Vizitator Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Este vorba de 10w si 0,5% THD ? Daca da ,merita incercat practic fiindca ar putea fi un amplificator atractiv Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 23, 2014 Administratori Partajează Postat Martie 23, 2014 la sinusoida care se vede cu rosu, pe o sarcina de 8 ohmi Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Cu bucla de NFB deschisa care ar fi performantele amplificatorului ? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 23, 2014 Administratori Partajează Postat Martie 23, 2014 ii scade amplitudinea de iesire la 8v dar se micsoreaza si thd-ul, cred ca isi ia semnal si de acolo Total Harmonic Distortion: 0.334670%Daca pun pe sarcina o simpla rezistenta de 8 ohmi atunci scade si mai multModele pentru lampi sunt astea viewtopic.php?p=1489429#p1489429 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Oricum masuratorile (si simularile) se fac cu sarcina rezistiva de 8 ohm, dar ceva nu este in regula fiindca NFB micsoreaza THD, daca aceasta bucla se intrerupe practic distorsiunile cresc.Te rog posteaza datele complete ale amplificatorului ( bias, Raa, Ug1-6P1P ) si a transformatorului, poate iese ceva interesant... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 23, 2014 Administratori Partajează Postat Martie 23, 2014 pe rezistenta din catozi 1,45W in CC traf Hamm, ham 1615, modelul luat de pe diy audio ug1 in CC 10pV sinusoida de 8,8Vv diduzor model spice de la duncan http://www.duncanamps.com/technical/dummyload.html http://www.duncanamps.com/spice/loudspe ... peaker.inc clar ca e in neregula cu simularile mele Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Oricum masuratorile (si simularile) se fac cu sarcina rezistiva de 8 ohm, dar ceva nu este in regula fiindca NFB micsoreaza THD, daca aceasta bucla se intrerupe practic distorsiunile cresc.Te rog posteaza datele complete ale amplificatorului ( bias, Raa, Ug1-6P1P ) si a transformatorului, poate iese ceva interesant... Mie mi-a iesit ca in pozele de mai jos,adevarul este ca nu se fac testele nici simularile pe difuzor ci pe sarcina rezistiva,iar Raa trebuie sa fie optim.Modelele pentru difuzoare sunt utile la proiectarea si simularea filtrelor crosower pasive pentru boxe. Schema este OK si cred ca amplificatorul este bun,un PP clasic pana la urma,nu are nimic iesit din comun,poate doar ca se utilizeaza ca finale novalele mici 6P1P. Bucla de NFB regleaza si castigul amplificatorului dar largeste si banda de frecvena redata,in cazul de fata fara NFB raspunsul amplificatorului in frecventa este un dezastru (amplificator pentru megafon,medii multe),oricum THD fara NFB este excelent,parerea mea,asadar @vasile...,spor la lucru cu aceasta schema dar cu NFB! Nu vreau sa mai vorbesc si despre raspunsul armonic pentru ca iar se aprind spiritele pe aici,ramane asa,realizati-l dv. practic si NFB-ul il optimizati prin incercari.Remarcati si fuga fazei in coloanele din dreapta din tabelele THD care arata foarte bine indiferent de prezenta sau nu a NFB. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 23, 2014 Administratori Partajează Postat Martie 23, 2014 Schema asta am invartit-o pe toate partile dar ce parere aveti d-le Lazaroiu de asta download/file.php?id=59092&mode=viewMi-au venit si rezistentele asa ca nu mai pot baga motive ca nu am cu ce sa imi termin amplificatoarele... dar dupa ce ma intorc de la Cluj. Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Va rog d-le Lazaroiu sa intrerupeti bucla NFB, decuplat catodul triodei de intrare si fireste micsorata valoarea nivelului de atac, sa vedem ce iese, teoretic se largeste banda si se reduc distorsiunile Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Schema asta am invartit-o pe toate partile dar ce parere aveti d-le Lazaroiu de asta download/file.php?id=59092&mode=viewMi-au venit si rezistentele asa ca nu mai pot baga motive ca nu am cu ce sa imi termin amplificatoarele... dar dupa ce ma intorc de la Cluj. Sper ca nu va suparati,dar maine o sa analizez si aceasta schema si voi posta aici rezultatele...,acum abia am venit si eu de la ai mei de la munte! Astept cu nerabdare primele rezultate din proiectele dv.! Poate-l vedeti pe Misa si puneti langa dv. inca un pahar de palica si pentru mine! icon_jook Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Martie 23, 2014 Administratori Partajează Postat Martie 23, 2014 Dece ar trebui sa ma supar ? Nu ma supar deloc ca nu am motiveCu siguranta bem ceva daca ne intalnim, anul trecut am(eu) cam intrecut masura... am fost beton si numai prostii am vorbit. Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Va rog d-le Lazaroiu sa intrerupeti bucla NFB, decuplat catodul triodei de intrare si fireste micsorata valoarea nivelului de atac, sa vedem ce iese, teoretic se largeste banda si se reduc distorsiunile Aveti mai jos rezultatele cu modificarile cerute de dv.,C pentru decuplare are o valoare de maxim 33uF,peste aceasta valoare nu mai are niciun efect (puteti calcula si dv.) Se largeste un pic banda in joase dar THD creste pentru aceeasi putere pe sarcina,bineinteles cu un semnal la intare ,mai mic Vi=0.25V~.THD este normal sa creasca deoarece am anulat reactia negativa locala pentru primul tub R2 in catod. Eficienta reactiei negative se "vede" foarte clar cel putin la aceasta schema.P.S mentionez ca am decuplat si catodul finalelor cu un C=1000uF Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Multumesc, idea a fost daca se pot reduce distorsiunile si marita banda pentru un dozaj cit mai mic de NFB, intradevar se pare ca schema aceasta functioneaza optim in varianta dvs Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 23, 2014 Partajează Postat Martie 23, 2014 Multumesc, idea a fost daca se pot reduce distorsiunile si marita banda pentru un dozaj cit mai mic de NFB, intradevar se pare ca schema aceasta functioneaza optim in varianta dvs Daca tot veni vorba de varianta mai buna,hai sa nu las in coada de peste situatia : etajul cel mai bine echilibrat pentru aceasta schema si o NFB mai mica,ar fi ca cel din schema de mai jos si cu THD si Bode cum le vedeti,bineinteles tot la Ps=12W,poate in practica va fi o putere pe sarcina mai mica,adica 10W...11W,pentru ca eu am mers pe un Pda maxim(11.5W!) pentru aceste tuburi,deci o uzura prematura a lor. P.S: "Feedback and Fidelity Submitted to Stereophile in 1998 and landed in a black hole on the editor's desk, probably because it was too technical. Deals with the effects of negative feedback (NFB) on sound quality. Although NFB has bad rap among audiophiles, it has great benefits when done properly (it's often done badly), but it has some limitations in power amplifiers. It also explains why total harmonic distortion (THD) is a misleading indicator of audio quality, i.e., THD is an unsuitable measurement." Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 24, 2014 Partajează Postat Martie 24, 2014 Schema asta am invartit-o pe toate partile dar ce parere aveti d-le Lazaroiu de asta download/file.php?id=59092&mode=viewMi-au venit si rezistentele asa ca nu mai pot baga motive ca nu am cu ce sa imi termin amplificatoarele... dar dupa ce ma intorc de la Cluj. Am testat si schema de aici download/file.php?id=59092&mode=view si cu parere de rau va pot spune ca nu-i ce trebuie.Defazorul Schmidt nu prea se recomanda pentru amplificatoare HI-FI ci mai mult pentru amplificatoare de chitara sau pentru un sistem de multi-amp (joase,medii,inalte) si fara pretentii HI-FI.Asadar schemele de dinainte sunt mai inspirate pentru aplicatii audio HI-FI. Pe schema sunt si cateva greseli pe care le-am corectat : C9=100nF nu este bine ales deoarece filtreaza NFB pentru un domeniu extrem de ingust al benzi de frecventa,undeva la medii-inalte (vedeti pe diagrama Bode),R11=560 ohmi este obligatoriu sa existe acolo pentru a limita curentul pe G2 tuburi finale,iar R13=250/7W din catodul finalelor trebuie sa aiba aceasta valoare pentru a mentine Pda(tuburi finale) in jur de 10W...11W,200ohmi este mult prea mica valoarea iar Pda(tuburi finale) depeseste cu mult datele de catalog. In poze aveti schema,THD si doua diagrame Bode cu C9=100nF si C9=100pF ca sa puteti vedea efectul filtrari NFB. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum