Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

vumetru EM 84

djx700

Postări Recomandate

Filamentul il alimentezi la 6.3 V dintr-un transformator presupun. Anodica o poti prelua de la retea (o redresezi si o filtrezi) --ATENTIE -> nu e recomandata aceasta alimentare cand conectezi Vu-metrul la computer. -- ai nevoie de separare galvanica adica de transformator altfel risti sa ai surprize neplacute...Lampa are nevoie de cateva secunde pana filamentul se inroseste si se aprinde ca mai apoi sa se deschida "cortina" luminoasa. :da

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 78
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• djx700

37

• Kosmin

9

• adicontakt

7

• Nita Mihai Cristian

6

am traf de 6 v si 180 v cu 180ma------------------------------------------------------filamentul nu se aprinde dar lampa se incalzeste am tinut-o 1 minut si ceva si era calduta dar nu vad nici un filament aprinspoate fi arsa?------------------------------------------------------Am facutoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo era lampa defecta !!!!! canta nu am murit nu am ars nua facut boom semnalul este cam slab lampa nu are cursa lunga la afisaj ... am pus cond de 470 nf 275v pe intrare pun de 100nf 100v?-------------------------------------------------------l-am schimbat tot degeaba

Link spre comentariu

Daca mai vad posturi consecutive voi inchide topicul!!Ai butonul "Modifica" asa ca foloseste-l!!Eu cred ca era o chestie de bun simt sa fi citit macar cateva topicuri de pe aici si sa iti dai seama ca tuburile nu se incalzesc in 2 secunde(fie ele cu incalzire directa sau indirecta), nu mai zic sa te fi uitat in foile de catalog la un EM84 sa vezi ca acolo scrie temperatura tubului in functionare in jur de 120gradeC, temperatura la care nu cred ca mai puteai sa tii tubul in mana.

am gasit o dioda 1n5819 dar tot degeaba e slab semnalu :sparge:

pai si nu ajungi tot la schema (recomandata de mine) cu un tranzistor preamplificator de semnal?Revenind la foaia de catalog... tot acolo zice ca pt o deplasare maxima a benzii luminoase e nevoie de minus20v pe grila, deci ar trebui o variatie 0V la minus20V.
Link spre comentariu

gata lampa merge super multumesc tuturor userilor care m-au ajutat ! in special userului MISA

acum urmeaza sa fac cablaju pt vumetre si sa ma ocup de amplificare :da

o sa fac un preamplificator cu 6N2P poate se aprinde pana la maxim :)

un video cu lampa in actiune !

http://tinypic.com/player.php?v=25a5jpx&s=6

am pus mana pe anodica si pe catod si m-a zguduit oleaca :rade: a fost mijto :da

Numai Bine !

Link spre comentariu

am scos si eu dintr-o schema preamplificarea dar nu cred ca e corecta !vreau sa maresc semnalul la vumetru !

Ce te face sa crezi ca nu e corecta schema ?Cu alte cuvinte : pe ce te bazezi ????
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări