Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Autoaparare

Vizitator Crazy Styx

Postări Recomandate

Vizitator Crazy Styx

Salut,m-ar interesa si pe mine o schema, ceva de un dispozitiv audio cu multi decibeli, pentru autoaparare...Am citit ceva despre generatoare de frecvente inalte / ultrasunete dar nu am gasit nici o schema care sa fie practica si usor de realizat, portabil, deci cu tensiune mica de alimentare (ceva gen 9/12V)sunt incepator dar ma descurca in realizarea unui montaj electronic...montajul vreau sa-l folosesc impotriva cainilor dar si a oamenilor cu reavointa... Sper sa fie cineva pe aici care ar putea sa ma ajute...Multumesc,Styx

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• +_Florin_+

3

• remus68

3

• GeoMar

2

• sorinpavel

2

Top autori în acest subiect

:rade: In primul rind, omul NU aude ultrasunetele ! Daca faci un dispozitiv care sa emita o frecventa ridicata cu o intensitate foarte mare, impotriva "oamenilor cu rea vointa" (!), daca dispozitivul ar functiona si ar fi asupra ta, de ce ar avea influenta numai asupra acelui om rau si nu te-ar afecta si pe tine ?
Link spre comentariu
Vizitator Crazy Styx

ma refer la sunete de frecventa inalta, cu ceva cantitate de decibeli :nas: sunt constient de faptul ca voi fi si eu "afectat" de sunet dar intr-o masura mai mica datorita dispozitivului indreptat spre :sparge: ma rog... nu e cazul sa vorbim de difuzoare unidirectionale dar ceva mai practic gen un tweeter goarna cu piezoelectricla faza cu ultrasunetele nu m'am exprimat corect... impulsul meu a fost ca ultrasunetele alunga animalele dar la fel de bine o face si sunetul puternic...am sa ma mai documentez mai exact ce frecventa imi fac timpanele sa vibreze puternic spre stresant :nebunrau: ... si poate ma ajuta cineva la realizarea unui generator de acel gen...multumesc.

Link spre comentariu

Solutii ar mai fi ! ..... :smt064 :violent3: :2loser: icon_axe :smt075 Sau du-te la un curs de autoaparare !

impulsul meu a fost ca ultrasunetele alunga animalele dar la fel de bine o face si sunetul puternic

De curiozitate : ai incercat vreodata sa tipi la un caucazian sau rottweiller sa vezi ce se intimpla ? Pentru inceput, se vor uita, foarte, foarte curios la tine ... apoi, pentru scurt, timp vei observa dantura puternica dupa maxilarul inferior ... apoi ...
Link spre comentariu

OFF TOPIC...Pt. caini : pietre , lemne , un shpitz in cap daca e mic, urcatu' in pom....etcPt. oameni cu intentii rele : un pump/shpitz/genunchi/orice obiect in bijuteriile de familie si nu se mai ridica de jos vreo jumatate de ora (daca dai bine) .....dai si fugi :rade:

Link spre comentariu

Cred ca era vorba de un montaj de alungat caini,dar sincer nu mai stiu pe unde se mai gaseste.Fiind vorba de frecvente inalte,astea nu prea sunt periculoase pentru oameni pentru ca omul devine surd si complet nesimtit de la o valoare in sus.In schimb daca vorbim de frecvente joase treaba se complica,tesuturile moi din corpul uman nu se comporta prea bine la ele.Sonic weapon :rade: Search on google.Faptul ca sunt o realitate e cat se poate de cert.E suficient sa faci proba in fata unor difuzoare de bas puternice,mai ales dupa ce ai consumat ceva..sa zicem suc.Disconfortul apare rapid,mai ales daca ai si ceva burtica :ras: La nivel de incepator sau de DIY e aproape imposibil fiind vorba de puteri mari si tehnologii destul de bine ascunse.Dar cine stie

Link spre comentariu

Infrasunetele sunt daunatoare si creeaza disconfort, e adevarat, dar imagineaza-ti ce statie, ce putere plus dita-mai difuzorul ar trebui sa aiba la el ca sa-l determine pe atacator sa plece! :ras:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări