gabiz_ro Postat Februarie 14, 2010 Partajează Postat Februarie 14, 2010 Vreau sa fac un patch in bios sa rescriu niste adrese in memorie.De exemplu sa scriu la adresa 0x8000fa90 valoarea 40Cum pot face asta?Din ce am vazut in unele exemple si adresele de memorie arata diferit.ceva de genul mov ax, 40mov 08000fa90h, axe bine?Nu am cunostinte de programare asa ca daca cineva imi poate face un ... sablon ceva dupa care sa ma ghidez m-ar ajuta enorm.Inca o intrebare am inteles ca ax e registru dar am gasit multe variante ale denumirii ,ax bx etc poate avea orice denumire?Daca vreau sa scriu mai multe adrese pot folosi acelasi registru? Link spre comentariu
godFather89 Postat Februarie 25, 2010 Partajează Postat Februarie 25, 2010 mov [adresa], valoare. Mai trebuie sa specifici si dimensiunea ca el nu stie daca e vorba de 1, 2 sau 4 octeti. Invata asamblare inainte sa strici bios-ul. Link spre comentariu
gabiz_ro Postat Februarie 28, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 28, 2010 Nu e nici o problema daca-l stric,il pot reprograma separat.De fapt nu era vorba de adrese de memorie ci de registrii pci ai unui controller.Am reusit sa-i rescriu pe cei care voiam dar inca nu am terminat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum