Vizitator grizzlee Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 SalutMi-am luat recent un amplificator pe 6-12 ohmi iar boxele mele au 4 ohmi.Statia are consum la retea de 150W ceea ce inseamna ca probabil are cam 60-70W pw canal.Am gasit niste rezistente de 4ohmi si 50W dar costa cam 27 ron bucata,ceea ce m-a facut sa ma orientez spre rezistente mai mici si asa am gasit rezistenta de 2,2 ohmi si 17W.Intrebarea mea ar fii daca ajunge asa o rezistenta pentru boxele mele?Avand in vedere ca stau la bloc cu nishte vecini moshi si babe,nu o sa ii dau prea tare. Mersi Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 daca statia are consum de la retea 150W, nu are mai mult de 45W pe canal. daca zici ca n-o sa asculti tare, poti lega direct boxele la amplificator, si n-o sa se intample nimic. problema apare la volum mai mare, cand curentul prin finali poate ajunge la valori periculoase pentru ei datorita impedantei de sarcina mici. Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Eu unul nu as risca sa leg boxele fara rezistenta, mai ales daca ampliful este mai vechi. Pe vremuri nu se faceau cu protectie si daca totusi dai un pic mai tare muzica risti sa arzi amplificatorul. Rezistenta de 2,2/17W e suficient, pt ca puterea se imparte intre boxa si rezistenta. O rezistenta de 17W duce un curent de aprox 2.8Amperi. Acest curent dezvolta in boxe o putere de aprox. 31W. Prin urmare 17WRezistenata + 31Win boxe rezulta o putere totala absorbita de 48W ceea ce e exact cat are ampliful tau. Link spre comentariu
Vizitator grizzlee Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Multumesc pentru raspunsurile rapide.Am sa iau atunci rezistentele de 2,2 ohmi si 17w Link spre comentariu
Vizitator Mosneagu Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Chiar nu va inteleg pe voi...Eu am un amplif Technics su-7300k, si la o petrecere am pus o boxa de 3.6 ohmi, masurata cu multimetrul, si a mers in blana toata noaptea...si nu s-a intamplat nimic.Cum spuneti ca afecteaza finalii? sau finalii mei sunt rezistenti?Si cu consumul de retea la mine e de 450 de watts parca... pe 2 canale..Deci clar ca nu are nici 50 de watts/ch Ma irita faptul ca spuneti ca se ard finalii...Mie nu mi s-a ars pana acum nimic la ea...doar cateva sigurante accidental prin scurtcircuit Link spre comentariu
alex20alex Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 "Mosneagu"Pai dupa cate stiu eu al tau inghite 4 ohmi , si boxele pe care le-ai masurat probabil au impedanta 4 Ohmi si legat de consum are 400W si putere 2x41W Link spre comentariu
zal Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Rezistenţa e una, impedanţa e alta, la difuri. Impedanţa e mai mare, o formulă băbească e Z=Rx1,25. Link spre comentariu
remus68 Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Ma irita faptul ca spuneti ca se ard finalii Mai tare te va irita dupa ce se vor arde ! Link spre comentariu
ahegyes Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 "Mosneagu"Pai dupa cate stiu eu al tau inghite 4 ohmi , si boxele pe care le-ai masurat probabil au impedanta 4 Ohmi si legat de consum are 400W si putere 2x41W Corect. Totusi, cautand pe net se pare ca 7300k are 2*41W\8ohmi si 2*60W\4ohmi la un consum de la retea de 400W. Sa nu uitam ca acesta este un amplificator din 1977 si astfel se explica randamentul mai scazut. Asta nu schima cu nimic faptul ca acest amplif merge bine merci cu o impedanta de 4 ohmi. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Din consumul de 400W se scad cei 100W ptr priza auxiliară (switched), rămîn 300W, înmulţit cu 40% cît e randamentul unui amplif în clasă AB, dă 120W, deci cei 2x60W sînt perfect reali. Mai ales că încă nu intrase Matsushita în perioada mincinoasă de la mijlocul anilor 80 şi începutul anilor 90.Aşa e randamentul la un amplif clasă AB, sau crede cineva randamentele de 90% care se trombonesc astăzi?Totuşi trz finali sînt destul de slabi ca putere şi pe sarcină de 4 Ohmi se vor încinge ca dracu la putere mai mare, trafo şi puntea la fel. Link spre comentariu
Vizitator Mosneagu Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Domnule zal, aici aveti dreptate.Mi s-a ars traful o data, l-am rebobinat si am renuntat la priza auxiliara, nu mai am comutatorul de 110v, s.a.m.dO intrebare pe langa subiect. Exista vreun final care sa fie compatibil cu cel din amplificator?Din cate imi aduc aminte sunt 2 perechi, 2 de un fel, si 2 de alt fel.In caz ca se ard finalii, ii pot inlocui cu altceva? In afara de alt etaj final. (am inteles ca e complicat de la un electronist "batran") Link spre comentariu
zal Postat Februarie 18, 2010 Partajează Postat Februarie 18, 2010 Păi la alimentarea lui, merg mai multe, dar mai ales trz ''universali'' de azi, 2SA1943/2SC5200.Schema e chiar simplă. Link spre comentariu
scormonel Postat Martie 2, 2010 Partajează Postat Martie 2, 2010 Daca vei pune rezistente pe boxe vei strica comportamentul dinamic si vei micsora factorul de amortizare pe care-l exercita amplificatorul asupra difuzoarelor. Membranele difuzoarelpr nu vor mai urmari cu exactitate semnalul dat de amplificator ci vor avea o deplasare in functie de frecventele de rezonanta ale lor si ale incintelor. Vei avea un sunet plat, fleoscait si sters, nenatural. Amplificatoarele se construiesc cu impedanta de iesire cat mai mica posibil sa aiba autoritate in fata comportamentului oscilant al membranei, adica nu o lasa sa se miste cum vrea ea ci o amortizeaza. Daca pui rezistenta serie, strici totul. Vei obtine un sunet cam ca la amplificatoarele pe lampi ce au o rezistenta de iesire mare si nu pot tine difuzorul in frau datorita transformatorului de iesire. Solutia optima ar fi sa pui un transformator de retea la amplificator mai sanatos, finali mai sanatosi si sa modifici etajele finale sa poata functiona pe 4 ohmi. Link spre comentariu
Vizitator smileybest Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 Scuze ca intreb dar am considerat ca nu are rost sa deschid alt subiect ,pe spatele statie mele scrie switched 300w max as dori sa sthiu si eu ce inseamna ca nu ma prea pricep daca ma poate ajuta cineva va multumesc frumos! Link spre comentariu
corneillus Postat Septembrie 6, 2012 Partajează Postat Septembrie 6, 2012 adica in priza din spatele statiei poti alimenta o alta scula care sa consume maxim 300 w. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum