Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Am si eu o intrebare pt voi - ce caracteristici trebuie sa aiba un osciloscop cu care sa pot depana surse SMPS, si vreau sa stiu daca pot gasi unul la 300-400 ron sh. Mentionez ca nu am mai lucrat cu osciloscopul pana acum deci daca se poate va rog sa'mi spuneti si ce sonde si alte chestii imi trebuie la el. Link spre comentariu
danb1974 Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Sursele astea merg la 50-100khz asa ca nu e problema de frecventaProblema e ca daca vrei sa te bagi la masurat in primar (1) iti trebe transformator de separare (+ bec serie ca nu se stie de unde sare scurtul) ca altfel o sa ai joc de artificii cu fum dens si (2) trebuie sa poti masura sute de volti - eu am sonda 10:1 si nu mi-e suficient sa vad toata frumusetea de sinusoida de la renelSi asa tre sa fii atent unde legi masa de la sonda si ce atingi, mosfet-urile nu au nevoie de mult ca sa intre in comutatie Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 Traf de separare banuiesc ca trebuie sa fie tot cu miez de ferita pt comutatie nu? N'ar fi problema sa fac unul d'asta, ca miezuri identice am destule. Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 mai de graba un traf de retea de putere adecvata, cu raport 1:1 intre primar si secundar, iar pe intrare poti sa-ti mai faci tu un divizor rezistiv. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 mai de graba un traf de retea de putere adecvata, cu raport 1:1 intre primar si secundar, iar pe intrare poti sa-ti mai faci tu un divizor rezistiv.D'asta am deja. Deci ca sa inteleg sigur, ma incadrez in cei 300 ron? Cam dupa ce tip de osciloscop sa ma uit? Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Nu e nevoie de osciloscop pentru depanarea surselor . Eventual pentru vizualizarea riplului pe vreo tensiune secundara unde s-au uscat condensatorii . Se schimba electroliticii sau alte piese defecte si gata ... Piesele astea se detecteaza cu multimetrul si multa experienta . Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Februarie 15, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 15, 2010 Asta stiu dar am zis "depanare surse" in sensul ca vreau sa invat sa fac eu surse SMPS si nu prea cred ca o sa'mi iasa chiar din prima. Link spre comentariu
moro Postat Februarie 15, 2010 Partajează Postat Februarie 15, 2010 Parerea mea, un osciloscop pana in 10 mhz este boboc, chestia cu separarea prin transformator nu prea ii vad rostul, si de ce spun asa. Sunt sonde care duc 1000V, iar pentru hobby in smps ti-ar fi boboc Link spre comentariu
Kosmin Postat Februarie 16, 2010 Partajează Postat Februarie 16, 2010 Sunt sonde care duc 1000V, iar pentru hobby in smps ti-ar fi bobocNu sunt asa acesibile aceste sonde de 100:1 sa nu zic 1000:1, cele mai uzuale si usor de gasit sunt 1:1 si 10:1. Link spre comentariu
daniel_smd Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Transformatorul este folosit pentru izolarea galvanica fata de retea a osciloscopului ( masa osciloscopului este conectata la impamantare). Eu am folosit un osciloscop romanesc E0102 (cumparat cu 40ron)+ sonda 10:1, pentru a vedea semnalele intr-o sursa de calculator ( partea de inalta tensiune). Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Si nu era mai simplu atunci sa folosesti un steker fara impamantare ?Traful izolator se foloseste pentru montajul de masurat , pe langa faptul ca nu ai grija impamantarii nici nu te poti curenta . Link spre comentariu
daniel_smd Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Eu am izolat steckerul. dar nu e o solutie ideala, in cazul asta masa osciloscopului + carcasa osciloscopului se comporta ca o antena, si nu pote fi folosit pt masurari delicate, desi nu e problema pe partea de inalta tensiune.Si ce traf folosesti ptr a masura 100khz... sau mai rau 500khz la 500Vpp cat are o sonda? sa nu mai vb de inductanta ce o introduce in montaj. Eu sincer nu am vazut asa ceva. Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 17, 2010 Partajează Postat Februarie 17, 2010 Domnule , se alimenteaza sursa sau ce ai de masurat si nu are separare galvanica printr-un traf separator de alimentare 220 - 220 . Nu e traf pentru sondele de masura . Eu am izolat steckerul. dar nu e o solutie ideala, in cazul asta masa osciloscopului + carcasa osciloscopului se comporta ca o antena, si nu pote fi folosit pt masurari delicate, desi nu e problema pe partea de inalta tensiune.Ce antena ? Nu se comporta deloc ca o antena daca masa osciloscopului ( tresa cablului ) o conectezi tot la masa montajului in care masori cum e firesc sa o faci . Carcasa osciloscopului se leaga la inpamantare din motive de electrosecuritate , ca orice aparat care are parti metalice ce le poti atinge . Link spre comentariu
bogdan546 Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 am un osciloscop pentru pc si nu stiu cum sa ii fac separare galvanica pentru a putea sa il folosesc la masuratori in surse Care ar fi solutia ? Link spre comentariu
florincccc Postat Septembrie 8, 2010 Partajează Postat Septembrie 8, 2010 http://www.analog.com/en/circuits-from- ... 59/vc.html http://www.circuitsathome.com/mcu/usb/usb-isolator Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum