Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

placa de bass

sergiu mihoc

Postări Recomandate

salut, am o placa de bass de la un genius 5.1 si nu stiu cum s-o pun in functiune, am doar transformatorul la ea, si mi se pare cai trebuie partea din fata ca sa mearga, adica aia cu butoanele power volum etc...cineva are vreo idee cum s-o fac sa functioneze???mersi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 18
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sergiu mihoc

9

• Jimmy

4

• rares01

3

• baga

2

Top autori în acest subiect

integratele sunt alea 2 piese negre cu mai mult de 3 pini, din care unul e TDA7294. pe placa mai e unul, cu 8 pini, aproximativ in mijlocul placii. probabil e un operational.cilindrii aia 2 negrii sunt condensatori, dar au numai 2 pini.

Link spre comentariu

integratele sunt alea 2 piese negre cu mai mult de 3 pini, din care unul e TDA7294. pe placa mai e unul, cu 8 pini, aproximativ in mijlocul placii. probabil e un operational.cilindrii aia 2 negrii sunt condensatori, dar au numai 2 pini.

pe ala din mijloc nu se intelege bine ce scrie dar daca nu gresesc scrie Yw H6MFGC si dedesupt mai scrie UTC4558
Link spre comentariu

UTC4558 e amplificator operational dual. probabil cu el e facut filtrul trece jos pentru subwoofer.acum tot ce-ti ramane de facut e sa cauti datasheetul lui TDA7294 si sa urmaresti schema pe cablajul tau. vezi unde e legata intrarea, si acolo ar trebui sa-i dai si tu semnal, printr-un potentiometru. daca vrei sa amplifici numai basi, trebuie sa scoti si schema filtrului, adica sa desenezi pe o foaie piesele care sunt pe langa UTC4558 si legaturile dintre ele, ca sa vezi unde e intrarea in filtru.

Link spre comentariu

Am gasit o schema,dar erau altfel notati unii conectori,de exemplu ala de la difuzor era con24,probabil ca sunt mai multe versiuni http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=35345

con1= alimentarea final,de la traf,(priza mediana la pinul din mijloc).Totusi,pune o poza din spate,ca sa fim siguri

con7=intrarea audio ,minusul ar trebui sa fie comun cu gnd

con13=difuzorul

con2=alimentare de 12v ac cred,tot de la traf

con4 si con6 lasa-i neconectati

con.3 pin1=5v pin2=gnd pin3 = mute pin4=standby .dupa ce ai conectat tot,si nu canta,conecteaza mute si standby la gnd sau 5v

Link spre comentariu

Am gasit o schema,dar erau altfel notati unii conectori,de exemplu ala de la difuzor era con24,probabil ca sunt mai multe versiuni http://www.eserviceinfo.com/download.php?fileid=35345con1= alimentarea final,de la traf,(priza mediana la pinul din mijloc).Totusi,pune o poza din spate,ca sa fim siguricon7=intrarea audio ,minusul ar trebui sa fie comun cu gndcon13=difuzorulcon2=alimentare de 12v ac cred,tot de la trafcon4 si con6 lasa-i neconectaticon.3 pin1=5v pin2=gnd pin3 = mute pin4=standby .dupa ce ai conectat tot,si nu canta,conecteaza mute si standby la gnd sau 5v

mersi am inteles, am sa-i fac proba sa vad daca merge, inca un lucru, mai am un modul fix ca asta nu as putea sa le folosesc pe amandoua la acelasi transformator? sau pot sa le leg cumva sa scot putere dubla?poza din spate:
Link spre comentariu

Ai putea,dar depinde de trasfrrmator,ce tensiune si ce putere are,si cati ohmi are difuzorul pe care il legi

transformatorul nu stiu, vreau sa folosesc un difuzor de 8 ohm, avand in vedere ca am 2 mam gandit sa fac ceva cu ele ca nah e pacat sa le tin aruncate printr-un sertar,si asa aveam nevoie de un amplific ceva mai puternic dar daca e complicat renunt ca nu prea ma pricep, daca nu mai fac eu rost de un transformator la fel.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări