Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme incarcare dell d600

Vizitator stefanservice

Postări Recomandate

Vizitator stefanservice

problema incarcare dell d600, am 4 placi de baza dell d600 cu aceeasi defect, nu recunosc incarcatorul, din aceasta cauza apar doua probleme : 1 nu incarca bateria si 2 pentru ca in bios nu recunoaste incarcatorul (bios, power management, power suply =unknown device) calculatorul merge la 500mHz desi are procesor centrino mobile 1600Mhz. daca ii pun un acumulator incarcat pe alt dell d600, perge la frecventa reala. pe placa de baza are mufa cu trei pini: -, + si ID. urmarind cablajul de ID am gasit o rezistenta fuzibila arsa dupa care un npn explodat. am inlocuit cele 2 piese cu unele originale de pe placi dell dar rezultatul este acelasi, am fost la alti colegi de breasla in Pitesti si deasemenea gheata la mal. nu am gasit pe net nicio parere de bun simt. este o problema des intalnita, cauza fiind mufa de incarcare rotunda de laptop dell si hp care au ID-ul pe pinul central, masa pe exterior si ATENTIE: +19,5V pe interior (la hp +19V). in momentul in care se inverseaza ID-ul cu +ul (cum multi "meseriasi" ar fi tentati) se arde fuzibila si tranzistorul NPN rezultand efectele de mai sus. incarcatoarele si acumulatorii testati pe laptop sunt originale si verificate pe alt dell d600 este o problema care ma roade de mai multa vreme, ma scuzati daca am dat prea multe indicatii, rog seriozitate, multumesc :jytuiyu

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• junior

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator smart-refill

SalutAm si eu un Dell Inspiron 600M, care are aceeasi problema cu al tau. Nu a mai recunoscut incarcatorul, dupa care am incercat sa il alimentez direct, introducand cei 19V dupa mufa de alimentare. rezultatul a fost ca am ars un tranzistor de pe placa de baza. Spune-mi, te rog ce ai facut pana la urma. Te rog sa imi dai un sfat.Multumesc.Sorin

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări