Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

difuzoare sal

Vizitator ruben

Postări Recomandate

am un amplificator Technics v500 mark II. trebuie sa fac o sonorizare pentru o sala de 25m/10m. ma intreseaza sa folosesc acest acest sistem numai pentru vorbit (microfon). as vrea sa ma incadrez in pretul de 1000 lei. trebuie sa folosesc difuzoare incastrabile in perete. ce imi recomnadati? SAL sunt ok? Ce ziceti de asta?

http://www.somogyi.ro/jsp/folap.jsp?old ... &cikk=4167

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ahegyes

10

• scormonel

3

• alex20alex

2

• rares01

1

Top autori în acest subiect

Ampliful ala are vreo 2*30W reali. Daca mai si folosesti difuzoare cu sensibilitate de 89dB.......ai incurcat-o rau de tot. Pt. asa o sala e nevoie de vreo 2*300w , 2*400W sau chiar mai mult si difuzoare\boxe de 95, 98, 100dB.Techinics-ul ala e o jucarie nu amplificator.

Link spre comentariu

incearca p-audio,cel mai bun raport calitate pret,dupa parerea mea.ca orientare vezi e12-350n,,sau...te orientezi tu dupa preferinte si buget.oricum,cu 30w (15 in 8 ohm) abia zornae,pe cand tu ai nevoie de nivel sonor mare

Link spre comentariu
Vizitator ruben

inteleg ce ziceti voi. dar as vrea 6 difuzoare (de putere mai mica ) pe care sa le conectez serie/paralel , pt ca am facute deja gaurile in pereti , si nu as vrea sa le mai modific. ce mi-ati recomanda?

Link spre comentariu

aualeuuuuuuuu.....Ce buget ai pentru difuzoare? Din cate observ\inteleg eu tu vrei sa bagi doar cate un difuzor simplu in perete - fara filtru, difuzoare separata pe inalte respectiv medii\bas. In acest caz, o solutie oarecare (spun oarecare pt. ca nu cred ca ar fi o solutie foarte buna) ar fi difuzoare de banda larga cu sensibilitate mare. Un astfel de difuzoar costa in jur de 100euro bucata.

Link spre comentariu

cauta aici: http://www.partysound.ro/difuzoare-prof ... 7_107.html

alea sunt difuzoare incastrabile. cauta ceva cu sensibilitate (SPL) cat mai mare.

poti sa cumperi 6 bucati identice pe 4 ohmi si sa legi cate 3 in serie.

ca amplificare eu zic ca merge o statie cu cate 2 TDA7294 in punte/canal, alimentate pe la +/-33V, vor debita in jur de 100-120W pe 12 Ohmi, putere suficienta pentru vorbit .

Link spre comentariu

Hai sa-ti zic ce as alege eu . :jytuiyu Pai tie ti-ar trebui niste difuzoare full range, banuiesc ca nu o sa cumperi si drivere!ce diametru au gaurile? Uite ce cred ca te-ar ajuta :MONACOR SP-155X ( 16 Cm 25w f3-20000 Hz)MONACOR SP-17/4 ( 30w)Sau difuzor de bas : Blue Tech EW-08 EP dar iti trebuie driver! ( nu ca nu ar fi ceva mai bun dar este ieftin )Dar sa nu te astepti la cine stie ce rezultate! :limb:

Link spre comentariu
Vizitator ruben

diametrul la gauri e 40x25*20. cred ca o sa merg pe varianta lui alex20alex (MONACOR SP-155X). o sa iau 8 bucati si o sa le leg serie/paralel pt o impedanta echivalenta de 8 ohmi.

Link spre comentariu

Hmmmm, MONACOR SP-155X ar fi bunicel. Pretul e ok. Problema ar fi sensibilitatea (in unele locuri e 91 in alte locuri 93) si diametrul destul de mic (15cm). Totusi s-ar putea sa faca fata avand in vedere ca iei 8buc. Mai ramane sa faci rost de ceva amplificator decent. Technics-ul iese din ecuatie.

Link spre comentariu

Specificatile producatorului!Impedance (Z) 8Ω Resonant frequency (fs) 70Hz Max. frequency range f3-20,000Hz Music power 50WMAX Power rating (P) 25WRMS SPL (1W/1m) 93dB Magnet weight 380g Speaker type Mounting cutout Ø 146mm Mounting depth 75mm Dimensions 155x155mm Weight 1.25kg

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Pentru sonorizare normala (nu pentru discoteca), amplificatorul ce-l ai este foarte bun. In ce priveste difuzoarele, trebuieste un model de banda larga sa nu te mai complici cu filtre, cum ar fi Visaton VS-MSFR6.5 ce are un pret decent si suna exceptional pe vorba.

Link spre comentariu

Cu sensibilitate de 87dB e mult sub monacor-ul amintit mai sus, iar in ceea ce priveste amplificatorul v500 - mai mult de o camera de 15-20mp nu poti sonoriza cu el nici daca il folosesti numai pe voce. Are vreo 2*35W reali in 4ohmi. In 8 Ohmi e mult mai putim. Sunt combine din alea cu luminite care au putere mai multa....

Link spre comentariu

Pentru o sonorizare de conferinta si 5 wati reali este prea mult in niste difuzoare distribuite in pereti. In astfel de situatii, sonorizarea este necesara ca vorbitorul sa se faca auzit in toata sala, nu sa pleci de acolo cu urechile tiuind ca de la o nunta.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări