George Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 Eu cred ca ar cam trebui alt traf. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 14, 2014 Administratori Partajează Postat Februarie 14, 2014 Schema e cea pusa de Lazaroiu aici download/file.php?id=56152Am uitat total de filamente, asa e cand vezi numai tranzistori in viata... alea mai consuma 3A asa ca mai trebuie 20VA in plus la transformator. Link spre comentariu
George Postat Februarie 14, 2014 Partajează Postat Februarie 14, 2014 E clar ca infasurarea de 6,3 volti a acelui traf nu va asigura curentul necesar filamentelor de pe ambele canale, curentul necesat fiind de 2,7 A, infasurarea de 6,3 V putand asigura un curent maxim de 2,15 A. Era ok daca se foloseau doua astfel de trafuri, cate unul pe fiecare canal. Link spre comentariu
imreberes Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Nu e o metoda eleganta dar folosire unui traf micut pt filamente pt un canal cred ca ar rezolva problemele. Link spre comentariu
carageae Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 ...dar folosire unui traf micut pt filamente pt un canal cred ca ar rezolva problemele....si ar introduce unele noi: cuplaje parazite, brum suplimentar...nu merita.De test se poate, dar pt. o constructie noua nu e o solutie.Am incercat asa ceva si m-am lasat pagubas...iar la ampliful cu 6P3S-SE am vrut sa fac negativare fixa cu un traf de sonerie cuplat invers de la filamente...aveam un zgomot pe linia de tensiune negativa pe care nu l-am putut filtra nicicum...era indus de vecinatatea transformatorului de alimentare...dar la 90grade nu-l mai puteam fixa mecanic. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 15, 2014 Administratori Partajează Postat Februarie 15, 2014 pentru teste am autotransformator reglabil iar filamentele de la o sursa de laborator. Am socotit mai bine si am ajuns la concluzia ca e nevoie de un traf cu puterea de 50-60VA de 210V + 6,3V/3A. Cun nu am gasit gata facut am sa comandunu de la NECOM, nu comand la Petra ca vreau sa fie toate EI. Link spre comentariu
sebi_c Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Pentru folosirea optima a spatiului, eu as pune un toroidal mai subtire pentru alimentare in amplificator si deasupra numai trafurile de iesire. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 15, 2014 Administratori Partajează Postat Februarie 15, 2014 Asa era ideea initiala doar ca nu prea am unde, baza(cutia) are doar 25mm grosime si este un bloc masiv din aluminiu in care scobesc pe cnc cat sa incapa cablajul pentru lampi si partea de redresare. Condensatorii de filtraj(2 bucati) vor fi si ei la vedere. As pune placa mai gosasa ca baza(8-10cm) dar cnc-ul meu are de lucru 1 saptamana sa o scobeasca :wav: Link spre comentariu
George Postat Februarie 15, 2014 Partajează Postat Februarie 15, 2014 Partea de filtraj pentru tensiunea anodica cum va fi? Cu drosel sau rezistenta/rezistente intre cei doi condensatori de filtraj? Sau nu va fi nimic intre cei doi condensatori de filtraj? Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 15, 2014 Administratori Partajează Postat Februarie 15, 2014 redresare simpla 1 punte cu 4 condensatori de 1nF pe fiecare dioda, un condensator de filtraj, o rezistenta de 10W(sau mai mult) la 100Ohm si inca un condensator de filtraj. Urmeaza sa ma decid dupa ce fac niste masuratori. LE adica editat mai tarliu...Uitasem, am si un temporizator care da drumul la anodica dupa 2 minute. Nu ma interesaza neaparat ceva "suparat" ci doar sa se auda decent si brumul sa nu fie perceptibil din avion. Am sa mai fac o varianta cu transformatoare toroidale dar numai daca iese mult mai ieftin, daca e la acelasi pret nu sunt interesat pentru ca astea normale pot fi "expuse" dar alea toroidale sunt urate daca nu le bagi in ceva. M-am gandit si la asta, sa le bag intr-o teava din aluminiu(eloxat bineinteles) la care sa fac un capac din lemn, bestiala treaba... Link spre comentariu
sebi_c Postat Februarie 18, 2014 Partajează Postat Februarie 18, 2014 Opinia mea personala e ca amplificatorul cu lampi sa iaba o imagine eleganta, chiar daca are lampile deasupra. Nu agreez ideea cu toate acareturile deasupra, cu leduri albastre care sa lumineze sticla si mai stiu eu ce fastamagorii asemanatoare castelelor tiganesti.Intradevar, transformatoarele trebuie bagate in carcase proportionate armonios si de preferinta paralelipipedice (eu nu am avut posibilitatea). Lampile le-as acoperi cu o masca paralelipipedica din tabla perforata in care sa se observe discret si sa intregeasca imaginea generala a amplificatorului. Imi place vechiul design de la McIntosh, sobru, elegant si cu un sunet de invidiat.Bineinteles, daca si amplificatorul functioneaza ireprosabil si fara zgomote suplimentare, atunci amplificatorul, este arta! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 18, 2014 Administratori Partajează Postat Februarie 18, 2014 Asta va fi un amplificator "multimedia" si am sa respect "standardele" actuale de KITSCH(si cu leduri albastre)dar nu vreau sa fac rabat la calitatea sunetului. La fel de bine pot face si unu fain pentru ca oricum am 65 de bucati 6p1p-ev... timp sa am. Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 19, 2014 Administratori Partajează Postat Februarie 19, 2014 Am intrebat de trafuri la Petra si pretul mi se pare mai mare decat exagerat adica 236 lei pe bucata.Raa 5k Putere iesire 10WIesire pentru 4 si 8 ohmiTensiunea anodica 300VCurent de mers in gol 20mAFrecventa minima 30Hz Probabil sunt bune dar depasesc bugetul pentru acest miniamplificator. Cu banii pot sa iau Hammond 1615.Sau mai bine pot pune trafuri facute de Lazaroiu sau chiar trafuri EDCOR. Totul depinde de pretTrebuie sa ma incadrez cu acest amplificator in maxim 150Euro, am ales cele mai ieftine lampi dar ma impiedic la altele. Mama ei de Romanie, ma mut in China.Nu mai ziceti sa incep odata constructia ca nu ma grabesc, ampliful asta este de cursa lunga... chiar de il termin la anul tot nu e mare problema ca oricum trebuie sa fac si boxele pentru el. Link spre comentariu
sebi_c Postat Februarie 19, 2014 Partajează Postat Februarie 19, 2014 Ei, obrazul subtire cu cheltuiala se tine! Eu zic ca niste tole recuperate si bobinate pe genunchi, te-ar scoate chiar sub 150E.Daca te muti in China sa iei si ceva caini ca sunt la mare cautare acolo!PS: Chiar glumeam! Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Februarie 19, 2014 Administratori Partajează Postat Februarie 19, 2014 Subtire subtire dar sunt mai scumpe ca la amplimo de exemplu, am zis ca fac cu toroidale numai daca imi ies mult mai ieftine. cred ca cel mai simplu e sa imi cumpar o masina de bobinat toroidale, am vazut cu 1500 Euro si poate sa bobineze pana la tor de fi120mm iar miezuri sunt cu gramada, am gasit vro 30 de firme. Din cateva transformatoare imi recuperez banii. in china inca nu ma duc pentru ca in Bucuresti nu mai sunt caini ca este concurenta mare pe ei pentru mielul de Paste. Pot pune si Hammond 1615 ca tot acolo e pretul dar macar astea desi sunt urate le pot pune la vedere pe cand toroidalele sunt super urate si mai costa 10 euro un ibric vopsit in camp. Difuzoarele de banda larga ce vreau sa le pun imi merg de la 70Hz asa ca pot folosi cam orice transformator, chiar unu de replacement de chitara sau facute intre genunchi. Unele decente la pret am vazut aici https://www.edcorusa.com/p/386/gxpp10-8-5k )ricum transformatorul de test il astept de la Lazaroiu si daca suna in regula(nu are dece sa nu sune) ii cumpar miezuri si carcase la la alea raman. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum