bogdan546 Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 da,am vazut ,dar la 161 lei se mai adauga ceva la transport . am vazut ca nici macar circuitul nu este mai ieftinam vazut ca nu se gaseste in europa kitul Alta varianta ? Link spre comentariu
danb1974 Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Cum s-a mai spus, alimentezi sursa care o depanezi dintr-un traf se separare (230V:230V)Sau foloseste doua canele de osciloscop (doar virfurile sondelor) si te uiti la semnalul diferenta, nu cred ca tine daca niciunul din punctele de masura nu e oarescum stabil fata de pamintare sau masori tensiuni mari Link spre comentariu
bogdan546 Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 care ar fi calculul la un transformator 1:1 sau daca se gasescte gata facut .la un consumator de 150w maxim ? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Septembrie 9, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 9, 2010 Traful 1:1 are 2 infasurari cu muuulta sarma. Cate spire iti ies calculate in primar, atatea pui si in secundar. Eu o sa merg pe alta varianta si anume un SMPS 220 - 315v DC. Care are avantajul ca e mult mai mic, am piese pt el, si se poate regla tensiunea de iesire. Din moment ce il voi folosi numai pt testat surse in comutatie, nu am nevoie neaparat sa dea curent alternativ.Mai e o chestie... Uite cum am dus eu la capat primul meu SMPS alimentat de la priza (de 400W), fara sa fac masuratori in primar... Prin definitie transformatorul transfera energia din primar in secundar. Atunci e foarte simplu - pui osciloscopul pe secundarul trafului de comutatie. Orice chestii dubioase din primar se vor reflecta in secundar. Link spre comentariu
bogdan546 Postat Septembrie 9, 2010 Partajează Postat Septembrie 9, 2010 l-am intrebat pe Oleg si ma costa 48$ cu transport kit-ul ne asamblat . La farnell costa peste 200 numai integratul Link spre comentariu
moro Postat Septembrie 10, 2010 Partajează Postat Septembrie 10, 2010 Legat de izolarea gavalnica a osciloscopului, patisem lucrul asta acum un an cand am prajit o pereche de igbt-uri dintr-un aparat de sudura incercand sa vad semnalul din primar, abia apoi inseriasem un bec si ma intrebam de ce naiba imi sare siguranta de la contor , dupa care mi s-a "aprins" siguranta mea si am vazut ca osciloscopul si priza incare era bagat aveau pamantare, cand am facut un test de continuitate intre masa sondei si firul de impamantare din cablu de alimentare exista.Asa ca am desfacut osciloscopul sa vad cu ce se rumega alimentarea acestuia si am vazut un transformator de alimentare urmat de un choper pt tensiunile tubului, am desfacut pur si simplu legatura osciloscopului de la firul care duce catre cordonul de alimentare si de atunci n-am mai avut nici pe cucu cu sursele, masor linistit atat in full bridge cat si half la tensiuni de 300-400V.Inainte sa va complicati cu transformatoare de separare si surse in comutatie desfaceti osciloscopul sa vedeti ce alimentare are, bineinteles ca cele de generatie mai noua care au smps integrat vor fi nevoite sa aibe separatie prin traf, unul cu putere de pana in 150W si raport 1:1 este arhisufficient Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Septembrie 10, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 10, 2010 La mine nu e stabil osciloscopul daca nu are impamantare, prefer sa'mi fac o sursa izolatoare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Dar daca aparatul care trebuie depanat se alimenteaza printr-un traf separator,atunci masa osciloscopului nu mai face nici o belea,sau ma insel?Si exista si sonde gen 50:1 ? Link spre comentariu
moro Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 nu te inseli, doar sa nu aibe vreo masa comuna cu impamantarea Link spre comentariu
cipriyan123 Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Dar daca aparatul care trebuie depanat se alimenteaza printr-un traf separator,atunci masa osciloscopului nu mai face nici o belea,sau ma insel?Si exista si sonde gen 50:1 ?nu cred ca exista sonde cu acest raport....am vazut sigur sonda cu raportul de 100/1. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 nu te inseli, doar sa nu aibe vreo masa comuna cu impamantareaOdata ce se foloseste traf izolator la montajul de masurat , nu mai conteaza ca are osciloscopul impamantare .Impamantarea osciloscopului se poate anula simplu , folosind un prelungitor mai prost fara impamantare . Oricum nu e recomandat sa se masoare asa , evident exista riscul sa te curentezi . Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Daca esti bustean oricum te curentezi.Cu o sonda de 100,nu prea ai sanse ,dar daca insisti...si mai e si creionul de faza. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Traful 1:1 are 2 infasurari cu muuulta sarma. Cate spire iti ies calculate in primar, atatea pui si in secundar. Eu o sa merg pe alta varianta si anume un SMPS 220 - 315v DC. Care are avantajul ca e mult mai mic, am piese pt el, si se poate regla tensiunea de iesire. Din moment ce il voi folosi numai pt testat surse in comutatie, nu am nevoie neaparat sa dea curent alternativ.Pt teste complecte ,ai.Alimentezi in alceva decat alternativ sinusoidal si poate ai surprize la real. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Septembrie 11, 2010 Autor Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Pt teste complecte ,ai.Alimentezi in alceva decat alternativ sinusoidal si poate ai surprize la real.Ce surprize sa am? In afara de eventualul riplu de 50Hz, dar ala depinde de conzii din primar, de nimic altceva. Link spre comentariu
Vizitator tyc Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Nu stiu ,dar erau niste ingineri care umblau inebuniti dupa o sursa de ca sinus...ca si ei cu asta se ocupau(cu SMPS),dar aveau nevoie de sinus pt teste si lucrau la firma,daca bubuiau ceva igbturi,ce?sant alti la magazin. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum