ahegyes Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 NU UITA CA E VORBA DE O SALA DE 250mp si se vrea sonorizata cu doar 6 difuzoare..... Ai habar ce inseamna 250mp si 6 difuzoare??????Din prisma job-ului pe care il am acum sonorizez zilnic o incapare de aprox 300mp dor pentru conferinte (adica sala de sedinte). In sala sunt instalate 16 boxe relativ mici(jbl), pe doua cai si un amplif tot jbl de 2*400W. Nu zic ca nu face fata, dar un amplif de 2*35 ar fi preastie..... Link spre comentariu
scormonel Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 NU UITA CA E VORBA DE O SALA DE 250mp si se vrea sonorizata cu doar 6 difuzoare..... Ai habar ce inseamna 250mp si 6 difuzoare??????Din prisma job-ului pe care il am acum sonorizez zilnic o incapare de aprox 300mp dor pentru conferinte (adica sala de sedinte). In sala sunt instalate 16 boxe relativ mici(jbl), pe doua cai si un amplif tot jbl de 2*400W. Nu zic ca nu face fata, dar un amplif de 2*35 ar fi preastie.....Si eu tot cu sonorizari ma ocup, intamplator fac asta in fiecare zi. Daca masori tensiunea pe iesire in timpul cat un vorbitor se exprima, vei constata ca ai doar cativa volti. Aici nu este vorba de sutele de Wati instalate ci de puterea reala ce se foloseste efectiv. Da daca vrei sa destrami hainele auditoriului poti folosi si cateva sute de Wati. Dar depinde si de cei pe care-i sonorizezi. Nu cred ca ai vrea sa deranjezi urechile vreunuia cu doua perechi de .... si sa fi dat afara cu suturi in fund. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 5, 2010 Partajează Postat Martie 5, 2010 Mai baiatule, nu stiu ce sonorizezi tu, dar te asigur ca cu 2*35W nu vei sonoriza niciodata o incapere de 250mp. Gandeste-te ca daca sala e de 250mp o sa intre in ea "cel putin " 100 de persoane. Sala de 250mp nu este facuta si sonorirata pentru 10 oameni. CU 100 de oameni in sala 2*35W e ca si cum nu ai avea nimic !!!! Gandeste-te la cei 100 de oameni vorbind toti in acelasi timp iar tu trebuie sa ii acoperi cu 2*35W !!!!PS: 35W inseamna 11V in 4 ohmi si 16V in 8 ohmi. Link spre comentariu
Vizitator ruben Postat Martie 7, 2010 Partajează Postat Martie 7, 2010 Am cumparat pana la urma 8 difuzoare Monacor SP-155X. Acum ar trebui sa le si montez. Le voi pune in incintele sparte deja in peretele bca. Cam ce dimensiune ar trebui sa aiba o incinta? Ar trebui izolata cu ceva? Patru dintre difuzoare le voi pune cate unul intr-o incinta. iar celelalte as vrea sa le pun cate doua in aceeasi incinta, doarece sunt pozitionate mai in exteriorul salii. Ar trebui sa le separ? Ce dimensiune ar trebui sa aiba incinta?In legatura cu amplificatorul ... nu sunt intersat sa acopar vocile a 100 de oameni. Doresc un sunet care sa fie suficient pentru a se putea auzi un lecturer.... daca este liniste in sala, ceea ce cred ca imi poate oferi si amplificatorul pe care il am. Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Ok, la faza cu amplificarea ai sa te convingi dupa ce pui in functiune smecheria. Legat de incinte, as avea o intrebare: Care este volumul maxim pe care ti-l permiti sa il faci pentru un difuzor ???? In functie de raspunsul la aceasta intrebare am sa incerc sa te ajut. Link spre comentariu
Vizitator ruben Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Volumul maxim e undeva la 17000 cm3 sau 17 litrii (38x27x17). Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 ok, parametrii difuzorului indica ca difuzorul ar functiona optim intr-o cutie bas-reflex de aprox 40-45litri, dar, avand in vedere ca tu vrei sa faci sonorizare de ambient nu hi-fi sau party-sound, eu zic ca pot fi montate in cutie inchisa, iar volumul de 17 litri disponibil este foarte bun (Qtc-0.76). Cu alte cuvinte le faci o incinta inchisa de 17litri si e perfect. Atentie 17 litri pentru 1 buc difuzor. Daca bagi 2 difuri in aceeasi incinta volumul se dubleaza, adica 34 litri. Link spre comentariu
Vizitator ruben Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 ok. dar incinta ar trebui sa o fac toata din pal sau e suficient sa am un capac din pal si restul incintei sa fie peretele de bca? Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 Daca reusesti sa izolezi bine incinta e suficient sa faci doar baffle-ul (partea din fata) din pal. Link spre comentariu
Vizitator ruben Postat Martie 8, 2010 Partajează Postat Martie 8, 2010 ms mult. sambata o sa le montez. Link spre comentariu
Vizitator ruben Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 inca o intrebare. vreau sa imi iau calblu pt difuzoare. ce dimensiune mi-ar trebui? lungimea max a cablului e undeva la 30 m. 2x0.5; 2x0.75; 2x1 ? Link spre comentariu
ahegyes Postat Martie 10, 2010 Partajează Postat Martie 10, 2010 cat mai groase posibil. 2x2.5mm minim. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum