amatorul Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 cum se calculeaza curentul care il trage condensatorii de filtraj la incarcare? imi cer mii de scuze daca s-a mai discutat despre asa ceva dar nu am gasit subiectul! Link spre comentariu
srdjan Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 presupui ca al tau condensator este descarcat complet. deci toata caderea de tensiune se regaseste pe rezistenta serie cu condensatorul studiat. daca sursa ta e de 12V sa zicem atunci curentul va fi 12/R. acuma ramane de vazut daca R este doar rezistenta interna a sursei sau intr-adevar ai o rezistenta serie cu condensatorul extern sursei, caz in care Ri si Re se aduna rezultand acel R folosit in calcul. Daca nu ai inteles nimic cauta legea lui Ohm, teorema lui Thevenin si te vei lamuri singur. Daca vrei sa calculezi curentul dupa un timp t vezi ca e o functie exponentiala incarcarea condensatorului. Link spre comentariu
Relav Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Daca stapanesti cat de cat matematica citeste aici http://forum.softpedia.com/lofiversion/ ... 12510.html Link spre comentariu
amatorul Postat Februarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2010 eu nu aa inteles care e acea rezistenta,ca eu nu o am. condensatorii ii folosesc la alimentarea unui ipa400 Link spre comentariu
EmyRulz Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 Sa inteleg ca tu vrei sa calculezi curentul tras din transformator intr-o sursa de alimentare adica redresor+ cond de filtraj. In acest caz, trebuie sa tii cont de faptul ca acel condensator se incarca doar intro perioada scurta de timp, atat timp cat diodele sunt in conductie. Rezistenta prin care se incarca este rezistenta echivalenta a transformatorului( care se calculeaza reflectand rez din primar in serie cu rez de iesire a prizei) + rez infasurarilor in secundar + Ron diode + rez cablurilor. Totusi, calculul NU este evident! Paradoxal, valoarea sa NU depinde semnificativ de marimea condensatorului!, atata timp cat valoarea este suficienta pentru a avea un riplu relativ mic(daca valoarea cond. este foarte mica si riplul este excesiv atunci depinde, dar nu este cazul unei surse de alimentare corect dimensionate). Depinde in schimb masiv de sarcina.Va las pe voi sa va prindeti de ce(am obs ca demonstratiile matematice nu sunt citite pe aici si deci n-are rost sa ma chinui). Va dau doar un "hint" cand cond este mai mic, riplulul este mai mare, deci diferenta de tensiune cu care trebuie incarcat cond mai mic pe perioada conductiei este mai mare. Eu zic ca cel mai bine faci o simulare si te lamuresti. Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 E cam greu de simulat pentru ca toate rezizstentele alea sunt de fapt necunoscute. Mai bine ai putea vedea pe un osciloscop.Pe de alta parte, nu a zis nimeni nimic de rezistenta echivalenta serie a condensatorului. Se adauga si aia. Eu unul cred ca cea mai importanta de aici e rezistenta echivalenta a diodei, urmata de rezistenta echivalenta a transformatorului. Link spre comentariu
amatorul Postat Februarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2010 multumesc pt informatii dar nu am inteles cum se face.pana la urma cumpar o punte redresoare de putere mai mare sa fiu sigur ca nu se intampla nimic Link spre comentariu
bogdan_ Postat Februarie 13, 2010 Partajează Postat Februarie 13, 2010 a..... de asta era vorba???????Pai atunci e simplu, trebuie stiut curentul tras de amplificator, puntea redresoare ar fi facuta sa reziste la impulsurile alea mari. Si apoi se supradimensioneaza putin.De exemplu: 400W continu in 4 ohmi inseamna un curent de 10A. Deci pentru siguranta se foloseste o punte de 25A, nu e ceva asa de scump. Link spre comentariu
amatorul Postat Februarie 13, 2010 Autor Partajează Postat Februarie 13, 2010 il folosesc la 2 module ipa400 asa ca iau o punte 50A/1000V Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum