Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Termostat Auraton 2005TX


norad

Postări Recomandate

Am primit acest termostat ambiental care, se pare ca nu vrea sa functioneze.Nu stiu cum sa testez nici emitatorul si nici receptorul. Iese din discutie substitutia emitatorului sau a receptorului deoarece nu am de unde sa fac rost de asa ceva.Asadar, am inceput cu emitatorul. Acesta trebuie sa emita un semnal atunci cand temperatura scade sub cea stabilita.La receptor trebuie sa se aprinda ledul verde cand se afla in raza de actiune a emitatorului, si ledul rosu cand primeste semnal pentru a porni centrala. Nu se aprinde nici un led chiar daca RX si TX se afla la 10 cm distanta. Emitatorul se poate programa si apare pe display si pictograma care indica pornirea centralei.Nu stiu cum sa verific daca emitatorul propriu-zis primeste si transmite la randul lui semnalul catre receptor.Am desfacut emitatorul si deasupra placii emitatorului se afla emitatorul propriu-zis (placuta mica in foto) conectata prin mai multe fire.-un fir rosu - vine din butonul "reset"-doua fire negre - vin din (cred) tranzistorii Q1 si Q6 si intra in emitatorul propriu-zis in circuitul intregrat 12LC508A -04/F27K in pinul 6, respectiv 7 (cred ca este vorba de PIC12C508A)-placuta emitatorul propriu-zis este alimentata prin 2 conductoare la baterii.Cum verific daca emitatorul functioneaza, adica daca primeste si, la randul lui, emite semnal ?N-am experienta cu PIC-uri.Manualul de utilizare al termostatului il gasiti pe Google.Astept o indrumare.P.S. Am doar un multimetru digital DT9208M si osciloscop E0101.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • norad

    3

  • alex mm

    1

  • rimache

    1

....ar fi mai bine sa incepi cu receptorul, verifica prima data partea de alimentare la 220V si daca ai tensiune continuua la receptor . Trebuie sa poti sa o pornesti manual (cele doua leduri rosu si verde ,aprinse ) atunci esti sigur ca ai si alimentarea in buna regula . Emitatorul de regula nu pateste nimic , fiind alimentat de la doua baterii R6 la o tensiune de 3V DC .Succes la depanare. :da Numai bine .

Link spre comentariu

Receptorul contine, la randul lui, un PIC12C508A.Presupun ca semnalul este trimis codat intr-un anume fel, si decodat ulterior in receptor. Cred ca asta e rolul PIC-urilor.Asa ar fi logic, pentru ca altfel, daca semnalul nu ar fi codat, as controla cu emitatorul meu centrala vecinului si viceversa. La fel ca la telecomanda auto: fiecare are codul ei.Eu am primit 2 emitatoare si un receptor in cutie. Par a fi noi. Cel care mi le-a dat mi-a spus ca nu au mers niciodata. Presupun ca provin dintr-un lot de piese desperechiate, asadar, la revedere... Ceea ce voi incerca este sa modific termostatul propriu-zis, adica emitatorul, intr-un termostat cu fir. Deci, trebuie sa ii adaug un releu la 3 V si sa construiesc partea de comanda a releului.Poate ma indruma cineva catre o schema de termostat cu fir, cu releu, pentru a ma putea inspira.Musai sa fie cu releu din considerente de siguranta.Va multumesc.

Link spre comentariu

Am scanat si am atasat manualul de utilizare.

Am pus si poza cu emitatorul si receptorul. Sunt cele din partea dreapta a imaginii de pe cutie.

Pe net am gasit si un alt manual de utilizare si, intr-adevar, la pagina 60 spune ca se poate afla "codul" de comunicare prin apasarea timp de mai multe secunde a tastei Program#. La mine nu apare nici un cod.

 

Cred, totusi, ca procedura de mai sus este pentru modelul 2005 TX Plus.

Manualul il gasiti la http://ro.diplodocs.com/manual-utilizar ... ON/2005-_1

 

Vreo idee ?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări