costilx Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Buna,am 8 tranzistori d1453 sau cum le mai zice 2sd1453,problema e cami indica baza pe mijloc iar pe pini din laterale sunt pe scurt,ma refer unul cu altul fata de cel din mijloc e ok,ce ar putea fi,sunt strapunsi sau asa e normal. Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Pe ce scala a instrumentului ai masurat? Daca ai masurat pe X1 ohm si iti arata 0 poti sa ii arunci. Uita-te in foaia de catalog si te lamuresti cum ar trebui sa-ti indice instrumentul. Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 instrumentul meu e digital meter.unde masor eu tranzistori este locul unde imi arata o dioda si e si cu sunet, buzer sau cum se zice,deci pinul din mijloc imi indica baza imi da 1200 si ceva la ambi pini adica baza-emitor si baza-coloctor,iar daca pun emitor colector imi da cam 40-70 si buzerul suna car fi pe scurt.Parea mea e ca nar trebui sa sune buzerul orcum as controla pini. Link spre comentariu
vio2007 Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Vezi ca tranzistorul tau are intre B-E integrata o rezistenta de 70-80 ohmi ,iar intre C-E o dioda :http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/108254/ETC/2SD1453.html La masurare trebuie sa tii cont si de ele !!Baza nu este pe mijloc cum spui tu. Link spre comentariu
tehtronics Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 baza nu este in mijloc, ci colectorul !!!este un tranzistor final linii cu dioda C-E si rezistenta B-Eordinea pinilor este: cu marcajul spre tine si pinii in jos, de la stanga spre dreapta B-C-E Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 da asa este,b-c-e,le-am masurat rezistenta si 6 din ele erau 51-55,unul 60-62 si ultimul 70,72 ohm.e vreo problema ca nu indica toti la fel. Link spre comentariu
zal Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Aşa e normal să indice aparatul, o joncţiune cu cît e mai ''puternică'' are rez directă mai mică şi invers.Văd că în continuare nu ai încredere în datele trz, deşi găseşti totul în ele. Link spre comentariu
costilx Postat Februarie 16, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 16, 2010 Domnu zal sunt lucruri pe care nu le stiu chiar destul de multe incerc sa ma descurc cum pot si din ce stiu, ce nu mie clar intreb,la cum esti tu zal ,remus68,jimmy si multi alti de pe acest forum,eu si ca alti incepatori sau putin mai avansati vrem sa invatam cat mai mult,cand o fi la nivelu vostru o sa treaca ceva tinp,vreau si eu un catalog al componentelor,de exemplu:vio2007, mi dat datele despre acel tranzistor,nu ma refer la voltaj,watti sau amperi,aste le stiu si eu sa caut,mia placut cum era tranzistorul,baza emitor acea rezistenta,colector emitor acea dioda,ti-arata exact cum e in interior,la acest tip de catalog ma refer mai explicit despre componente,sunt foarte sigur ca sunt destule componete care nu le stiu cum lucreaza.etc. Link spre comentariu
costilx Postat Aprilie 13, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2010 Am intrat in posesia a doua radiatoare care au 4 tranzistori 2sd424 si presun ca 2sb554 sunt perechea lor,m-am uitat la datele despre 2sd424 si arata bine 180v,150w,ce vreau sa stiu cit de bine sunt vazuti m-am uitat si la preturi si sunt destul de scumpi daca sunt recomandati pentru amplificatoare as lua si perechea lor. Link spre comentariu
remus68 Postat Aprilie 13, 2010 Partajează Postat Aprilie 13, 2010 vreau si eu un catalog al componentelor http://www.alldatasheet.com/http://www.datasheetcatalog.com/Deasemenea, poti cauta o componenta si direct pe Google:http://www.google.ro/Nu vad de ce nu ar functiona tranzistorii propusi de tine, dar eu prefer MJ15024/15025, tot in capsula TO3. Link spre comentariu
costilx Postat Aprilie 13, 2010 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2010 am aceste siteuri pe care caut documentatie despre tranzistori, ms pentru intentie.ce spui remus,de 2sd424 il recomanzi pentru amplifiuri,eu nu l-am intilnit pina acum si nu stiu cit de bun e. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum