radasous Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 1 hour ago, mojnost said: Si 2 oscilograme cu dreptunghiular. La 10Khz nici urma de dreptunghi. Este posibil sa aveti niste musafiri de peste semnale, se vad si pe sinusoide niste ingrosari ale traselor sus si jos, si pe dreptunghiul la 1kHz sunt serpi, la 10kHz isi fac de cap. Semnalul de intrare este curat? Link spre comentariu
mojnost Postat Februarie 9, 2019 Partajează Postat Februarie 9, 2019 (editat) Semnalul e de la un versatester, pe osciloscop sinusoida din generator arata curat, pe dreptunghiular nu am verificat. La amp cred ca merge crescut NFB-ul, cu 150mV rms la intrare scoate putere spre maxim/clipping. Erau la indemana versatesterul si osciloscopul digita asa ca le-am folosit pe acestea, imi place mai mult osciloscopul analogic dar acesta digital arata pe langa semnal si valoarea RMS, frecventa si altele, ceea ce e un avantaj. Insa e clar ca transformatoarele de iesire sunt destul de departe de ceea ce ar trebui, eu doream sa le rebobinez insa am observat ca prin inserierea infasurarilor ar iesi ceva pentru teste, astea vor ramane asa si rebobinez altele. Nu ma asteptam sa se auda asa de bine la el, in sensul ca nu se aud distorsiuni, este perfect amplificatorul pentru testarea lampilor, de fapt aceasta a fost destinatia lui de la inceput si totodata ca experiment inaintea unului de calitate. Azi chiar am incercat niste E188CC pe el, cele mai bune au fost, in ordine, Philips SQ, Tesla, Zaerix, Miniwat, am mai incercat in loc de 6n2p si 6n23p si 6n1p. Cel mai bine merge cu 6n2p dupa parerea/urechea mea. Acestea sunt trafurile folosite: Editat Februarie 9, 2019 de mojnost Link spre comentariu
radasous Postat Februarie 10, 2019 Partajează Postat Februarie 10, 2019 Pentru teste este suficient, eventual incercati sa puneti filtru cu condensator de 1.....1.5 nF inseriat cu rezistor de 1...2k in paralel cu primarul trafurilor, condensatorul sa fie de 1kV. Valorile le tatonati pana mai reduceti oscilatia. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum