Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Convertor VGA(RGB) - PAL/NTSC

Vizitator bobytza

Postări Recomandate

Vizitator bobytza

Salutare tuturor ! As dori sa conectez laptop-ul (iesire VGA - RGB) la un tv mai vechi, grundig. Nepermitand semnal RGB, am nevoie de acest convertor. Problema este ca am cautat la toate magazinele din Craiova acel circuit (AD722) si nu-l gasesc , pe Reclama. Eu sunt incepator, voi majoritatea care utilizati forumul aveti ceva experienta in electronica, va rog mult, daca stiti, sa-mi spune si mie de unde pot cumpara acel integrat sau un echivalent al acestuia daca exista (gasisem eu ceva AD724 - AD725). Va multumesc mult !

------------------------

edit zvasile

http://www.elforum.info/viewtopic.php?p=17653#p17653

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• fenobarbital

2

• marinescug

1

VGA = 640x480 pixeli.VGA e numele generic dat conectorului video in format DB15. Forteaza un monitor uzual sa-ti arate o imagine 640x480.Esti multumit ? Daca da treci la lucru cu urmatoarele amenamente.Ai nevoie de o placa video care sa stie o frecventa de baieiaj pe verticala de 50 Hz. Poti praji usor placa video sau montajul daca apar tensiuni intre masa TV-ului si masa PC-ului, destul de uvual al TV-uri vechi.Solutia eleganta, daca chiar vrei sa folosesti acel TV, un laptop/pc cu TV out, aplicat unui modulator/ mic emitator. Asa ai separare galvanica OK intre PC si TV, fara grija la tensiuni nedorite (pot sa vina si cu ajutorul vecinilor, prin cablul CATV)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

AD724 - RGB to NTSC/PAL encoder, este un IC relativ scump datorita cererii reduse probabil (cam 60RON), insa daca doresti sursa alternativa pentru procurarea lui, te sfatuiesc sa cauti dupa unele placi video PCI cu cipset S3, sau aparate de fotografiat digitale (din preistorie) gen HP215, sau KODAK sau sub ce brand or mai exista. Ca element comul ele au electronica IDENTICA si le poti procura la preturi derizorii (sub valoarea unui pachet de tigari). Iti dau niste poze care sa constituie indicii de cautare.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări