Vizitator nevora21 Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 buna, vreau si eu sa construiesc un potentiometru digital (ex. PT2253) dar cu afisaj cu 7 segmente, are cineva ceva idei....scheme? Link spre comentariu
francezu Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Integratul are la pinul 8 (DCO) o iesire in curent proportionala cu treapta de volum reglata. Daca se monteaza la acel pin o rezistenta de 1kohm ( vezi datasheet ) la bornele acesteia se culege o tensiune proportionala cu treapta de volum. O idee ar fi citirea acelei tensiuni cu un voltmetru cu scala de 2000 mV (2V) realizat de exemplu cu ICL7107 la care se utilizeaza numai primii doi digiti. Link spre comentariu
Vizitator nevora21 Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 ...credeam ca exista ceva mai simplu...dar multumesc oricum, daca nu gasesc nimik mai simplu... asta e am sa il fac pe asta Link spre comentariu
francezu Postat Februarie 22, 2010 Partajează Postat Februarie 22, 2010 Eu zic ca e destul de simplu asa, ce te faceai daca ic-ul avea un port spi sau i2c si trebuia sa comunici cu el cu ajutorul unui microcontroler? Tensiunea aia trebuie interpretata cumva si afisata intr-un mod cat mai convenabil,de aceea am facut referire la voltmetre digitale. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum