatorul ala acolo pentru ca difuzoarele imi pleaca de la 60-70Hz http://www.tb-speaker.com/detail/0624_11/w4-1337sdf.htm astfel ma scapa sa ii mai pun fts la intrare

Amplificatorul nu se face pentru un difuzor anume! El trebuie sa aiba o banda de trecere cat mai mare incepand de la frecvente mici pe care un difuzor nu le poate reda; in schimb o sa ai o perceptie mult imbunatatita asupra semnalelor redate in ansamblu. Altfel, frecventele joase sunt redate si de difuzorul cu pricina, dar nu la nivelul celorlalte in banda specificata.
Link spre comentariu
  • Administratori

Stiu foarte bine ce frecvente trebuie sa redea un amplificator audio.Eu daca il fac cu dedicatie pentru un anumit difuzor care e problema? Dece sa ii bag bas in el care este o sursa de distorsiuni pentru frecventele la care se descurca cum trebuie acest difuzor. Oricum va intra cu un filtru de ordin 1 dar atat cat sa nu deranjeze, astfel pot obtine puterea maxima fara riscul ca ceva hipiot sa vina sa dea basul la maxim si sa strice difuzorul. Nici inaltele de xx00hz nu sunt dorite pentru ca boxa este doar cu acel difuzor din link.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • Administratori

Cu schema am lamurit-o asa ca trecem la carcasaM-am gandit sa o fac dintr-un singur bloc din lemn asa cum se vede in imagineLemnul va fi un pic mai inchis la culare ca e nuc iar barele de pe laterale m-am gandit sa le fac din alama. Butonul de volum tot din lemn. Telecomanda tot din lemn, inca nu m-am gandit daca sa folosesc potentiometru cu motor sau un integrat specializat.Arata a kitch sau ar merge ?

343434rerer.JPG

Link spre comentariu

Dupa parerea mea lemnul e frumos. Nu are cum sa fie kitch, poate fi si kitch daca gravezi pe el fel de fel de chestii. Acolo principala problema va fi caldura. In zonele calde lemnul se va inegri in timp.

Link spre comentariu
  • Administratori

S-au pierdut ultimele mesaje de aici(si numai de aici) ca sa facut mutarea forumului pe un alt server. Cum ziceam...Lemnul il voi polimeriza in vid cu un fel de rasina epoxy, in masa lui va fi un fel de plastic. Cu toate astea nu stiu comportarea lui in timp.

Link spre comentariu

Trebuie luat in calcul faptul ca sunt necesare gauri pentru aerisire...trafo retea ,rezistentele de putere se incalzesc ...nu mai vorbim de lampi !Asa cum arata ,cutiea pare inchisa ermetic .Ca stil e faina,arata vintage si are farmecul ei ... Dedesupt nu sunt picioare (ceva distantiere ) ? Butonul pt volum e cam mare...nu ca diametru ci ca grosime (parca`i un nas )iar tortile sunt cam subtiri vis a vis de volumul general !

Link spre comentariu
  • Administratori

Habar nu am ca nu am calculat dar in mare iese scumpa rau...Trebuie un bloc masiv din nuc de aproximativ 250x250x150mm, greu de facut rost de blocuri masive, nu am inca un pret dar sa zic un 100 euro sau 70 daca e facuta din felii de scandura cu adeziv special sa nu il atace stabilizatorul.stabilizator aproximativ 1 litru, suc de cactus sau alta rasina similara - 100Eurominim 1 zi de lucru realizarea ei - 100 euroaltele - 50 euro

Link spre comentariu

Trunchi masiv de nuc am eu ,cam 75 cm in diametru si v`o 120 cm lungime ,taiat de 3 anisi inca ceva trunchi tot de nuc dar mai scurti si mai putin grosi! Poate iese v`o combinatie....

Link spre comentariu
  • Administratori

trunchiul la 3 ani nu este uscat dar se poate debita la dimensiuni si vidat in prezenta acestei solutii

http://www.preservation-solutions.com/p ... #undefined dupa care se poate usca fortat fara riscul de a crapa si alte probleme.

Problema e ca lemnul trebuie sa fie perfect uscat ca sa il poti trata cu un stabilizator altfel se duce naibi toata munca de la caldura lampilor din cauza formei carcasei, nu e totuna 2 lemne pe margine sau coaja asta de ou...

totusi m-am gandit ca ar fi mai bine din 2 blocuri, unu baza si unu partea cu semirombul ala de sus. Asa va fi si mai usor de o facut pentru ca se face fiecare corp si se lipesc intre ele pe cand dintr-o bucata si pe masina cnc e greu.

oricum eu am ambele rasini disponibile :) deci putem discuta daca ai lemnul

20140411_153315.jpg

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Administratori

Dupa parerea mea lemnul e frumos. Nu are cum sa fie kitch, poate fi si kitch daca gravezi pe el fel de fel de chestii.Acolo principala problema va fi caldura. In zonele calde lemnul se va inegri in timp.

Daca as face suportul la lampi din aluminiu eloxat si sa-l aplic peste lemn ? Soclurile vin prinse de aceasta tabla "sculptata".

PS treceti peste culoarea manelistica... ideea ma intereseaza

suport lampi.JPG

suport lampi1.JPG

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări