Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

el90

Dj_Dog

Postări Recomandate

stiti ceva de aceasta lampa?stiu doar ca este o pentoda finalam-ar interesa cam ce putere ar mere scoasa din ea, shi ce mai stiti voi despre eamerci!!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 137
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Badman

63

• THOMAS

13

• romicap

9

• George

7

Top autori în acest subiect

Imagini postate

• 8 ani mai târziu...

stiti ceva de aceasta lampa?stiu doar ca este o pentoda finalam-ar interesa cam ce putere ar mere scoasa din ea, shi ce mai stiti voi despre eamerci!!!

Doua scheme pentru inspiratie!Daca o sa cautati o sa gasiti mai multe scheme cu 6L31,un tub echivalent cu EL90/6AQ5...Urmariti si discutiile de aici viewtopic.php?t=143896
Link spre comentariu

A facut cineva amplificator cu astea sau cu echivalentul rusesc 6P1P-EV ?As vrea sa fac si eu unu push pull pentru niste boxe de calculator si sunt curios de niste opinii cum suna.Specificatiihttp://www.r-type.org/pdfs/6aq5el90.pdf

Lampi foarte bune pentru PP, clasa AB1! De asemeni, lampa foarte folosita in tehnica militara; imi aduc aminte cu placere de aceasta lampa, care nu e atat de puternica ca 6P14P, dar mult mai robusta si cu caracteristici destul de frumoase.
Link spre comentariu

...Urmariti si discutiile de aici http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=143896

Cred ca cine reciteste topicul ala, de care s-a ales praful si pulberea din eternele motive de orgolii nesatisfacute nu va pricepe mare lucru. Cred ca nu va veti supara ca am pastrat schema asta, care din cate stiu a si fost simulata...din pacate nu am retinut cat trebuia sa fie Ra-ul transformatorului pentru anodica data in schema....Pentru boxe de calculator, cu putina dibacie cred ca un SE stereo dupa schema atasata ar incapea intr-o carcasa de sursa ATX, ce intra - cu putina "convingere" - in doua lacasuri consecutive de 5,25''.In orice carcasa de PC cred ca mai e suficient loc pentru o sursa in comutatie pentru alimentarea anodica, iar pt. filamente se poate folosi tensiunea de 12V din sursa - aproape toate sursele au putin peste 12.0V...uzual 12.2, dar am vazut surse mai ieftine care scot chiar 12.5V...Nu cred ca uzual e nevoie de mai mult de 2-3W pe canal pt. boxe de calculator...pt. auditii mai puternice se poate lega un amplificator mai serios....P.S. O editare si o reunire a celor doua topicuri cred ca ar fi binevenita...aviz celor in masura!

post-13620-139829748975_thumb.png

Link spre comentariu

Despre EL90 (6L31 Tesla) numai de bine...in SE se aud bine ,varianta PP n`am abordat`o dar am facut un SE cu driver 6J1P .

Este chiar schema de mai sus, sau ati mai facut modificari in realizarea practica?
Link spre comentariu
  • Administratori

Pe mine ma intereseaza doar PP si cu cele 2 lampi ca in schema pusa de mine. Am nevoie de puterea care o pot debita in PP asa ca SE iese din discutie. O sa ziceti dece nu aleg alte lampi, nu aleg alte lampi pentru ca am 20 bucati 6n2p-ev si 6p1p-ev este ieftina, la fel si traful de iesire de PP fata de SE.Deci caut o solutie ff ieftina dar nici de aruncat...

Link spre comentariu

Pe mine ma intereseaza doar PP si cu cele 2 lampi ca in schema pusa de mine. Am nevoie de puterea care o pot debita in PP asa ca SE iese din discutie. O sa ziceti dece nu aleg alte lampi, nu aleg alte lampi pentru ca am 20 bucati 6n2p-ev si 6p1p-ev este ieftina, la fel si traful de iesire de PP fata de SE.Deci caut o solutie ff ieftina dar nici de aruncat...

Am avut un PP cu 6P1P care scotea 10W curati (pilotat cu 6N2P ),parerea mea este ca se merita, dar fiind adeptul inrait al SEurilor am rezerve cand e vorba de calitatea sunetului...ma refer la dinamica ,acuratete ,etc... Puterea nu compenseaza calitatea (este o parere pur personala!)
Link spre comentariu
  • Administratori

Stiu dar sa zic 8W ca e deajuns(nu 10) in SE nu se poate scoate cu 100Lei... stiu foarte bine ce vreau sa fac. Am ales lampile si pentru durata mare de viata a acestora, printre alte considerente.Despre calitate vorbim in celelalte subiecte, de exemplu ala cu KT120 unde 1 soclu e cat 10 lampi de astea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări