Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Achizitionare multimetru

Vizitator alin_inf

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Spitfire

1

• zal

1

• +_Florin_+

1

• Th3_uN1Qu3

1

Top autori în acest subiect

In general ce e mai scump e si mai bun :da Daca ne referim la multimetrele digitale care se gasesc actualmente pe piata, precizia masuratorilor nu difera prea mult insa domeniul de masurare a tensiunilor/curentilor este mai extins la cele scumpe.Este bine sa ai in dotare un multimetru digital si unul analogic.

Link spre comentariu

Corect, ptr analogic un MAVO3, Ţ4312-4315, sau cele poloneze şi RDG-iste echivalente, chiar dacă toate au peste 20 ani sînt de calitate. Foarte bune la măsurarea tensiunilor care variază rapid sau pa scalele de ohmmetru poţi verifica condensatori.La digital e puţin mai complicat, sînt diferenţe între aparate echivalente, de exemplu, unele indică pe scala cea mai mică a ohmmetrului (de regulă 200 Ohmi) de la 0 cu testerele în scc, altele arată şi rez firelor testerelor, la fel sînt mici diferenţe pe scalele de voltmetru, mai ales la tensiuni alternative. De regulă multimetrele care au şi capacimetru, temperatură, betametru... şi costă maxim 40-50 lei, sînt mai slabe pe aceste dotări. Caută unul care măsoară tensiuni ca/cc, curenţi ca/cc şi mai ales rezistenţe pe gamele 200, 2k, 20k, 200k, 2M, 20M, 200M, ultima e foarte utilă la măsurarea rez de izolaţie a anumitor piese sau condensatori mici şi la rez inversă a joncţiunilor diodelor şi trz. Scala cu semnul de diodă e numai ca să-ţi faci o ideie despre mărimea pastilei de siliciu, o rez mare indică o joncţiune mică şi invers. Astea le deprinzi cu puţină experienţă.

Link spre comentariu

DT-9208A, ai la el si frecventmetru, si sonda de temperatura, si "logic-probe"-utila la multe, si nu costa decat 40 lei.Consuma 0,8mA de la bateria de 9V, daca pui o alkalina uiti de ea, are "chilotel de protectie".

Link spre comentariu

Mersi de sfat, are un prieten M890G si face treaba ca lumea, vroiam sa'mi iau si eu unul dar vad ca asta pe care il recomanzi tu e mai ieftin si stie ceva mai multe. :da Eu am un amarat de DT830B (de fapt 2, unul cu display mai mare si carcasa mai teapana dar tot aia e inauntru), si cautam ceva mai bun. In principal ma enerveaza la 830B ca nu are scala de 2v AC, si ca nu merge cum trebuie testerul de tranzistori, are contactele in partea de jos, si daca nu au picioarele lungi sa ajunga pana jos nu indica nimic.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări